< Tilbake til oversikten

Ostegratinert Pannebrød...(bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Pannebrød er en helt genialt enkel måte å bake brød på! Første gangen jeg prøvde denne metoden ble jeg helt frelst :)

Jeg bruker en Høyang stekepanne i jern som det er mulig å skru av håndtaket på, men har du ikke det kan du like gjerne bruke en ildfast form.
Dette brødet blir saftig og godt, og passer kjempegodt til suppe og gryteretter, eller bare som det er med litt godt pålegg...

Oppskrift
190 g mandelmel eller finmalte mandler
45 g linfrømel eller finmalte linfrø
1 ts salt
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
3 egg
½ beger Cottage Cheese
ca 1 dl vann
Ost til gratinering

Start med å sette stekeovnen på 220 - 225 grader.
Ha en klatt smør i pannen og sett denne i ovnen, slik at smøret smelter. (Pass på at det ikke blir brent...)

Imens blander du sammen de tørre ingrediensene.
Kjør sammen egg og Cottage Cheese til en jevn masse med stavmikser eller i en hurtigmikser.
Bland eggeblandingen og det tørre godt sammen.
Tilsett vann til passe konsistens - røren skal være tykk og god.

Ta pannen ut av stekeovnen, og vend litt på den slik at kantene på formen blir godt smurt.
Ha røren over i formen, og ha på godt med ost.

Sett pannen inn i ovnen igjen i ca 16 minutter, til osten er gylden og fin.
La brødet få hvile på benken i ca 15 minutter etter at det er ferdig stekt.

Server...


#2

stinei sa for siden:

Ååå, det så godt ut! Må prøves i morgen!


#3

Mat for sjelen sa for siden:

He he :D Håper det faller i smak :p


#4

Borealis sa for siden:

Juhu, jeg har da både malte mandler og malte linfrø i hus! :-D

Tro om det blir godt med krydder i? Soltørka tomater?


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige, etter hva du liker, og hva du skal servere det sammen med :)
Nydelig med krydderurter, hvitløk, soltørket tomat, fetaost, oliven... :p


#6

Kanutten sa for siden:

:sikle: Og det er kjekt å bruke disse formene fra Clas Ohlson hvis man ikke har annet egnet.


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Disse var smarte :)
Selv er jeg avhengig av disse bakearkene :) Geniale når en steker knekkebrød f.eks. Knekkebrødene slipper lett uten å knekke - tynne og sprø :D Har hatt disse arkene i 2 år nå, og er fremdeles like fine :D Bruker de om igjen og om igjen... Anbefales virkelig!!


#8

Stella27 sa for siden:

Dette er jo et veldig godt tips å ha ved siden av en hel del ting. Ved siden av grillmaten til sommeren for eks, suppe, ketolyse lasagne, osv. :)


#9

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, dette brødet er kjempeanvendelig, og kan varieres i det uendelige...:)
Ekstra greitt er det at det er så raskt ferdig også :) bare 15 minutter i ovnen, og vips så har du brød :p


#10

Stella27 sa for siden:

Ja nå er jeg glad gubben er baker ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.