Er på vedlikehold og har lenge elsket Meny&Kiwi sitt "sunt og grovt - fiber" - brød i lilla pose.
Kjempegodt på smak og bare 22 gram karbo per 100 gram. Til og med resten av familien som ikke er på lavkarbo elsker det brødet..
Og i dag var sjokket derfor stort når Meny sa at leverandøren hadde byttet ut "sunt og grovt"-serien med noen andre alternative brød. Og jeg sjekket med Kiwi og det var det samme der. Og ingen av "alternativene" som var kommet istedenfor egner seg som lavkarbobrød... æsj.. frustrerende!
Hver gang jeg blir glad i nye produkter, forsvinner de brått igjen.. :(
Måtte bare lufte min frustrasjon... da blir det "Fiber&Frø" fra Rema som ligger på samme karboinnhold men smaker på langt nær like godt... kjipt..
Er det andre som liker det brødet her inne? Så skriv gjerne en epost til [EMAIL="[email protected]"="[email protected]"][email protected][/EMAIL] og uttrykk din misnøye med at brødet er borte... Det var det første jeg gjorde når jeg kom hjem fra butikken... Takk. :)
aha, stemmer. Jeg har vel kjøpt det på Prix ja. Handler på så mange butikker at jeg går litt i surr. :) Jeg har prøvd Ingers lavkarbobrød noen ganger, og synes det koster mest og smaker lite godt... dessverre..
Jeg spiser Ezekielbrød. Alle Menybutikker har det, eller kan ta det inn om de får spørsmål om det. Dette brødet er frossent og finnes i frysedisken hvor de oppevarer andre brødvarer i samme kategori (allergikermat osv). Det er også noen helsekostbutikker som har det inne, og samme der- har de ikke brødet kan man spørre om de kan ta det inn. Men da kan det variere i pris, så vær obs på det. Jeg betaler 44,90 for ett brød i min lokale Menybutikk, og der tar de inn brød som bare er halvstekt. Da kan jeg selv velge om jeg vil steke det i 20 min ekstra i stekovnen og få nystekt brød til hele familien, eller jeg bare putter skivene i brødristeren ettersom hvor mye jeg trenger. Andre Menybutikker og Helsekostbutikker selger ferdigstekte brød.
Jeg kan anbefale dette på det sterkeste, også for allergikere fordi brødet er laget på bl.a. spirer, spelt og bønner, og har lite gjær. Det er litt dyrt, men metter ganske bra synes jeg og er absolutt værdt pengene!
I følge det jeg kan se inneholder ezekielbrød rundt 45g karbo/100g. I grunn like mye som vanlig brød. Ville i allefall vært forsiktig med det, men jeg spiser ikke brød i det hele tatt i grunn( jo et og annet rundstykke av mandler og frø en gang i måneden eller sjeldnere).
Men brødet har kanskje lav GI pga en del bønner?
Det har en del kh, men påvirker ihvertfall ikke mitt blodsukker i den grad som tilsvarende varer gjør. Dessuten er det veldig mettende og jeg klarer meg fint med en skive og godt med f.eks makrell i tomat som et måltid. Det er absolutt et alternativ så sant man ikke er på strikt lavkarbo.
Det kan godt hende at det er for mye KH hvis man er strikt lavkarbo. Jeg ble anbefalt det brødet av en ernæringsfysiolog, som hjalp meg med å finne bedre alternativer i kosten (også fordi jeg har endel allergier og intollerans), og på samme måte som Lillemy71 sier, så påvirker dette brødet mitt blodsukkernivå i liten grad, noe som er viktig for meg i min diett/livsstil :) Jeg er ihvertfall kjempefornøyd :)
Jeg tenkte nok mest på at Knutien skrev at brødet med bare 22g karbo/100g var bort, og at forskjellen opp til 45g var litt mye. Tviler IKKE på at du har funnet et brød som passer deg altså. Ei heller at Ezekielbrød kan gå inn under kategorien lavkarbo( som jo er helt opp til 150g karbo om dagen).
Da har jeg endelig fått testet Rimi sitt lavkarbobrød om engelen (og andre) anbefalte! :) Det blir det nye lavkarbobrødet her i huset. Og med så lite som 2,5 karber per skive er det jo til og med mindre enn en skive av fibberrik.
Så det kan jeg jo til og med spise et par skiver av når jeg ligger på under 20karber om dagen. Meget bra! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.