< Tilbake til oversikten

Pankretitt

#1

eutrofi sa for siden:

Hallo på dere.
Ser ut til at det er både erfarne og kloke hoder samlet her inne.

Er helt i startgropen med hensyn til lavkarbo. Litt utrygg rett og slett, fordi jeg har kronisk pankretitt, og som følge av den, operert bort galleblæren.

Noen her som KAN noe om dette? Min lege har null erfaring med lavkarbo, og sier bare: "spis sunnt slik vi alltid har gjort" :D

Siden jeg er ca 70 kg overvektig sier det seg selv at noe bør gjøres. Da operasjon ikke er et alternativ for meg, ønsker jeg å prøve dette.

Men...som sagt...litt nervøs pga pankretitten.


#2

Kitt sa for siden:

Jeg tenker at du rett og slett må ta sjansen og prøve deg frem!
Å ikke ha galleblære behøver ikke være noe problem, men pankreatitten kompliserer ting litt ekstra.
Så begynn med lite fett og øk heller svært forsiktig. Dukker fettdiareen opp, må du trappe litt ned på fettet igjen.

Med såpass stor overvekt vil du ha godt av lavkarbokosthold, men det vil gi stor helsegevinst også om du velger en variant med mindre fett, feks Fedon Lindbergs retning! Du kan jo evnt ta kontakt med Lindberg- klinikken i Oslo for hjelp og veiledning!

Massemasse lykke til!:)


#3

eutrofi sa for siden:

Sier tusen takk for det.

Ja, fordøyelsen holdes i "orden" ved hjelp av Creon. Hvilket er et spørsmål jeg må ta opp med min indremedisiner. Problemet er at jeg tror ikke hun vet så mye om dette med lavkarbo hun heller. For, Creonen avhjelper jo insulinproduksjonen, og det er jo nettopp den som skal påvirkes mht fett/fettlagring/forbrenning av fettceller. Derfor er der noen spørsmål som jeg sliter med å få svar på.

Om lavkarbo/fett....vil ha den samme effekten i og med Creon.

Skal ta en kikk på den klinikken du snakker om. Men de fleste slike svarer ikke på generelle spørsmål om man ikke er pasient der, og det koster skjorta. Jeg tok kontakt med tilsvarende i Sandvika, men da måtte jeg ha vunnet i Lotto først om jeg skulle få snakke med en lege der. Så....ikke like enkelt. Det er alltid noen som skal sko seg stort!

Hadde et microhåp om at det var andre her inne i samme situasjon ;);)


#4

Kitt sa for siden:

Du kan også sende en pm til Torkil her inne!
Han er lege og forfatter av boken Slank med ketolyse!


#5

eutrofi sa for siden:

Ham kjenner jeg til ja. Takk for tipset, da skal jeg jammen gjøre det og se om han svarer.

Tusen takk for dine svar!!!

Ha en varm aften videre.


#6

Kitt sa for siden:

Bare hyggelig! :)

Det kan nok ta litt tid, men han svarer så vidt jegvet alltid! :)


#7

Colt-pixy sa for siden:

Vil bare titte innom og si hei og velkommen. Jeg er ikke en av de erfarne på dette forumet, eneste jeg kan dele er av mine egne erfaringer

Jeg hadde neste 40 kilo overvekt når jeg begynte på lavkarbo for 6 måneder siden og har nå gått ned 12 kilo. Jeg tar vekt nedgangen helt rolig fordi jeg tidligere led av spiseforstyrrelse. Jeg har ikke noe peiling på pankretitt, men jeg håper ting ordner seg for deg og at du får det livet du vil ha og fortjener!


#8

eutrofi sa for siden:

Tusen takk gode du.
Glad for å se slike positive meldinger. Det støtter min
vaklende besluttsomhet.

