< Tilbake til oversikten

Brød fra Rimi, type lavkarbo

#1

aslaug sa for siden:

Hei,jeg kjøpte et brød på Rimi i dag til gubben, det var litt over 6 g karbo i det. Glemte å ta med posen hjem, noen som har prøvd det? Er det noe juks med det,siden det var så lavt karboinnhold?:o


#2

nellie sa for siden:

Litt over 6 karbo i hva? I brødet, i ei brødskive, i 100 gram?


#3

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe det, tror det er 6 gram pr 100 gram.
Ganske godt og holder seg bra. Når jeg har det holder det lenge med to skiver til frokost, da er jeg mett lenge.
Og ikke noe juks såvidt jeg kan se, laget av noe ertegreier:o


#4

aslaug sa for siden:

Ja riktig, 6 og noe pr 100 g,er det mulig tro?


#5

nellie sa for siden:

Tror det!:)


#6

manebane sa for siden:

Tror faktisk jeg har sett at Rimi har reklamert for dette brødet. At dette er det brødet på markedet med lavest innhold av kh.

Sånt liker vi jo :D


#7

Gracella sa for siden:

Det smaker ganske godt også :)

Ingredienser:
Vann, hvetegluten, soyabønner, hvetekim, sammalt hvete, gjær, gule linfrø, solsikkekjerner, brune linfrø, salt, tørket surdeig (av rug) soyamel, solsikkeolje og enzymer. Dekor: sesamfrø.

6,7 g karbo pr 100 gram hvorav 0,9 gram sukkerarter
Fett: 6.9 g
protein: 25 g
kostfiber: 7,2 g

Det er i allefall et brød jeg kommer til å ha i fryseren til "late" dager


#8

Borealis sa for siden:

Ligner litt på Karbokutt brødet fra Bakerhuset, - jeg pleier ha det i frysa...spiser kanskje 1-2 skiver daglig.
48 gram karbohydrater i hele brødet.

www.bakehusetas.no/se-vare-produkter/brodvarer/brod/karbo-kutt-lavkarbobrod/


#9

aslaug sa for siden:

Takk Gracella, det blir nok ikke bare late dager jeg kommer til å bruke det!:D:D


#10

Bik sa for siden:

Både hvetekim og sammalthvete. Ikke noe for meg. Baker mitt eget som er supergodt :)


#11

Vibeke-67 sa for siden:

De aller fleste brødrene man baker selv er jo mye bedre enn kjøpebrød, uansett. Men ikke alltid man har tid og ork og lyst til å bake selv.
Jeg har bakt endel lavkarbobrød, og det er som regel ikke bare å mikse det samen som man kan med annet brød. Man må ofte male opp frø og nøtter før man kan blande det sammen.
Men må har jeg kjøpt med mandelmel også tror jeg funksjonell mat har fått sesammel, og da blir det jo endel enklere.


#12

Gracella sa for siden:

Jeg synes hjemmebakte lavkarbobrød er superlette å lage - det er jo bare å ha alt i en bolle, røre sammen og helle i en form og så rett i ovnen... Ingen heving og temperaturkontroll eller ingredienser som må i en viss rekefølge.
Ikke noe melstøv over hele/halve kjøkkenet heller :).
Maling av mandler og nøtter gjør jeg i stavmikserbollen og det går på sekunder.
Men allikevel er jeg såpass lat til tider at jeg synes det er greit å kjøpe lavkarbobrød. ;)


#13

Engelen sa for siden:

Grei pris også på dette brødet, 29 kr. Det er fra Norgesbakeriet og smaker veldig godt.


#14

Vanii sa for siden:

Jeg ELSKER dette brødet! Har det i kjøleskapet fordi da blir det lettere å skjære tynne skiver og holder seg bedre der :) spiser 2 til frokost og 2 til lunsj (da er det snakk om tynne skiver)...



