Jeg har et skikkelig dilemma: jeg får ikke bestemt meg for om jeg skal følge LCHF lavkarbo eller Fedon Lindberg's Smartkarbo. :confused:
Jeg må ned ca. 20 kg i vekt, og har forsøkt lavkarbo flere ganger før. Dvs. til hodepinen kommer. Får så utrolig vondt i hodet, og ingen typer smertestillende hjelper. Hodepinen går etterhvert over i migrene, og kan vare en uke. På slutten klarer jeg ikke mer, og går tilbake til høykarbo. Og vips er smertene borte, og magen like rund. jeg tar magnesium 6-800 mg. hver dag fast, og drikker en del vann. Har forsøkt tilvenningsperiode med å kutte ut litt og litt, men det funker ikke når resten av familien spiser og drikker høykarbo.
Så da tenkte jeg å gå over til Fedon's opplegg. Men han bruker så mye lettprodukter (lettyoghurt, skummet melk, kesam 1%), og de tingene der gir meg også hodepine. Samtidig går det da an å skeie ut litt spise frukt og sånt, uten å måtte tenke på ketose.
Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre?
Går det an å kombinere de to metodene?
Jeg føler meg helt fastlåst, får ikke kommet igang med hverken det ene eller andre....setter pris på alle tips! :)
Du kan jo kombinere som du vil selv, bare du skaffer deg nok kunnskap til å sette sammen et fornuftig kosthold! Om du får hodepine av ketose, er kanskje ikke ketolyse veien for deg. Men om du legger deg på 50-100 gram karbo pr dag så unngår du kanskje hodepinen? Prøv, så ser du hva som virker. Utfordringen med å ligge høyt på karbo er at det skal lite til før man får sug etter søtt, jeg ligger på 40-60 gram karbo og det skal ofte ikke mer til enn en ekstra frukt en dag før jeg blir urolig i kroppen og fysen på noe godt...
Det høres faktisk ut som om den måten jeg har spist i det siste halvåret er å anbefale:
I høst spiste jeg det samme som jeg gjorde da jeg var i ketose, bare med mer grønnsaker, og frukt, kikerter, bønner og INGEN meieriprodukter. Det var også rom for cashew- og peanøtter på sultne dager.
En vanlig dagsmeny kunne se slik ut:
FROKOST: to kikertpannekaker (kikertmel og vann+salt) med stekt løk, paprika, hvitløk.
LUNSJ: et eple, en pære, en klementin og bringebær i en skål med kokosmelk
MIDDAG: en kasserolle med hermetiske tomater, hermetiske bønner eller kikerter, hakket løk, paprika, hvitløk, ymse krydder. ELLER jeg kunne spise stekt kjøtt med et godt lass stekte grønnsaker og kokt blomkål.
KVELDS: en klementin (ble god og mett av den middagen. Selv om det hadde sin andel karber var det mettende slik at man ikke overspiser av den grunn)
Det gikk helt fint og jeg gikk ikke noe saktere ned i vekt enn før. Kanskje til og med litt raskere. :p
Vil bare si takk for inspirasjonen, Ziltoida! Jeg prøver å manne meg opp til å tørre å prøve en lignende endring selv, men duverden så skummelt det er etter noen ketogene år. :p
Det kan nok stemme. :)
Jeg unngår meieriproduktfritt når jeg er i London, men er mindre nøye når jeg er i Norge... rett og slett fordi jeg liker norske meieriprodukter bedre. "Problemet" er vel at jeg ikke får så stødig metthetsfølelse av det i proporsjon med energiinnholdet, så jeg er forsiktig med mengden.
Smør er vel eneste unntaket. Det bruker jeg fortsatt året rundt. Skulle jeg bli fysen på yoghurt så har de en god soyayoghurt med 2.1% karbo her. ^^,
Det er kjempegodt! Kikertmel fås kjøpt på asiatiske matvarebutikker, og man blander lik mengde vann og mel (jeg pleier å blande 140g vann og 70g mel for to pannekaker) og salt. Gi det god nok steketid for å få de gode og sprøe. De er nydelige med smøreost og røkt laks eller serranoskinke.
Ooooh, jeg ovnsbakte det ved et par anledninger (har ikke så mye olje å "sløse bort"). Namnamnam. :3
Man kan også lage kikertkjeks: vegetarbloggen.com/2012/01/07/kikertkjeks/
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.