< Tilbake til oversikten

Noe godt jeg kan lage av kamskjell?

#1

index sa for siden:

Jeg fikk en bærepose full av kamskjell av noen i båthavna som hadde vært ute og dykket i dag. Siden jeg aldri har tilberedt kamskjell selv før, lurer jeg på om noen har noen gode oppskrifter? Synd å kaste så god mat...

Jeg stekte meg tre stk nå nettopp, bare saltet og pepret dem litt. Smakte helt OK, men kunne sikkert vært gjort mer fancy?



#3

index sa for siden:

Mmmm.. Så godt ut!


#4

Furine sa for siden:

Åmildemåne, du er heldig! :sikle: Enkelt og godt: smør i panna, salt, pepar og litt kvitløk. . Mmmm!
Det er godt gratinert i kvitvinsfløtesaus også.


#5

langaard sa for siden:

Jeg vil og ha ferske kamskjell:hylgrine:


#6

brdmnd sa for siden:

Så ferske er de best rå. Kanskje litt lime og salt.


#7

Maria29 sa for siden:

Ojoj så heldig!! En nydelig råvare du har nå. Masse man kan gjøre,bla smørsteke de og ha til endiver,eller min favoritt steke i olje og litt smør med chili og honning.NYT!


#8

smgj sa for siden:

Mmm... heldiggris. Og får du ikke spist alle så rens og frys dem + rogna (ja, de skal være halvveis oransje og halvveis beige-grå) i porsjonspakker i saltvann. Holdbarhet i dypfryser er inntil 2 år om hele kamskjellet er helt under saltvannet.


#9

index sa for siden:

Så de kan fryses ja? Hele i vann, eller renset?

Stekte meg noen til kvelds i dag, men det ligger fortsatt en del i kjøleskapet. Kunne holde seg 3-4 dager hvis de lå med det buede skjellet ned sa han, slik at de ikke tørker ut...


#10

smgj sa for siden:

Renset og i saltvann, ja. Vi bruker bare sjøvann. Med "hele dekket av saltvann" mente jeg "hele muskelen/alt kjøttet/rogna" dekket i boksen - etter rensing.

Buet ned er "riktig" vei, ja. Vi foretrekker å rense dem med en gang og så oppbevare dem i saltvann - bare på grunn av at det tar mye mindre plass. Vi renser som regel ved sjøen siden vi dykker selv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.