skal bo i leilighet, så kan lage mat selv, men kan slike easy living shaker være noe?
har aldri prøvd shaker før, men tenkte det kunne være lett nå når vi er på ferie å slippe å lese på alle matvarene før vi handler
De shakene inneholder mange gram karbo, men en holder seg i ketose pga lavt kaloriinnhold.
Skjønner du vurderer det, jeg hadde kanskje nesten vurdert det selv, selv om jeg virkelig ikke synes noe om innholdet eller metoden. Men om det gjør at en holder seg på matta, så ja.
I Arguineguín ligger det en norsk butikk ved markedsplassen som importerer matvarer fra Norge, og et dansk bakeri i Ancora-senteret. Et norsk bakeri finner du i Puerto Ricos største kjøpesenter.
Det innebærer at det er mulig å få tak i kaviar, knekkebrød, brunost, makrell i tomat, norsk og svensk kaffe og en hel del andre skandinaviske matvarer på Gran Canaria.
Det svenske møbelvarehuset Ikea fins også på øya, i Telde kommune, like ved motorvei GC-1 et stykke nord for flyplassen, ved siden av Alcampo, Leroy Merlin og McDonalds. I tillegg til møbler og ting og tang til hjemmet fører de en del svenske matprodukter.
Telde er for øvrig det området på øya med flest møbelforretninger.
Brukte varer
Antikvitetsutsalg finner du flest av i Las Palmas. Første søndag i hver måned er det også et antikvitetsmarked i Santa Catalina-parken.
Bruktbutikker fins det flere av i Las Palmas og Vecindario. Dessuten har den ideelle hundeorganisasjonen Tara en bruktbutikk i Arguineguín.
Loppemarked arrangeres hver søndag på taket av San Telmo busstasjon i Las Palmas, og av Tara på markedsplassen i Arguineguín på lørdager.
Men, er det da nødvendig å holde seg til norske matvarer eller shake. Tror det kan være både spennende og interessant å spise lokal mat. Så lenge man holder seg til hovedprinsippene som er grønnsaker over bakken, rent kjøtt skal det da ikke være noe problem. Og de fleste varene står det jo på hva de inneholder. Og hvis ikke jeg tar heeelt feil så regnes Grand Canaria som en del av Spania, og da er de i EU og da er merkingen forholdsvis lik den norske.
Og så syns jeg ikke det er nødvendig å gjøre ferien mindre opplevelses rik med å spise shake. For meg er det å oppleve lokale smaker en del av opplevelsen.
EDIT: Og så er jeg grønn av missunnelse fordi du skal til varmere strøk!!!
har tre små barn med og ønsker å gjøre det lettvint.. :p
ikke holde på norske varer i utgangspunktet...
men jeg har funnet ut at mannen får bare springe etter unger mens jeg sjekker opp i matvarene de første dagene :D
ang shake, vell jeg har aldri prøvd det, og ikke er jeg egentlig så lysten på prøve heller, for da føres maten over til slanking istedefor livstil som passer min kropp....
blir mye kjøtt med deilig krydder og slikt tenker jeg...
Kjøtt, fisk, egg og grønnsaker inneholder vel det samme uansett hvor du befinner deg. Så om du i hovedsak holder deg til disse og er restriktiv med kjente karbohydratkilder så burde det ikke være noe problemJeg sjekker aldri hva maten inneholder på restaurant, men pleier å velge noe med mye fisk eller kjøtt og ber om ekstra grønnsaker i stedet for poteter, ris eller pasta. Fungerer helt OK det!
Når jeg er på sydeturer har jeg alltid leilighet og da er det ikke noe problem å lage maten. Som nevnt over her så inneholder jo kjøtt, fisk, egg og grønnsaker det samme der som her, så datrenger du jo ikke lese på matvarene?
Og skal du på stranda kan du jo lage med deg en salatboks med f.eks kylling. Invistere i en kjølebag, så holder det seg fint. :)
Jeg blir litt trist over at man anbefaler en som skal til Spania å finne norske og svenske matvarer... :( spansk mat må vel være blant den mest egnede i verden for lavkarbo! Masse tapas, godt kjøtt, skinker ost og grønnsaker. Desverre er gran Canaria litt for full av de som ønsker norsk mat, men så lenge du lager selv finner du spennende ting på butikken. Bare ikke gå på spar i puerto rico f.eks....
What?! Nå har jeg vært i syden bare en gang, men halve moroa er jo å gå på lokale spisesteder og prøve lokale retter! De jeg reiste sammen med, altså ungene og Lille Gubben, var helt håpløse og levde stort sett på pizza, burger og spaghetti bolognese i to uker... :rolleyes: Jeg spiste moussaka, grillet sverdfisk, forskjellige grillspyd og masse annet godt! :sikle:
Til sommeren skal vi til Mallorca og da skal jeg smake paella! :)
Det er absolutt ikke noe problem å få maten tilpasset på restaurant heller. :) Men siden jeg ikke kan spise noe fra sjøen og ikke lam, så begrenser det eg ofte på den måten for meg. Jeg finner det mye enklere å spise lokal mat i f.eks Hellas enn Spania. Derfor lagr vi stort sett maten selv der det er mest nødvendig.. Men å bytte ut gode råvarer med pulver? :eek: Det hadde jeg aldri gjort. :cool:
jeg er ganske kresen, og dermed er det mye jeg ikke spiser som er ferdiglaget, mye fordi jeg ikke liker løk, og løk finner mann i "alt"
dermed er det lettere for meg å lage mat selv.
Ikke er jeg en matnyter heller så når vi er ute å reiser er mat noe a det siste jeg intr meg i...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.