< Tilbake til oversikten

Kylling Curry (med bilde)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

En nydelig gryte med mye smak. Rask og enkel middag i en travel hverdag...

Oppskrift
3 - 4 kyllingbryst
1 stor løk
1 ss Curry Powder (eller evt rød Currypaste etter smak)
1 boks kokosmelk
1/2 boks minimais
1/2 rød paprika
1 dl kremfløte
salt og pepper

Skjær kyllingen i passe store terninger, ha over krydder og surr kjøttet i litt olje.
Skjær løken i små biter og surr med mot slutten av steketiden.
Ha alt over i en gryte, og tøm over kokosmelk.
Skjær minimais og paprika i biter og ha over i gryten, sammen med fløten.
La det hele stå og putre i 20 - 30 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Strø over litt kokosmasse ved servering.
Server med en god salat og hvitløksscones eller pannebrød f.eks.

♥Tove


#2

Karrbis sa for siden:

Dette ser veldig godt ut :)
Når du skriver Curry Powder - mener du da vanlig karri krydder..?
Fikk lyst til å prøve ut denne ganske snart :p


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Nei, vanlig karri blir ikke det samme... Jeg kjøper Curry pulver på iHerb - HER
Men, du kan like gjerne bruke rød currypaste i stedet. Det får du kjøpt på alle invandrerbutikker, og Rema 1000 har akkurat nå en Asia kampanje, så de har også :) Pass bare på å smake deg litt frem ang mengde. Det er stor forskjell på styrke. Noen må du ha 1 ss av, andre holder det i lange baner med 2 ts :D


#4

Karrbis sa for siden:

Aha!
Rød Curry paste har jeg vettu :D


#5

Mat for sjelen sa for siden:

:D Ja, da er det bare å springe på kjøkkenet :)


#6

Yonah sa for siden:

Kylling curry er kjempegodt! Spiser det flere ganger i uka!
Med blomkålris til så øker man grønnsaksinnholdet og noe som suger opp saus.


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Ja blomkålris er kjempegodt til :D


#8

rut311 sa for siden:

Laget denne i går, og er meget fornøyd! Jeg måtte ha litt tomatpure i for det ble litt mye kokossmak for min sin del (er ikke såå vandt med kokos i mat). Lurer på om det går an å bytte ut en del av kokosmelka med helmelk, evt matfløte..?


#9

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, det kan du helt klart gjøre :) Smak og behag :) Blir kanskje litt tynnere konsistens, men like godt ;) Ellers vil nok litt mer krydder eller paste kamuflere smaken av koks...:)


#10

Karrbis sa for siden:

Laget denne idag :)
Jeg er veldig glad i kokos smak og syntes det ble litt mektig med fløte i, så neste gang blir det uten :)
Eller hadde jeg i en chilli for litt mer sting :p

Godt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.