< Tilbake til oversikten

Gir opp ketosen, for nå ...

#1

Borealis sa for siden:

Vært i ketose i over 1,5 mnd, og gikk ned 2 kg i starten...så nix mer! :(
(Og jeg har nok 20 + jeg vil ha bort!!)

Så nå tenker jeg putte på LITT mere karbohydrater, kanskje opp til 50-70 dg, og litt mindre fett. Ihvertfall i en periode. Blir så demotivert og lei.
Kanskje en periode med litt frukt, lettere melkeprodukter, skyr etc kan betraktes som en "time out" og så prøver jeg på ny frisk om en stund.....

Føler meg bare skikkelig lei nå......

Hvilken kostholdsfilosof er det gunstig å lene seg til da en stund?


#2

Yrla sa for siden:

Hvor mye skal du ned?


#3

Borealis sa for siden:

Som sagt 20 +...... :-(


#4

LinLeia sa for siden:

For meg har det løsnet med mengdekontroll, litt mosjon og kosthold ala`Lutz. Vet jo ikke hvor lenge jeg går ned, har gått ned 5 kg på 4 uker. Har langt igjen(ca 25 ++++) Lykke til uansett hva du velger;)


#5

wenche@@ sa for siden:

Jeg startet 2 januar på lav karbo, gikk ned to kilo, og der parkerte jeg. men jeg ga ikke opp. Holdt meg til lavkarbo mat og ikke noe mer (20karb)..For noen dager siden løsnet det å nå rusler det ned noen gram pr. døgn. har fortsatt 30 kg som skal vekk..
Bit tenna sammen, gjør ingen forandringer for da aner du tilslutt ikke hva som virker.


#6

Borealis sa for siden:

Hvordan kan en dag se ut da for deg, mtp kost? Hvilke type meieriprodukter velger du?


#7

Borealis sa for siden:

Huff, det er jo d jeg vil! Lavkarbo blir det uansett, - pga min pcos og hoppende blodsukker. (Jeg startet 2 januar, og var i ketose f.o.m 4.jan)


#8

LinLeia sa for siden:

Varierer veldig fradag til dag. Er et middagsmenneske, så jeg spiser mye rester. Bruker fremdeles gode råvarer og minst mulig av pata, ris ol. Spiser mindre dressing, fløtesaus og smør,- men har ikke kuttet ut noe. Noen dager spiser jeg litt brød,andre dager et glass melk. Kjenner litt på hva jeg har mest lyst på. Frukt er ikke favorittmaten min, så her spiser jeg det jeg vil:o.


#9

MaritR sa for siden:

Jeg skal også ned 20-30 kg, men har funnet ut av vekten stopper opp hvis jeg får i meg for lite vann - må drikke minst 2 liter om dagen for å gå ned.
Jeg er også veldig påpasselig med å få i meg nok fett. Har merket at når jeg blir litt varm i trøya på lavkarbo så blir det automatisk at jeg får i meg mindre fett - men litt rømme og fløte i div mat + masse ost og egg er underverk for meg :)

Du må ikke gi opp....dette fungerer. Kanskje du kan skrive opp en typisk matdag for deg - så kanskje vi andre ser hva du får for lite eller for mye av :)


#10

Borealis sa for siden:

Takk for svar. Har egentlig ingen typisk matdag...varierer veldig. Noen dager spiser jeg kun 2 måltider, andre ganger 4-5 mindre måltider. Var nok "flinkest" de første 3-4 ukene. Blir middager sammen med familien, hvor jeg spiser grønnsaker istedenfot potet, pasta og ris. Noen smoothies med cocosa, egg, fløte, bær....av og til lavkarbobrød (4 gr.karm/100 gram brød), noe ost, en og annen Atkinsbar ( ikke daglig seff) og salater med olivenolje, fetaost etc. Spiser tacosalat når familien spiser taco, og pizzafyll på en lavkarbo-skive når familien spiser pizza. Har altså vært i ketose jevnt de siste 6 ukene.....t.o.m den dagen jeg spiste en hvetebolle ;)


#11

MaritR sa for siden:

Jeg ville kutta ut bærene, slengt på litt fløtesaus til middagen og hatt minst ett måltid i løpet av dagen med eggerøre/omelett med bacon, ost og litt fløte i :)

har du noen gang regna ut hvor mye andel fett, proteiner og karber du får i deg??? Hender man får en aha opplevelse da ;)


#12

Hamster59 sa for siden:

Hei!
Det er altfor tidlig å gi opp, etter bare 1,5 mnd. Gi dette god tid. Det er bedre å tenke langsiktig, så slipper kiloene taket etter hvert. Jeg tenker litt sånn "easy come, easy go" (evt motsatt...). Man må regne med å havne på platå, der man blir værende ei stund, men det kommer til å løsne. Stress kan også hindre nedgang, så prøv å roe det litt ned og gi det tid.
Noen må også være litt forsiktige med kaloriinntaket, vi er jo litt ulikt "skrudd sammen".
Ønsker deg lykke til!


