< Tilbake til oversikten

Øldampa kylling

#1

Gerd sa for siden:

Øl-dampa kylling

1 stk rå kylling
Krydder/marinade etter ønske. ( Jeg brukte hjemmelaget cajun-krydder)
-La kyllingen marineres i 1 døgn, kaldt.

Sett ovnen på 150/160 grader

1 boks øl, halvfull
Tre kyllingen over ølboksen. Settes i en stødig form.
Dekk med aluminiumsfolie
Sett i ovnen, nederst.
Langsteke i 2,5- 3 timer

ta gjerne av folien de siste 30-40 minuttene.

Serveres med sellerifries og salsa.

*Dette er noe av den mest saftige og møre kyllingen jeg noen gang har spist.
Hverken smaker eller lufter øl.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3584&amp;albumid=615&amp;dl=1358364639&amp;thumb=1[/img]
(bildet lånt på nett)


#2

Kanutten sa for siden:

:sikle: Ølhunder som sambo og jeg er; denne er god, ja!


#3

Bønna200 sa for siden:

Og jeg skal prøve den med vann. ;)


#4

langaard sa for siden:

NEINEINEI, Bønna må bruke øl:ja::D


#5

Bønna200 sa for siden:

I følge Gerd så slipper jeg å bruke øl. :D


#6

Gerd sa for siden:

Qluet er at kyllingen skal dampes innenefra. Vann kan trygt brukes :D


#7

Kanutten sa for siden:

Men øl har jo en magisk greie overfor kjøtt. I stedet for vann ville jeg ha brukt farris. Man får nesten samme effekten da.


#8

Dietta sa for siden:

Det kyllingbildet har gitt meg problemer i hele dag. Jeg går krokrygget og tørker tåer i ett sett. Har altfor livlig fantasi tror jeg :eek:


#9

Qlio sa for siden:

"Ølhøne" heter det her i huset.... Vi tok bilder av hele prosessen, skal se Åsen føggel'n ser ut etter at boksen er trukket ut! ler enda


#10

Bønna200 sa for siden:

Denne laget jeg i går, men da med Farris slik som Kanutten foreslo for å erstatte ølet. Den blei ikke saftig. :nei:
Kanskje ølet har noe å si for resultatet likevel?


#11

Kanutten sa for siden:

:klem: Det var da dumt! Jeg har lest flere plasser at øl er best, av en eller annen grunn deretter Cola og deretter farris.

Kanskje du må prøve en gang til med øl?

Øl i mat gjør maten bedre. :ja:


#12

Gerd sa for siden:

Uff da. Da er det nok sikkert noe i ølet som gjør saftigheten :ja:

Skal korrigere oppskrifta.

Men jeg kan garantere deg at det ikke blir hverken luft eller smak av ølet altså!


#13

Bønna200 sa for siden:

Mulig jeg prøver med øl en annn gang. Men jeg krangla så fælt med kyllingen også. Den ville ikke sitte pent på boksen sin. :p


#14

Gerd sa for siden:

Den var dau før du begynte vel? :eek:


#15

langaard sa for siden:

:w00t::lol:


#16

Bønna200 sa for siden:

Det er jeg jammen ikke helt sikker på. ;)


#17

Gerd sa for siden:

:lol:


#18

Dietta sa for siden:

Utklipp fra dagens avis: Gal kvinne jager halvdau høne med kjøttøks og ølboks !!!!!!!!!!!!


#19

Camomilla sa for siden:

Dette skal bli søndagsmiddagen min :D Men så lurer jeg på; om jeg kjøper en frossen høne, skal denne tines før den marineres? Da bør den vel ut av fryseren fredag - tine til lørdag, marineres - og så ligge kaldt før steking søndag? Og hjemmelaget cajun-kryddermarinade - noen forslag til dette? Håper noen kan komme med noen gode tips til en ølkylling-novise :p


#20

smgj sa for siden:

Ja, må tines! Når det gjelder marinade så synes jeg santa maria sin kyllingmarinade er god - men hjemmelaget er den IKKE.


#21

Camomilla sa for siden:

Marinadetips noteres, takk :) Da blir det en snei innom Meny i løpet av uka for å få tak i ei passende - øh - høne ;)


#22

smgj sa for siden:

Vet ikke om ekte (suppe-) høne vil bli mør selv ved denne behandlingen. Men ølkylling faller nesten av beinet av seg selv... og maishøne vil nok bli VELDIG godt.


#23

Kanutten sa for siden:

Jeg vil tro at det er kullsyra som gjør kjøttet mørt. Det anbefales jo å koke/dampe kjøtt i både farris og cola. Øl gir nok kanskje bedre smak enn både cola og farris. Jeg lager titt og ofte middag med øl i siden mannen produserer øl selv.



#25

Lillemy71 sa for siden:

Høne med maiskolbe i hekken? Åhhh herregud bildene jeg får frem på netthinna her nå er ikke bra i det hele tatt :D:eek::rodme::w00t:




#28

Kanutten sa for siden:

:lol: Så en hel ølboks i hekken virker ikke sååå ille? :D


#29

Lillemy71 sa for siden:

Joda, det var hele tråden med ølbokser og mais i høna som tok helt knekken på meg. Lå over skrivebordet og hiksta av latter her :lol: :D


#30

langaard sa for siden:

:lol:


#31

Kanutten sa for siden:

:lol: Ole Brum sier jo "Ja takk, begge deler". :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.