< Tilbake til oversikten

Stekt blomkålris, perfekt restemat!

#1

Yonah sa for siden:

Fried rice er noe jeg har likt lenge, utrolig grei måte å bruke opp rester av grønnsaker, kjøtt og risen fra i går.
Bytter man risen med revet blomkål, så funker det like greit.

1 porsjon revet blomkål( jeg bruker mellom150 og 200g)
1/4 paprika
1/4 løk
1/2pakke bacon
2 egg
salt og pepper og soyasaus etter smak.

Stek løk, paprika og bacon, ha i risen og varm den opp, heller over 2 egg som er vispet med salt og pepper og evt soyasaus.. Rør rundt til eggene stivner og spis. Dette tar ikke mange minutter og blir fort en smakfull variant av egg og bacon.

Man kan selvsagt bruke akkurat de restene man har, purre, paprika, miniamis, erter, kylling, fisk, strimlet biff, skinke.


#2

Camomilla sa for siden:

Dette er SÅ godt :D

Jeg har min egen variant - jeg damper revet blomkål med smør i microen og så steker jeg en pakke bacon klippet i biter. Så steker jeg blomkålen i baconfettet, har på rikelig med karri. Så har jeg over to sammenvispede egg til slutt som steker med til det er fast. Spises med sukkerfri ketchup :) Blir en nesten indisk vri på det (curry and ketchup :p ) og er barnslig godt :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.