Hjemmelaget Gelè helt uten kunstige tilsetningsstoffer, aroma, farge og E-stoffer. Sukkerfri er den også... :)
Å lage gelè selv høres ut som et skikkelig kjøkken-prosjekt som tar laaang tid, og noe som er mye mer avansert enn å ta den vanlige pakken. Det kan jeg herved avkrefte!
Hjemmelaget Gelè lager du på 5 - 10 minutter....:D
Denne jordbærgelèn smaker faktisk jordbær. Nydelig frisk og naturlig smak som ungene elsket...:D
Oppskrift
5 dl vann
5 ts gelatinpulver
200 g jordbær (gjerne frosne)
1/2 ts vaniljeekstrakt
3 - 4 ss sukrin
Kok opp vann og jordbær. Mos blandingen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med sukrin, og ha i vaniljeekstrakt. Rør til slutt inn gelatinpulver.
Sil blandingen gjennom en finmasket melsikt over i en bolle, og sett kjølig til geleen er stiv i ca 6 - 8 timer...
Usj :confused: det var dumt! Jeg hadde en pakke med gelatinpulver fra Bakern, og der står det på baksiden av pakken: Til dessertgele; 1 ts pulver pr dl varm saft Fulgte bare dette og gelèen min ble akkurat som den skulle... Hvilket merke brukte du?? Trodde ikke det var forskjell på merkene...:confused:
Men sukkerfri menes fri for sukrose(farin), så ja den er sukkerfri, men inneholder selvsagt bl.a. naturlig litt fruktose fra bærene. Er det noe å kvervulere for da?
Jeg har i hvertfall null problemer med litt bær på ketogent kosthold, jeg spiser det ikke daglig og jordbær spises en sjelden gang. Man må ikek spise søtt heller, men jeg velger en og annen dessert innimellom.
Geleen inneholder ikke sukker, og er pr definisjon sukkerfri :)
Jordbær inneholder fruktose, og geleen er dermed ikke fri for karbohydrater ;)
Viktig å holde begrepene fra hverandre her...
Om du først skal skrive kor mange karber jordbær har so bør det iallefall vere riktig ;) 6,6 gr pr 100 gram.
Googla litt om jordbær og diabetes, og blandt anna når eg leste her, so var faktisk jorbær sunt i forhold til diabetes :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.