< Tilbake til oversikten

Hjelp. Ang søting

#1

HerbaLinn sa for siden:

Jeg klarer ikke å finne frem i denne jungelen av kunstig og ikke kunstig søting...
Hva kan spises, og hva kan ikke????
Jeg trodde jeg hadde funnet frem lovlig godis, men når leg leser bakpå er det jo masse forskjellig søting på samme merke godis...
HJELP! Jeg blir så forvirret!


#2

HerbaLinn sa for siden:

Jeg er da ute etter søtning som ikke har karber, eller som ikke tas opp av kroppen...




#5

Gerd sa for siden:

Sorbitol sier Ketolyseboka at man skal holde seg unna. Så er det også en oversikt i boka over noen søtstoff.
Ellers så reagerer de fleste forskjellig på de forskjellige søtstoffene, både med blodsukkerpåvirkning, opptak og mange får mageondt.


#6

Yrla sa for siden:

Tagatose, luo han, aspartam, sukralose, stevia og sukrin øker ikke blodsukkeret. Hold deg ihvertfall unna maltitol, maltitolsirup og fruktose.

Du kan spise cavalier med stevia, du kan spise svarte ifa i pose, fribolsukkertøy på apoteket, quest nutrition bar på iherb og
HealthSmart Foods, Inc., Chocolite, Peanut Butter Cup Patties fra iherb.

Av sukkerfrie karameller og drops kan du ikke ta mange før du får tarmgass.


#7

Dilly sa for siden:

Malitol er jo helt greit, og finnes i masse godis på helsekostbutikkene. Vær bare forsiktig, slik at du ikke blir sittende noen timer på do... slik virker de for meg, så jeg skygger unna malitol.
Man må prøve seg frem ja.


#8

HerbaLinn sa for siden:

men er det ikke karber i maltitol? Kan jeg trygt spise det, om magen ikke reagerer på det?


#9

Yonah sa for siden:

Jo, det er karber i maltitol, det krangles om hvor mange som skal telles. Men det påvirker blodsukkeret.


#10

Yrla sa for siden:

Det er lite greit om du ser på fakta og ikke lar deg lure av Atkins m.fl. som vil selge "sukkerfritt". Å kalle det sukkerfritt når det er maltitol og maltitolsirup i noe er løgn. Et annet type sukker er mindre villedende. Det spørs hvor mye man vet om sukker/karbohydrater hvordan man skal beskrive de forskjellig søtningsstoffer og karbohydrater som alle blir til glukose ved nedbryting og øker blodsukkeret. Jeg tenker som så: øker det blodsukkeret er det sukker uansett hva man kaller det.

Og de såkalte fibre som ikke påvirker blodsukkeret går ikke tvers igjennom. Kaloriene kommer til blodet fra tykktarmen i form av fettsyrer (kalorier) etter at bakteriene i tarmen har produsert tarmgass med dem.

De vil vi skal tro det er uten kalorier og sukker for at vi skal spise det med god samvittighet,dvs hver dag. Men det er likefullt sjokolade og godteri. På Atkinssiden anbefales det å spise slike barer tre ganger dgl!!

Vi vil så gjerne spise sjokolade med god samvittighet, og det vet de og det utnytter de.


#11

Yonah sa for siden:

Yrla satte ord på det. ATkins selv hadde nok vridd seg i grava om han visste hva de lager i hans navn. Han prediket ren mat, ikke maltitol!

Maltitol er noe diabetikere må være forsiktig med, det sier vel det meste.


#12

Fedona sa for siden:

Maltitol stoppet iallefall min vektnedgang, ville vært forsiktig med det om jeg var deg ;)


#13

Yrla sa for siden:

ja, nettop det å sjekke om det er greit for diabetikere er lurt.
Er det noen som vet mer enn de fleste, inkl. leger og dietikere, om blodsukker er det de.



#15

Stella27 sa for siden:

Min erfaring er at dette er utrolig individuelt. Her i huset kjøper vi sukkerfritt godt med maltitol i Sverige, det stopper verken vektnedgangen til meg eller forloveden min.


#16

otika sa for siden:

Bruker kun suketter i kaffen, ellers KUN stevia :) kjøpte stevia med sjokolade og bringebær nå og den var suuuuper god i vann og i eggemelken min ....smågutta drikker vann med stevia og cola smak, falt i smak den også hehe


#17

Dilly sa for siden:

Tidligere solgte de noen fantastiske fruktkarameller på helsekosten. Med malitol. De var altfor gode til å klare å stoppe. Det ble fll fres hos meg.
¨
Jeg tåler veldig lite av både søtstoffer og andre ting etter at jeg har gått ned så masse, men heldigvis klarer jeg å kose meg veldig masse med det lille jeg tåler. Savner slett ikke søtsmak, godteri eller noe. Knasker like godt et knusktørt lavkarboknekkebrld som en sjokolade.. rar jeg? nei da.


#18

Stella27 sa for siden:

Det virker nesten som om jo mere jazzmage du får, jo mindre går det ut over vektnedgangen. Det er i hvertfall min erfaring. Ei venninne av meg blir aldri dårlig i magen av maltitol, men det stopper vektnedgangen hennes. Mens hos både meg og gubben, ja, skulle ønske vi hadde to bad! Hehe!!


#19

Pearl sa for siden:

Jeg er veldig glad i smaken på Steviasukker. Liker det faktisk bedre enn sukker. :)


#20

Yonah sa for siden:

Jeg tåler ikke maltitol ofte, et par sukkertøy eller kanskje to ruter sjokoalde er maks av det jeg tåler før magen slår seg vrang på alle måter og vekta stopper.

Jeg tar innimellom en halv atkins bar, vel vitende om at vekta kan stoppe opp i en uke av det. Jeg anser det som en sprekk, fordi den hindrer vektnedgangen.


#21

Stella27 sa for siden:

Er jammen i meg rart hvor forskjellig kroppene våres fungerer...

Men gjelder dette alle søtstoffer for deg? Eller kun maltitol, manitol, xylitol og sorbitol? Vet du om det er en grunn for at du stopper opp?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.