#13

langaard sa for siden:

Få inn litt tung styrketrening, funker, fjell:)


#14

Borealis sa for siden:

Ja, det har liksom vært intensjonen min i lengere tid, men....sukk.....jeg VET det er viktig!!


#15

Borealis sa for siden:

Tror kanskje det har vært litt mye fløte til tider....drikker kaffe med fløte. Nå har jeg funnet en soyamelk med lite karb OG lite fett.....:rolleyes:


#16

Yonah sa for siden:

Jeg har vært der du er, 2mndr før jeg gikk ned mere enn de 2kg vann som gikk av i starten. Det er snart 1 årsiden og 22kg har forsvunnet siden da, på ketogen kost.

Jeg må passe på feks at det ikke blir for mye fløte, laktose er tydeligvis ikke riktig karbokilde for meg. Kaffe i fløte hver dag er absolutt ikke aktuelt, tar heller fløten til maten.

For noen kan det tar uker og måneder å komme i gang med vekttapet, og vekttapet går ikke alltid hånd i hånd med fettforbrenneingen. Du kan fint forbrenne fett, men vekta kan svinge. Over tid ser man at vekta går ned, men det føles jo ikke alltid slik når vekta viser det samme uke etter uke.

Hadde jeg vært deg, så hadde jeg ikke gitt opp enda, 6uker er kjempekort tid for kroppen å snu helt om.

Om du skal gjøre noe, så burde du feks regne på hvor karbene kommer i fra, hvor mye energi putter du i deg? Rett og slett se på sammensetningen over ei ukes tid. En uke med veing og telleing er ikke mye i det store og hele når man skal ned 20kg+.


#17

langaard sa for siden:

Kanskje jeg må komme en tur til Harstad, så kan vi trene sammen:klem:


#18

Borealis sa for siden:

Åå, jeg har lest det dere har skrevet her, - googlet og lest om pcos, insulinresistens, ketose osv til nærmere kl 02.00 inatt...og jeg kjenner at jeg må prøve mere. Har nok kommet ut av ketose igår ...rødvin og sursøt gryte....men idag kjenner jeg at jeg har "ork" til å fortsette!!

Og det er motiverende og godt (forstå meg rett!) å høre at andre også har hatt lite resultat i starten, - og at det løsnet etterkvert!

Tusen takk, alle sammen! Hvor viktig er det vel ikke med litt pep-talk, da?!! :D:D

Klem tilo dere alle!!:p


#19

Borealis sa for siden:

Jah, det synes jeg !!

Det "verste" er at jeg trente jevnlig styrke i alle år (1990-2006) og kiloene faktisk har krøpet på ettersom det ble mindre og mere sporadisk styrketrening. Jeg har skjønt at man forbedrer insulinsensitiviteten vha styrketrening, og pcos/insulinresistensen har nok fulgt meg siden tenårene. Da er det nærliggende å tenke at grunnen til at insulinresisitensen/vekta har vært holdt i sjakk, har vært bl.a styrketreninga?

Har du testet HIIT?


#20

Nikitaspin sa for siden:

For meg stoppet det også opp etter 2 kilo, og ettersom jeg var totalt ulykkelig med ketolysedietten, gikk jeg over til å spise utelukkende langsomme karbohydrater. Ligger på 40-50 karber om dagen, har ikke følelse av å være på diett, føler meg bra, og går sakte men sikkert ned i vekt. Jeg spiser frukt, nøtter, linser, bønner osv. Tror man må prøve hva som passer best for en selv.


#21

Borealis sa for siden:

Nikitiaspin, det er nok sant....jeg er jo ikke ulykkelig på dette kostholdet, savner litt frukt, men...

Men jeg stusser over at jeg ikke går ned mere mtp at jeg har droppet alt av snop, kaker, hvetebakst etc....bare der skulle vel noe ha skjedd? :(


#22

Yrla sa for siden:

Noterer du alt du inntar på diett.no eller grete roede eller noe? Da ser du om du inntok så mye fløte f.eks at det ble for mye kalorier inn til at kroppen måtte brenne fettlageret på kroppen. Ja styrketrening øker insulinfølsomheten, og yoga gjør en mindre sulten.


#23

nøtteliten:-) sa for siden:

Om du produserer ketoner og ikke går ned tror jeg dette skyldes for lite fett,ikke vær redd for fett. Aspartam er også en luring.