Jeg har heller ikke noe ønske om å gå veldig fort ned. Fordi jeg tror vel at det kan holde lengre og gjøre kroppen bittelitt mindre slaskete, enn ved kjapp nedgang. Men, i min alder er det vel neppe noe håp om å unngå det slaskete. Da blir det å velge det minste av to onder ;)

Ha en flott lavkarbodag.


#9

eutrofi sa for siden:

Hei på dere igjen

Ville bare stikke innom igjen......og takke for gode ord. Og, fortelle at jeg til nå har gått ned 14 kg, at jeg helt har sluttet med medisin ( "min" indremedisiner vet det ! ) og føler meg utrolig vel!

Systemet fungerer altdeles utmerket og vi koser oss med masse god mat.

Det som vel overrasker meg aller mest....er at matpengene varer mye lengre, og...det er så deilig å slippe å fly på butikken til stadighet!

Kunne nok spist en god del mere fett, men jeg sliter litt med det da jeg ikke er glad i hverken fløte eller smør. Men, steker i det såklart..og så spiser jeg da masse fete oster. Sikkert ikke beste alternativet, men noe må jeg jo gjøre. Noen tips fra dere her om det er andre som ikke er så glade i fett??

Vel...takk for meg idag ;);) Håper alle ser våren lyst i møte. Det gjør jeg !


#10

Yonah sa for siden:

Gratulerer med 14kg ned! Og det høres ikke så galt ut med fett om du spiser masse fete oster.


#11

eutrofi sa for siden:

Tusen takk ! Når stagnerer det ? ;) Moro med pangstart...men er vel fornuftig med langtids :)


#12

Yonah sa for siden:

Ikke godt å si, noen går jevnt og trutt ned i vekt, andre er som meg som stadig stanger hodet i veggen. Jeg har brukt 1 1/2 år på mine kilo..


#13

eutrofi sa for siden:

Da må jeg si jeg er full av beundring! Ikke sikker på om jeg hadde vært så tålmodig :) Flink du !!!


#14

Yonah sa for siden:

Jeg må bare være tålmodig, kiloene brukte noen år på å legge seg på også.


#15

eutrofi sa for siden:

Ja, det er noe med det....vi bruker glatt 20 år på å legge på oss 40 kg, men vil ned igjen på et halvt år om mulig ;);)

Men jeg vet at jeg har Andreas Eenfeldt å takke!! Kostdoktorn er bare super, hans bok " Matrevolusjonen" gjorde underverker med meg og min innstilling. Fikk en masse aha'er, og forstår nå til fulle hva som har forårsaket både min fedme og min sykdom. Så i dette huset vil vi nok aldri noensinne vende tilbake til gammelt kosthold. Vi virkelig nyder tilværelsen med så mye god mat. Alt som før var forbudt er nå lov..... :)


#16

Kula sa for siden:

Ja, er det ikke en fantastisk følelse når det ene aha-et etter det andre fører til at puslespill-bitene faller på plass? Jeg har ikke lest boken til Eenfeldt, men den er sikkert veldig bra. Jeg fikk den samme følelsen da jeg leste Skaldemans bok "Spis deg ned i vekt" for mange år siden.

Lykke til videre!


#17

Janis sa for siden:

Jeg har også operert bort galleblæra, etter mye betennelser.
Er nå ca 4 uker siden
Har gått på ketolyse før, og var skeptisk til å starte opp igjen nå.

Men det har gått bra, og jeg har gått ned 3 kilo. :)


#18

eutrofi sa for siden:

Andreas Eenfeldt skriver endel om dette med galleproblematikk. Verd å lese. Siden hans www.kostdoktorn.se/matrevolutionen/.....der ligger første kapitel. Også masse linker som er svært informative. Det er jo det å holde produksjonen igang som er viktig, det visste jeg ikke før ;) Men når man får det servert på et vettugt vis er det lett og forstå, selv for meg ;);)

Lykke til videre du og, jeg har iallafall ikke hatt noen problemer ved å følge hans råd.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.