lykkeliten2010 sa for siden:
...står det at det er 0,3 karber i sopp, mens diett.no og matvareguiden sier det er 3,4. Hva er egentlig riktig? Elsker som og har spist masse av det, men nå ser det ut som jeg må droppe soppen:confused:
lykkeliten2010 sa for siden:
...står det at det er 0,3 karber i sopp, mens diett.no og matvareguiden sier det er 3,4. Hva er egentlig riktig? Elsker som og har spist masse av det, men nå ser det ut som jeg må droppe soppen:confused:
Bik sa for siden:
På næringsinnhold.no står det at sopp har 0,3 og hermetisk sopp 0,7. Tror du trygt kan spise sopp :)
Gerd sa for siden:
På matvareguiden står det at sopp har 0,3 karber :) ( ikke 3,4) :)
lykkeliten2010 sa for siden:
Burde vært mer konkret i startinnlegget. Altså sjampinjong :)
Jeg har funnet flere steder det står 3,4 enn 0,3.. Har funnet andre feil i ketolyseboka også, derfor tør jeg ikke stole het på det..hmm. