Rimelig ny på lavkarbo, og helt frelst. Spesielt som diabetiker, da jeg har fått et blodsukker som nesten skulle tilsi at jeg ikke var det!! Men, nå reiser jeg til London til helgen. Og sliter med å finne gode løsninger for dette. Har lest at en del bare velger bort tilbehør som poteter og ris, og heller ber om mer grønnsaker. Andre sier at det ikke er godt nok, du vet aldri hva de bruker i sauser o.l. En venninne som har gått ned 20 kg på dette, ber meg la lavkarbo ligge på tur, og at det går helt fint. Gjør det det? Er så redd for å ødelegge alt jeg har bygget opp....:confused:
Mål blodsukker og slik som du pleier. Og skulle du spise noe feil i feks saus eller at du sprekker på feil mat, så ser du jo det. Og du ødelegger jo ikke resten av livets kosthold ved å spise feil en uke, så lenge du bare passer blodsukker og insulin. Og sistnevnte har du nok mere peil på enn oss.
Jeg gjør som du sier: Bestiller en kjøtt- eller fiskerett laget av rene råvarer (ikke blandingsprodukter), og ber om ekstra grønnsaker i stedet for poteter/ris etc. Ikke helt 100% lavkarbo, men det har fungert fint for meg både i London og andre steder. Å ikke spise lavkarbo er ikke noe godt alternativ, særlig ikke for deg som diabetiker. Så spis så rett som mulig, så går det nok bra. Om det er brukt en teskje med hvetemel i sausporsjonen din så er det begrenset hvor uheldig dette kan være...
Enig med Index. Så kan du jo feks bake noen Nannas knekkebrød og ta med deg når du skal spise "brødmat" :)
Jeg spiser vanlig saus jeg, men har gått ned fint likevel. Dette går så bra atte, og skulle du få i deg litt mer karbs enn hjemme er det sikkert ingen stor krise. Bare pass deg så du ikke fortsetter på gal vei når du kommer hjem igjen ;)
.. og vær forberedt på at om du "ramler av" og spiser mer karbohydrater enn vanlig så vil du gå opp mye, men det meste vil være vannvekt siden karbohydrater i kroppen tiltrekker masse vann. Men det skal du ikke gjøre, ikke sant. ;)
Om du skal være strikt med skjult hvetemel/skjult sukker kommer an på hvor reaktiv nettopp din kropp er. Er du av dem som får skikkelig vondt av litt hvetemel etter å ha vært lavkarbo så bør du jo ligge unna. Er du av dem som ikke reagerer annet enn at hvetemel = stivelse - så er ikke det skjulte melet noe større problem for så kort tid. Samme med små mengder sukker.
Må si meg enig med andre her... bare bytt ut ris/potet/pasta med grønnsaker.
Da jeg dro på Angus Steakhouse for noen uker siden, bestilte man alt hvert for seg. Kjempepraktisk og kjempegodt. Hadde også hell med en liten lakserett hos Strada. Vil du spise litt billigere kan jeg anbefale Nandos.
Jeg mener ikke at du skal dra å spise på akkurat disse stedene, men heller å vise at det er lett å gjøre restaurantretter lavkarbo i London. Synes det er mye enklere her enn hjemme i Norge faktisk.
Jeg har vært i England og London i ketose, gikk så fint så! Såkalt "engelsk frokost" får du kjøpt hele døgnet! Etpar stekte egg, etpar stekte filetbaconskiver, og så varierer det hva du kan velge mellom til, f.eks tomater, sopp.. Bare å droppe toast'en!
Jeg synes London er et ypperlig sted å være lavkarber fordi de fleste restaurantene har ikke potet/ris osv. inkludert i retten - man bestiller det ved siden av, så da lar man bare være å bestille det og bestiller i steden en av de små grønnsaksrettene eller salatene man også som regel kan bestille ved siden av. Hvis du er veldig følsom for f.eks. mel i sauser, så får du prøve å finne retter som ikke har dette, men hvis du ikke reagerer veldig på det, ville jeg ikke tatt det så tungt.
Hei!
Eg bur i London, og mitt største tips; spring innom ein matbutikk (Tesco express/metro skal finnes i turistområdene) og kjøpt noke som heiter 'Fridge Raiders' av Mattesons. Skal vere i kjøleskapene. Små poser med kyllingsnacks nesten uten karber! Ein pose er mellom 1-4 karber alt etter korleis smak du kjøper (Tikka er min favoritt - rød pose, men dei har også Southern Fried, Roast flavour osv.). Kjempelurt når du er ute og handler og sulten tar deg, og du forebygger kanskje ein sprekk ved å ha slike på lur. Mange fristelser på restaurant ;)
Ohh! Det skal jeg se etter :D
Har også funnet poser med små chorizopølser hos Waitrose (litt dyrere matvarekjede, for de som ikke vet det). Kjempepraktisk når man er i farta.
Har spist det et par ganger, og de har virkelig god kylling (og et artig interiør). Anbefales!
Ellers er det alltid god mat på Angus Steakhouse ja, men en del dyrere. Uansett, mat er det aldri noe problem å finne i London. Verken lavkarbo eller annet.
