< Tilbake til oversikten

Beef stir fry (bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Stir Fry betyr ganske enkelt å steke raskt på høy varme, mens du rører hele tiden.
Nydelig lettlaget wok, med mye god smak...:p

Oppskrift
400 g biffkjøtt skåret i strimler
2 ss østerssaus
1 fedd hvitløk - finhakket
1 løk i strimler
1 rød paprika i strimler
300 g frosne brekkbønner (1 pose)
1 rød chili - finhakket
1 boks bønnespirer
1/2 boks minimais i biter
1 ss asiatisk fiskesaus
olje til steking
salt og pepper

Start med å marinere kjøttet i østerssaus noen minutter.
Imens skjærer du opp alle grønnsakene.
Stek kjøttet i små porsjoner på høy varme, sammen med hvitløken, mens du rører hele tiden.
Legg kjøttet til siden, og stek så alle grønnsakene. Start med løk, paprika, chili og bønner - disse trenger lengst tid. Ha til slutt i minimais og bønnespirer. Bland inn kjøttet, og smak til med fiskesaus, salt og pepper.

Raskt, enkelt og aldeles nydelig middag i en fei!!


#2

Rin sa for siden:

Ser godt ut!

Jeg savner østerssaus - vanskelig å finne en glutenfri utgave. :o


#3

Yonah sa for siden:

Nam! Brekkbønner hadde jeg jo helt glemt, det er jo kjempegodt!


#4

Mat for sjelen sa for siden:

Østerssausen jeg bruker er glutenfri :) Den heter "Amoy Oyster Sauce". Jeg har kjøpt denne på en vanlig dagligvarebutikk :) Ica tror jeg...
Fant en link her :D


#5

Rin sa for siden:

Oi, tusen takk for tips! Skal se etter den i morgen! :D


#6

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, ikke sant :) Og så greitt å ha liggende i fryseboksen ;)


#7

Karrbis sa for siden:

Ser skikkelig godt ut :)

Jeg elsker brekkbønner, men foretrekker de ferske - er det noen spesiell grunn til at du har frosne?


#8

Mat for sjelen sa for siden:

Nei, bare av den enkle grunn at jeg ikke fant ferske i butikken :) Selvsagt blir det bedre med ferske :D


#9

Rin sa for siden:

Tusen takk igjen - nå er den i min besittelse! Sånn til folkeopplysning kan jeg fortelle at jeg ikke fant den på ica eller meny eller obs, men derimot på Sultan på løkka.


#10

Mat for sjelen sa for siden:

Så flott at du fikk tak i sausen Rin :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.