#24

Nerthus sa for siden:

For MIN del - går jeg ikke ned fordi jeg spiser for mange kalorier totalt :)

Fløte er ekstremt kaloririkt, og for å overholde "lavkarbo" reglene, eller ketolyse, trengs faktisk ikke så store mengder.

Ca 1 g protein pr kilo kroppsvekt, godt med varierte grønnsaker og LITT fett til hvert måltid kan være verd å prøve ut. Jeg må ekstremt lavt ned i kalorier for å gå ned, men det er MIN kropp. Husk at du har en del fett å ta av, slik at får du i det nok proteiner og næring fra grønnsaker og litt fett, henter kroppen resten av kroppens fettlager...

Vi har hatt uttallige diskusjoner vedrørende kalorier her inne, men faktum er jo da at får kroppen NOK energi fra maten - hvorfor skal den trenge å ta fra kroppen....? :)

Det er også mange "blandingsprodukter" innen lavkarbo, dvs man lager kake og godis, også kalt "unødvendig" mat. Av en eller annen grunn er kos synonymt med næringsfattig mat... kanskje man skal se seg etter andre "koseting" i en periode der man skal ned i vekt, og så heller spare denne kosen til vedlikeholdsfasen? Jeg går nemlig ikke OPP i vekt på lavkarbo, uansett hvor mye jeg spiser står vekten stabil - men jeg går ikke NED før mengden reduseres kraftig :)

Just my 2 cents :)


#25

Borealis sa for siden:

Takk for alle råd!
Jeg skal ta med meg alle tipsene/erfaringene og legge en ny slagplan, hehe!

Det som er det positive, er at jeg føler meg bra!! Ingen tunge "kræsj" etter måltider, ingen behov for middagshvil, mere stabil energi rett og slett!
Bare det gjør det jo verdt d!

Jeg tenker også spe på med ting som jeg vet jeg kunne gjort bedre, - mere vann, ta kanel daglig, begynne med styrketrening, - og droppe fløte i kaffen. Tror det ble for mye av den sorten.....Har også bestilt ALA, i håp om at det kan hjelpe på insulinsensitiviteten. Har nemlig lest at det kan d. Likeledes et kosttilskudd fra iherb, som skal være gunstig for blodsukkeret. Husker ikke navnet nå, men det hadde gode tilbakemeldinger, fra både diabetikere og folk som vil ned i vekt.

Har tenkt på metformin, men der fant jeg info om at det kan belaste nyrene, og redusere/forbruke B6 og B12 slik at det må følges med.....


#26

Photobscura sa for siden:

Med mindre du fra før av har nedsatt nyrefunksjon eller lignende, så er det ikke påvist at metformin gjør noe negativt for nyrene. Det kan fortrenge B12, men jeg sjekker blodverdiene et par ganger i året, og ligger artig nok litt over normalen. :) Just saying. Ikke at jeg skal oppfordre noen til å ta metformin i unøda, men har du reell insulinresistens, så kan det være et veldig godt hjelpemiddel. Jeg fikk rett og slett ikke insulinet mitt ned, bare langtidsblodsukkeret, uansett hvor lenge jeg var i ketose (da snakker vi vel to tre år), samt at blodsukkeret ble lettere å stabilisere i løpet av dagen, og jeg fikk færre tilfeller av hyperglykemi, bl.a.
Det nest største aberet med metformin er jo at det er kjedelig å ta medisiner. :p Det definitivt største er at tilvenningsperioden er ganske fæl med lang opptrapping og mye kvalme, så det bør jo være verdt det.


#27

Carisma sa for siden:

I følge min forrige fastlege er metformin såpass ufarlig at det kan brukes som placebo for folk som ikke har insulinresistens.


#28

smgj sa for siden:

Det ALLER BESTE er selvfølgelig om du kan få kroppen i så god balanse at den fungerer og fikser insulinresistensen selv.

OM det ikke går så er det viktig at du balanserer de mulige bivirkningene/skadevirkningene av metformin opp mot de positive virkningene av å få ned insulinresistensen. For det å gå med ubehandlet insulinresistens over år vil også være negativt for kroppen.

Lykke til.


#29

Photobscura sa for siden:

Tiltredes! :)


#30

Borealis sa for siden:

Jeg drøftet det såvidt med legen min, for noen år/kilo tilbake i tid, og hun virket mildt sagt lunken. Men nå er jo vekta mi økt....

Lurer på hvordan jeg best kan argumentere for å få prøve..?


#31

Fedona sa for siden:

Sniker meg bare inn for å si at Atkins barene fikk meg til å stoppe nedgangen, selv om det ikke var hver dag jeg spiste den. Men det var meg, kanskje du tåler den bedre. Uansett lykke til! Drikk masse vann og ikke noe aspartam :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.