Hei jeg har akkurat begynt med lavkarbo diett og jeg lurte på om det finnes noe tilbehør som ikke består av bare grønnsaker? Jeg er så glad i ris, potet og pasta at jeg begynner å tvile på at jeg blir å klare det hvis det ikke finnes noe tilbehør jeg kan spise. Er ikke så glad i grønnsaker...
Grønnsaker kan jo tilberedes på et utall måter! Du kan finraspe blomkål og koke den så den blir nesten som ris. Søk på blomkålris eller jukseris her inne.
Du kan koke blomkål og sellerirot eller persillerot sammen til det blir mørt, og deretter mose det hele med stavmikseren sammen med krydder og en smørklatt - blir kjempegodt!
Blomkål og brokkoli kokes og moses på samme måte som blomkål og sellerirot/persillerot, blir bedre enn potetmos synes jeg. :)
Grønnsaker kan ovnsbakes med forskjellig krydder og smør også - kjempegodt!
Jeg har alltid vært veldig glad i poteter, pasta og ris, men nå har jeg ikke spist stort av det på 2,5 år selv om jeg ikke er på lavkarbo lenger og savner det overhodet ikke. :) Tror du må prøve å tenke litt annerledes for å få tankene over på andre ting faktisk. Ikke tenke på det du ikke kan spise, men heller fokusere på alt det gode du kan spise. :)
Det har dessverre tatt meg mange år å venne meg til at jeg ikke kan ha spaghett, ris eller potet til middagen, den satt så hardt inne hos meg. Men nå tenker jeg ikke over det en gang, føler ikke at jeg forsaker noe ved å slenge på et lass brokkoli og ikke litt brokkoli og et lass makaroni. Man trenger ikke å ha noe ved siden av, helst handler det vel om å venne seg til å ikke spise det.
Man kan lage blomkålmos( mos kokt blomkål med smør/smøreost/revet ost og krydre), grateng med feks jordskokk, knutekålmos..
Ang tilbehør....
Min sønn liker ikke blomkål, noe jeg var redd ville bli et stort problem nå. Inntil jeg fant på å steke den! Jeg rasper blomkålen, ( bland gejrne inn annet om du vil) relativt høy varme på stekepannen, kokosfett....og rister det oppraspede godt og kjapt i pannen. Kun et par minnutter !!
Tilsetter som oftest krydder da vi liker det. Ingefær, koriander og litt muscat, gjerne litt salt og, sammen med litt hvit pepper. Prøv deg frem til smaker du liker. Det gikk laaang tid før han forstod at det ikke var ris han spiste ;);)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.