< Tilbake til oversikten

Marianns pizzaform, med Nannahs hjelp

#1

Mariann S sa for siden:

En ny vri på pizzaen, denne gangen ganske grønsaksrik :)
Til botn har eg tatt utgangspunkt i denne deilige
blomkålretten til Nannah :)

[LEFT] [/LEFT]

Passer til ei form på ca 30 x 40 cm.

Botnen:

1 stort blomkål
100 g naturell smøreost
150-200 g kvitost
(eg brukte 50/50 cheddar og norvegia)
salt og pepper

Kok blomkål, men la det vere litt crunchy.
Hell over i ei sil, og trykk ut alt vatnet. Bland inn osten.

Mos det so fint du vil ha det. Eg brukte en 'kålrabistappe'moser,
men du kan også bruke en stavmikser.

Haes opp i ei bakepapirkledd form.

[LEFT] [/LEFT]

Lag pizzafyll:

Kjøttdeig, løk, paprika, kvitløk (finhakka), skinnfrie tomater,
tomatpuré, salt, peppermiks, cayennepepper og oregano
(eller andre krydder)

Brune kjøttdeigen, på slutten har du opp i paprika og løk. Brun lett.
Ha oppi alt det andre og lat det putre ei lita stund.

Ha fyllet opp på blomkål/ostebotnen.

Topp med ost. Steikes ca 30 minutt på ca 200 grader.


#2

Bik sa for siden:

Høres godt ut, og minner om en rett min venninne pleiere lage. Der er det kjøttdeig med div i bunnen, et lag med potetmos på toppen og gratinert i ovnen. Kanskje blomkål kan bli en fin erstatning for potetmosen :)


#3

Mariann S sa for siden:

Det var det eg og tenkte :) Har laga 'pizza' med potetmos tidligare, og tenkte at det måtte gå an å prøve dette.
Og det var knallgodt :D Kan ikkje skjønne at det kan spille noken rolle om blomkålen er over eller under kjøttdeigfyllet, det må vel bli like godt det :)


#4

Bik sa for siden:

Helt enig. Skal prøve å lage dette. Den blomkålforma til Nannah har jeg laget og den er supergod. Og med kjøttdeig, løk og div må det jo bli supert :sikle:


#5

Yonah sa for siden:

Nammi! Dette bare må være godt!


#6

Mariann S sa for siden:

:ja:


#7

Kanutten sa for siden:

Shepards pie? :sikle:

Pizzaoppskriften høres deilig ut!! Skal teste, men tror jeg skal rive i litt sellerirot for jeg synes blomkål blir litt for vassen i smaken.


#8

Mariann S sa for siden:

Her gir cheddarosten god smak. Og det er veldig viktig at der er god tyggemotstand i blomkålen når den er ferdigkokt.
Då beholder blomkålen mykje meir smak.
Men det er sikkert godt med revet sellerirot også :)


#9

Yonah sa for siden:

Dette var virkelig himmelsk Mariann S! Tusen takk for at du la ut denne! Grei måte å få i seg grønnsaker.


#10

Mariann S sa for siden:

Åh, kor kjekt å logge på her å få ei sånn kjekk tilbakemelding :klem:
Ja, en veldig grei måte å få inn grønsakene :)


#11

Nannah sa for siden:

Så lurt ! :)


#12

manebane sa for siden:

Må prøves! :D


#13

beths sa for siden:

Jeg lager shepherds pie med sellerirotpure på toppen og det blir kanongodt. Lager da kjøttsaus med rosmarin i og evt litt gulrøtter og erter som i irske oppskrifter.


#14

rut311 sa for siden:

Falt desverre ikke i smak her... Kanskje var pizzaforventningene for store.


#15

Yonah sa for siden:

Dette smaker ikke pizza, snarere en grateng med tomatsmak og kjøttdeig. Vi elsker den, og det har gjester gjort også. Om man vil ha pizza, så ville jeg blitt skuffa over denne ja.


#16

Yonah sa for siden:

Synes denne må opp, kjempegod pizzaerstatning. Blir i grunn cottage pie med blomkålen i bunnen og ikke oppå.


#17

Yonah sa for siden:

Dytter opp igjen, dette blir søndagsmiddagen. Dette er så utrolig godt! Og ikke minst enkelt. Alle jeg har servert den til synes den er utrolig god og vil ha oppskriften!


#18

Shadow sa for siden:

Nam nam, laget dette i kveld og det ble veldig godt :spisesnak
Det er så kjekt å kunne lete her inne etter gode ideer.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.