Kjenner jeg begynner å bli litt misunnelig, har ikke vært der siden mai i fjor...
Nandos er veldig smart! Og dei Chorizopølsene er veldig smarte også :) Personleg er eg ein 'kyllingperson', hehe, so eg tenkte ikkje på dei. Dei har også mange typer 'snacks'-ost, a la babybel, å velge mellom! :)
Perfekt tråd! :)
Skal til London en langhelg i april med jobben. Jeg tenkte å bytte ut ris/poter etc med ekstra grønnsaker/salat. Har med meg cocosa sånn at jeg kan ta tilskudd av det og få i meg nok fett. Kommer nok også til å ha med meg enten knekkebrød eller fiberrik pluss sånne porsjonspakker med smør og makrell i tomat. Og kanskje et par pakker med baconsvor (er tross alt bedre enn ingenting) og litt nøtter til å ha i veska :)
Jeg skal selv til London om to uker, og slik jeg gjør det så har jeg kontrollerte utskeielser innimellom. Jeg propper meg med andre ord ikke full av søtsaker, men jeg kan godt ta den ene poteten som jeg får til biffen.
Jeg tror ikke at litt utskeielse ødelegger for resten av livet. Forøvrig vil jeg anbefale Superdrug og Boots som selger en god del Atkins-produkter, og der finner du barer jeg pleier å spise f.eks når jeg er på shoppingtur. ;)
Forøvrig anbefaler jeg Zizzi og Leon som har har menyer som passer lavkarbere.
Jeg fant bokser med sprøstekt baconskiver (salatbacon) i matavdelingen til Marks and Spencer og det ble akkurat som chips. Det sammen med noen babybeloster var deilig snacks og ha med seg der borte.
Jeg hadde ingen problemer med lavkarbo i London og dersom du kan få full english breakfast (egg,bacon,sopp,tomat) på hotellet, måk nedpå en solid frokost og du kan gå lenge på det.
God tur, kos deg masse og ikke stress alt for mye med maten :)
Noe som er viktigere enn å vurdere karbene er å vurdere selskapet du reiser med, sine matvaner..
Jeg dro sammen med en jente som viste seg å overhode ikke ville respektere at jeg ikke bør spise poteter og hvetebakst etc. og nektet å gå på de stedene jeg mente vi begge to kunne finne noe godt og mettende å spise med påskudd om at det var altfor dyrt og at jeg ikke eide forståelse for hennes økonomi. Jeg ba henne vurdere menyene utendørs først, så kunne hun se at det ikke var så dyrt overalt, og da kom det at maten var kjedelig og jeg måtte da unne henne god mat.. Uansett så ble alt feil, og det endte med at jeg spiste litt av sånt som jeg ikke bør spise bare for å få fred, men det tok jo ikke døden på meg altså.
Får legge til at jeg hadde pakker med nøtter og mørk sjokolade liggende på hotellet så jeg klarte meg greit. Kjøpte en kveld av de "groveste" sandwichene i 3 lag med kylling og salat, så da kunne jeg spise alt pålegget og litt av brødet.
Synd å si det, men jeg tror ikke det blir tur med denne personen flere ganger og det var deilig å komme hjem til mitt eget kjøleskap :D
er en del kjøtt og spesielt ost man ikke har lov til å ta inn i england. men så er jo spørsmålet egentlig om man blir tatt da.. er jo ikke lov til å ta med poteter eller fløte inn i norge heller, men fløtegratinerte poteter fra svinesund/nordby har nok mange tatt med seg uten å tenke over det eller bli stoppet :p
Så lenge det er hermetisert, slik som makrell i tomat, så fikk jeg beskjed om at det var greit. Det var ihvertfall beskjeden jeg fikk da jeg studerte der borte i to uker.
Grunnen til at man ikke får ha med seg poteter er at poteter (med skall og groer) kan bringe med seg sykdom til landets potetavlinger om man finner på å sette dem i jorden og det kan bli ganske katastrofalt. Fløtegratinerte sådanne sprer ikke sykdom på sammen måten... ;)
Tidligere var det slik at man ikke kunne ta med seg en del type produkter, men dette ble opphevet i 2008, mener jeg å huske. Uansett, det står ganske greit på sidene til UK Border Agency:
Med andre ord er ikke dette lenger en problemstilling slik det var tidligere, og det er feil at man ikke lenger kan ta inn kjøtt, meieriprodukter etc.
flote var inn til norge, ikke england. jeg har egentlig ikke lest på den britiske siden så mye, men det er jo svære plakater hengende rundt i bagasjehallen, iallefall på gatwick og heathrow. men de er vel nok beregnet pa ikke europeiske reisende.
jeg kjoper alt jeg trenger nar jeg er der uansett, ikke noe jeg savner fra norge.
Det er helt riktig at slike plakater henger oppe, jeg har sett dem selv, men det er ikke så rart siden de reglene jeg refererer til gjelder kun for alle som er medlem av enten EU eller EØS.
Drømmer om London og har som mål å komme meg dit i 2013! Følger derfor tråden med interesse og noterer meg tips. blirbarefokuspåmatnårjegkommerdit :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.