< Tilbake til oversikten

Sukkerfrie marshmallows (bilde)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Disse godsakene smelter i munnen...
Farlig gode!!
Nydelige grillet, og fantastiske i kakao!

Oppskrift
1 + 1 dl vann
3 ss gelatinpulver
3 ss sukrin
3 ss agavesirup evt. annet søtt (Tagatesse, Sukrin Gold f. eks)
1 ts vaniljeekstrakt
¼ ts salt
Hakkede nøtter eller kokosmasse

Bland sammen 1 dl vann og gelatinpulver i en bolle, og la dette stå og svelle.

I mellomtiden blander du sammen 1 dl vann, sukrin og agavesirup i en kjele, og varmer dette opp til kokepunktet.

Hell den kokende væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin, mens du mikser kraftig med en håndmikser. (Har du en kjøkkenmaskin med visp, er denne super å bruke).

Miks blandingen kraftig i ca 10 minutter, til du får et stivt ”skum”. Her kan det være greitt å ha en mikser med stativ...

Kle en firkantet form ca 20x20 cm med matpapir, og strø godt med finhakkede nøtter i bunnen (evt. Kokosmasse).

Ha ”skummet” over i formen, og glatt det fint utover.

Ha over et lag hakkede nøtter på toppen.

Sett formen kjølig i 1 – 4 timer, til massen har ”satt seg”.

Skjær massen i passe store biter.


#2

Kanutten sa for siden:

De er jo ikke sukkerfrie så lenge de inneholder sirup?? Eller?


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Agavesirup har en svært lav glykemisk indeks på 30, så den er svært "snill" mot blodsukkeret :D
Det går fin an å erstatte sirupen med annet søtt - Tagatesse, sukrin Gold el. l :)
Skal tilføye det i oppskriften :)


#4

Karrbis sa for siden:

Vannet løper i munnen :p
Dette skal bli det første jeg lager når jeg tillater meg "søtsaker"!!


#5

Mat for sjelen sa for siden:

He, he :D Har en svakhet for Marshmallows selv, og disse kom helt på høyde med "orginalen" kan jeg love deg :D
Gled deg!!


#6

Karrbis sa for siden:

Gleder meg, veeldig :D


#7

Efterår sa for siden:

Det ser lækkert ud men kan sirup erstattes med noget andet?


#8

Odde sa for siden:

Spørsmål LOL

Når bruker du saltet ?

Odde


#9

Mat for sjelen sa for siden:

Det går fin an å erstatte sirupen med annet søtt - Tagatesse, mer Sukrin eller sukrin Gold f. eks :D


#10

Mat for sjelen sa for siden:

He he :D Mens jeg pisker og pisker og pisker...:p


#11

Efterår sa for siden:

Tak for dit svar - denne opskrift skal afprøves :)


#12

rut311 sa for siden:

Laget denne idag. Kjempegod:) Ser for meg at det kan passe å tilsette ulike typer steviadrp med smak? Evt noe saft av bær?


#13

Mat for sjelen sa for siden:

Så flott at de falt i smak :D
Hadde tenkt å prøve meg på en variant med banansmak dyppet i sjokolade :p
Ala Banansjokolade...
Følg med på bloggen min, så skal jeg legge ut oppskrift så snart jeg får prøvd det ut :D


#14

rut311 sa for siden:

Fy flate, det høres godt ut! Men, hvordan griller du de? Jeg hadde de i mikroen, bare for å teste hvordan det var å varme de, men de ble bare flytende


#15

komatøs sa for siden:

Herlig, tusen takk for oppskrift!


#16

Stella27 sa for siden:

Å de så gode ut!!!!


#17

Mat for sjelen sa for siden:

Takk takk.. Håper de faller i smak...:)


#18

Stella27 sa for siden:

Ja disse lurer jeg på om jeg skal sette gubben til å lage i dag :)


#19

Mat for sjelen sa for siden:

He he :) Ja, jag han ut på kjøkkenet med det samme :D


#20

Odde sa for siden:

Hmmmmm...... Sikkert en feil, ble ikke fluffy, mere fast i fisken. Kanskje for mye gelatinpulver - brukte måleskje og en pose ble 2,5 skjeer. Eller ikke pisket nok - men mener det var ca 10 min.

Nye forsøk må til - for selve smaken var slettes ikke ille :D

Odde


#21

Mat for sjelen sa for siden:

Tror nok helst det kan være at du har hatt i litt for mye gelatin :confused: Er litt usikker... Du skal piske så lenge at du er mer eller mindre døv og ser mannen med ljåen :D Neida, bare tulla :D Men, du skal i alle fall piske leeeenge. Du ser på massen når du har pisket lenge nok... Da er den relativt stiv... Bruker å stoppe når det ikke "skjer mer", hvis du skjønner hva jeg mener :)
Det er så stor forskjell på hvor effektive de ulike maskinene er, så 10 minutter er ikke alltid nok... Men, tror jeg kan garantere at du ikke kan piske for lenge i alle fall :D


#22

Odde sa for siden:

::p

Hvor store er de skjeene dine da - måleskjeen min brukte over 1 pose på 3 stk. LOL

Odde


#23

Mat for sjelen sa for siden:

Bruker bare helt vanlige spiseskjeer :)


#24

Odde sa for siden:

Uff så vanskelig da, det er så stor forskjell - strøken, toppet, størrelse på skje osv osv :p

Tror jeg brukte tilsvarende 10 plater gelatin LOL

Posen Inneholder 25gr.

Odde


#25

Mat for sjelen sa for siden:

Må innrømme at så nøye måle jeg ikke, og så nøyaktig er heller ikke oppskriften..:)
Skal lage en porsjon i løpet av helgen, så da kan jeg jo måle litt mer nøyaktig, men det er altså ikke på grammet her :D


#26

Odde sa for siden:

Kjekt da :)

Ser av denne oppskriften av kokosboller (ikke lavkarbo - men enkel å skifte sukker med sukrin) - at hun bruker 1 plate gelatin (1 teskje pulver) pr. eggevite - og jeg brukte hele posen på 10 teskjeer LOL

Måtte vel bli nesten gummi det vel - he he.

Men den var utrolig enkel oppskriften din - og det liker jeg.

OddE


#27

Moogie sa for siden:

Dette ville sikker ungene likt! Hvor mye gelatin i plater tilsvarer de 3ss? Har bare plater her. Ev hvor kjøper man gelatinpulver?


#28

Mat for sjelen sa for siden:

Kjøper gelatinpulver på vanlig matvarebutikk :)
På boksen min står det at 1 ts pulver tilsvarer 2 plater ;)
1 ss = 4 plater?? :confused: Litt usikker, siden jeg bare har brukt pulver...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.