I forgårs lagde jeg blåbærpai med bunn av mandelmel, smør og splenda som jeg knadde sammen og bredte utover i en form som en vanlig paideig. Strødde frosne blåbær oppi og mer splenda over. Husker ikke hvor lenge jeg stekte, 20 min eller så på 180 grader..? Den ble litt løs, men VELDIG god! Spiste den med Creme Fraiche til... :sikle:
Jeg skulle lage blåbærpai i helga og leita som en gal for å finne ei bra lchf-oppskrift. De fleste var sånne med bær under og litt "kladdedeig" oppå, og jeg ville ha en paibunn. Til slutt fant jeg ei oppskrift som jeg prøvde. Husker ikke hvor eller hva den inneholdt, men jeg lærte et par ting: Lag bunnen så tynn som bare mulig, og evt bare lave, helt tynne kanter. Unngå bakepulver, eller bruk lite avdet.
Jeg gjorde litt research i ettertid og fant da et par oppskrifter som jeg skal prøve en annen gang. Blåbær inneholder endel karber, men den gjør så mye bra for kroppen, så det unner jeg meg. Savna noe til, men var fri for både rysk yoghurt, creme fraiche og kremfløte, men det må jeg ha neste gang.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.