Calzone betyr egentlig direkte oversatt fra italiensk "bukse". På norsk blir Calzone også kalt innbakt Pizza.
Fyllet kan varieres i det uendelige etter hva du liker, og har for hånden. Kylling, skinke og pepperoni er kjempegodt å ha inni, sammen med litt tomatsaus og ost. Rester av taco middagen passer også supert...
Disse er kjempegreie å fryse, og perfekte å ha på lur når du har lyst på en liten godbit.
Supre som lunsj og skolemat :D
Oppskrift Calzone deig
4 - 6 stykker
2 egg
1/2 kopp vann
2 ss olivenolje
70 g kokosmel
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
en klype salt
evt. 1 ss tørket oregano eller basilikum
Bland sammen egg, vann og olje.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en smidig deig.
La deigen hvile ca 20 minutter på benken.
Del deigen i 4 - 6 emner.
Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til en pen sirkel (jeg delte deigen i 5 emner, og mine ble da ca 20 cm i diameter).
Ha ønsket fyll på den ene halvdelen, og brett over den andre halvdelen. Ikke ha på for mye fyll! Heller for lite enn for mye...
(Et triks er å bruke bakepapiret, og løfte over den andre halvdelen.)
Klem skjøten sammen med en gaffel, eller bare bruk hendene.
Stek Calzonene på 180 grader i ca 35 - 45 minutter, til overflaten er sprø og gylden.
Tror ikke du vil kjenne kokossmaken :)
Men det går sikkert an å bruke mandelmel i stedet ja :) - er litt usikker på mengde siden jeg ikke har forsøkt det selv, men 110 - 140 g kanskje...:confused:
oi......denne skal jeg prøve! Og så er den med kokosmel da; glimrende for en som ikke tåler mandler! Kanskje den går an å bruke som pizzabunn også??? :sikle: Savnerpizzasåveldig! Og det er den syltynne skorpa jeg savner; ikke resten:rolleyes:
Hm...jeg bakte denne i går og den var utrolig mettende da! Jeg tror jeg heller vil lage den som paibunn, det vil bli bra. Jeg la inni ost og skinke, og det ble litt "tørt" syntes jeg. Så neste gang blir det mer fyll, gjerne en form for pizzafyll med masse smak. Kanksje jeg ikke kommer til å savne pizza så mye da?
Det ble calzone på meg. Lagde en halv porsjon, delte deigen i to og kjevlet delene så tynne som mulig. La på fyll på den ene og la den andre delen over, og brettet sammen rundt kanten. Veldig godt men som sagt mer fyll for at de ikke skulle være så "tørt". Kan hende jeg burde ha kjevlet deigen tynnere? Kanskje jeg prøver det neste gang. :)
:D Vær du trygg; dette var ikke siste gangen jeg lagde :D Både calzone og pai blir å finne på tallerkenen flere ganger framover. Er :eek: "litt" :eek: lei av kjøtt og grønnsaker i en eller annen fasong.
Kan du dele den oppskriften tror du? Eller lenke den inn her? Alt som kan gi variasjon tas i mot med stor takk herfra; er for lite spenstig i matveien dessverre!
Nydelig calzone! Jeg lagde med kun ost og skinke, og det ble litt tørt som en annen også skrev her. Det må nok pizzasaus til! Jeg var også litt for gjerrig med mengden fyll.
Anbefaler og bruke litt pizzakrydder i deigen.
Neste gang blir det med kjøttdeig og ost, og minst dobbel porsjon :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.