#16

TrillTrall sa for siden:

Jeg liker det brødet kjempegodt. :)

Ser noen hevder at det brødet man baker selv er bedre - sorry, jeg prøvde utallige typer lavkarbobrød da jeg var adskillig striksere enn jeg er nå og ingen av dem falt i smak hos meg. Ble for mye nøtter, egg og ost og sånt for meg. Ble ikke brødkonsistens, men det har dette brødet synes jeg. Bedre enn Fedon og Inger sitt er det også. :) Mindre karber og.


#17

Ninasju sa for siden:

Det heter bare lavkarbobrød. Det er en blå pose, de har det på ICA også. Prøvde å legge inn bilde men fikk det ikke til fra Pad,en.


#18

Chamomilla sa for siden:

Skal sjekke ut dette. Har ikke brydd meg med lavkarbobrød og dets like før, men prøver ut litt nå for variasjonens skyld. Lagde Iduns karbolett i går. Grusomt... Da heller Møllerens lavkarbobrød. Ferdigkjøpt Ingers "lavkarbo" smakte sagflis. :p Dette hører kanskje hjemme i egen tråd for test av ferdige brød og poseblandinger.. Det finnes kanskje?


#19

Benzo sa for siden:

Dette mener jeg er det beste lavkarbobrødet med 6 g karbo per 100 g. Har til dags dato ikke klart å lage noe som er i nærheten av konsistens og smak.


#20

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg liker også godt brødet, men ikke magen min tydeligvis, som reagerer med luft.


#21

babydoll sa for siden:

Kom over dette på Rimi ved en tilfeldighet en dag, og ble veldig overrasket over hvor godt det er. Lett og fluffy i konsistensen, men metter veldig godt, og magen min reagerer ikke. Holder seg saftig lenge, selv i brødboksen.

Greit å vite at det finnes noen alternativer der ute!


#22

Carisma sa for siden:

Bare jeg som syns det var forferdelig... Svampete og fælt!


#23

nellie sa for siden:

Svampete? Det finnes jo ikke svampete.:p Jaja. Hver sin smak, vel.


#24

milena sa for siden:

Likte det kjempegodt! Altfor godt. Fryser ned jeg for sikkerhetsskyld...:p


#25

elien sa for siden:

Kjempegodt brød, fryser ned to og to skiver.
Prøver helst å bake Karins beste brød, men når energien ikke er til sted så
er det kjempe enkelt å kjøpe dette:p


#26

TrillTrall sa for siden:

Jeg liker det veldig godt, det er med unntak av Fedon sitt (som inneholder mye mer karber) det lavkarbobrødet som ligner mest på vanlig brød, men det er litt fuktigere enn vanlig brød ja. Skjærer det opp i butikken, putter i frysere og tar opp de skivene jeg trenger. Tiner på kort tid og blir kjempegode i brødristeren! :)


#27

BenteR sa for siden:

Jeg synest lavkarbobrødet til Rimi smaker knallgodt, men lurer på om det er bare min kropp som tuller, eller om det er mer karber i brødet nå?
Tidligere kunne jeg spise to tynne brødskiver uten og få nevneverdig blodukkerstigning.
De tre siste gangene jeg har kjøpt dette så flyr blodsukkeret mitt i været etter ei skive:confused:


#28

Carisma sa for siden:

Ja, det er jo helt likt fedonbrødet hos rema. Som jeg også syns er svampete.... Men så liker jeg ikke vanlig brød da, kan til nød spise om det er veldig grovt ala rugbrød eller helst mer (men ikke så syrlig).


#29

TrillTrall sa for siden:

Nå er det lenge siden jeg spiste Fedonbrødet, men synes ikke å huske at det ligner så veldig? Det er jo bare 1/3 så mye karber i Rimi-brødet og det er da både mørkere og litt fuktigere? Jeg er veldig glad i brød egentlig og har spist meg litt lei på knekkebrød kjenner jeg...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.