< Tilbake til oversikten

Stigs fiskegryte

#1

BenteR sa for siden:

Skjær ca 1 kg fisk, helst både rød og hvit, i biter.
Riv skallet av 1 sitron og press ut saften + saften av 1 lime og dryss over nykvernet 5-pepper..
Bland fisken godt inn i sitrussaften, skall og 1 dl vann, og la det ligge ca 5 minutt i sitrusblandingen
Finhkk en løk, fres den i jerngryte og ha over ca 2 dl tørr hvitvin. La det syde 4-5 minutter, før du har i fisk og marinade, 2 fiske-buljonterninger, fersk persille, 2 skrelte epler i båter, 1 dl fløte og et beger creme fraiche.
La det småkoke til eplene er møre, ha i fersk gressløk og server sammen med dampa grønnsaker.

Eldstemann i huset som kreerte denne gryta i dag, og den var rett og slett forfriskende god.
Jeg har ikke reknet ut karber, men mitt blodsukker tålte det iallefall helt fint.


#2

TigerTove sa for siden:

Det hørtes ikke noe særlig godt ut ;) notert på neste ukes meny!


#3

BenteR sa for siden:

Du får si fra om du likte den like godt som vi gjorde.
Oppskriften er forresten til fem-seks mennesker.


#4

TigerTove sa for siden:

Greit å vite ;) vi er bare to, så det hadde blitt restemiddag noen dager etterpå..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.