HøytOgLavt sa for siden:
Hei, jeg er helt ny her og også rimelig ny på lavkarbo. Startet for et par uker siden. Var hos legen min akkurat da jeg starta og jeg nevnte jeg hadde lyst til å prøve å legge om kosten. Hun var litt skeptisk, har diabetes 1, så hun mente jeg måtte være forsiktig. Ok, det lovte jeg. Det er jo fornuftig og nødvendig mtp insulinjustering osv. Tok en mengde prøver for å sjekke "alt" deriblant kolesterolet. Nå har jeg fått svar på prøvene og legen sa jeg burde komme innom og snakke om kolesterolverdiene mine. Det gode kolesterolet var høyt og det var fint. Men det farlige kolesterolet (eller hva jeg skal kalle det) var utenfor normalverdien 4-6. Mitt var på 6,4. Ikke superhøyt, men heller ikke helt bra.
Så nå blir jeg jo litt skeptisk da, jeg er litt skeptisk til å fortsette/prøve ut lavkarbo når kolesterolet er for høyt? Jeg har jo akkurat begynt, føler meg bedre, men samtidig så er det jo ikke bra om verdiene blir høyere, noe jeg har fått med meg kan skje sånn i starten? Har dere noen gode linker til forskning på dette? Jeg synes det er så vanskelig å finne ut av hva som er riktig og ikke i denne lavkarbo verden. og jeg tror jeg trenger litt harde faktas å vise legen til neste time...
Håper noen av dere kan svare en ny og fersk lavkarboer :)