< Tilbake til oversikten

Lavkarbo calzone (bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Calzone betyr egentlig direkte oversatt fra italiensk "bukse". På norsk blir Calzone også kalt innbakt Pizza.
Fyllet kan varieres i det uendelige etter hva du liker, og har for hånden. Kylling, skinke og pepperoni er kjempegodt å ha inni, sammen med litt tomatsaus og ost. Rester av taco middagen passer også supert...

Disse er kjempegreie å fryse, og perfekte å ha på lur når du har lyst på en liten godbit.
Supre som lunsj og skolemat :D

Oppskrift Calzone deig
4 - 6 stykker

2 egg
1/2 kopp vann
2 ss olivenolje
70 g kokosmel
1 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
en klype salt
evt. 1 ss tørket oregano eller basilikum

Bland sammen egg, vann og olje.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en smidig deig.
La deigen hvile ca 20 minutter på benken.
Del deigen i 4 - 6 emner.
Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til en pen sirkel (jeg delte deigen i 5 emner, og mine ble da ca 20 cm i diameter).
Ha ønsket fyll på den ene halvdelen, og brett over den andre halvdelen. Ikke ha på for mye fyll! Heller for lite enn for mye...
(Et triks er å bruke bakepapiret, og løfte over den andre halvdelen.)
Klem skjøten sammen med en gaffel, eller bare bruk hendene.

Stek Calzonene på 180 grader i ca 35 - 45 minutter, til overflaten er sprø og gylden.


#2

Bik sa for siden:

Mmmmm.....må prøves. Men kanskje med mandelmel i stedet for kokosmel. Tenker på kokossmaken...



#4

Dietta sa for siden:

Dette så veldig godt ut - virkelig spennende :)
(Og så må jeg bare få si at du tar veldig fine bilder, alt du lager ser så delikat ut :ja:)


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Tusen takk...:rodme:
Kikk gjerne innom bloggen min for å se flere bilder og oppskrifter...:)


#6

Dietta sa for siden:

Å ja da - det gjør jeg hver gang du legger ut noe nytt ;)


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Tror ikke du vil kjenne kokossmaken :)
Men det går sikkert an å bruke mandelmel i stedet ja :) - er litt usikker på mengde siden jeg ikke har forsøkt det selv, men 110 - 140 g kanskje...:confused:


#8

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig å høre :blomster:


#9

Stella27 sa for siden:

Du legger ut så mange gode oppskrifter :) Tusen takk for at du deler :)


#10

Tarato sa for siden:

oi......denne skal jeg prøve! Og så er den med kokosmel da; glimrende for en som ikke tåler mandler! Kanskje den går an å bruke som pizzabunn også??? :sikle: Savnerpizzasåveldig! Og det er den syltynne skorpa jeg savner; ikke resten:rolleyes:


#11

Mat for sjelen sa for siden:

Tusen takk! Bare koselig :)


#12

Mat for sjelen sa for siden:

Har ikke prøvd den som pizzabunn ennå, men ser ikke noe i veien for det :)
Du må kanskje forsteke bunnen litt før du har på fyll...


#13

Tarato sa for siden:

Hm...jeg bakte denne i går og den var utrolig mettende da! Jeg tror jeg heller vil lage den som paibunn, det vil bli bra. Jeg la inni ost og skinke, og det ble litt "tørt" syntes jeg. Så neste gang blir det mer fyll, gjerne en form for pizzafyll med masse smak. Kanksje jeg ikke kommer til å savne pizza så mye da?

#14

Mat for sjelen sa for siden:

Lagde du den som pizza eller calzone? Å bruke oppskriften som paibunn hørtes ut som en kjempegod ide :)


#15

Tarato sa for siden:

Det ble calzone på meg. Lagde en halv porsjon, delte deigen i to og kjevlet delene så tynne som mulig. La på fyll på den ene og la den andre delen over, og brettet sammen rundt kanten. Veldig godt men som sagt mer fyll for at de ikke skulle være så "tørt". Kan hende jeg burde ha kjevlet deigen tynnere? Kanskje jeg prøver det neste gang. :)


#16

Mat for sjelen sa for siden:

Prøv med litt mer fyll :) Jeg bruker gjerne litt tomatsaus og ost + det jeg har av kjøtt :D Kylling, skinke, tacokjøttdeig...:)


#17

Tarato sa for siden:

:D Vær du trygg; dette var ikke siste gangen jeg lagde :D Både calzone og pai blir å finne på tallerkenen flere ganger framover. Er :eek: "litt" :eek: lei av kjøtt og grønnsaker i en eller annen fasong.


#18

Mat for sjelen sa for siden:

He he :D Ja, det er godt med litt variasjon :)


#19

Bøtt sa for siden:

Denne skal prøves.


#20

Spinnerette sa for siden:

Spørsmål, kan man bruke mer bakepulver istedet for natron? :)


#21

Mat for sjelen sa for siden:

Selvsagt kan du det :) Ville brukt ca 2 ts...


#22

Spinnerette sa for siden:

Flott, takk for svar! Gleder meg til å prøve, med Photo's chili som fyll! :)


#23

Tarato sa for siden:

Kan du dele den oppskriften tror du? Eller lenke den inn her? Alt som kan gi variasjon tas i mot med stor takk herfra; er for lite spenstig i matveien dessverre!

#24

amalia85 sa for siden:

denne så helt digg ut. skar prøve dn en gong denne uka trur je :D


#25

Eirik N R sa for siden:

Lagde i dag. Meget vellykket! :)


#26

Mat for sjelen sa for siden:

Så flott :)


#27

kamp sa for siden:

Veldig gode og sprø! Litt vanskelig å kjevle de ut men jeg tok litt olje på matpapiret, da ble det lettere :)

Siden du er så flink å bake med kokosmel, har du prøvd å lage kanelboller eller vafler? (Jeg tåler ikke mandelmel..)


#28

Fullmåne sa for siden:

Nydelig calzone! Jeg lagde med kun ost og skinke, og det ble litt tørt som en annen også skrev her. Det må nok pizzasaus til! Jeg var også litt for gjerrig med mengden fyll.
Anbefaler og bruke litt pizzakrydder i deigen.

Neste gang blir det med kjøttdeig og ost, og minst dobbel porsjon :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.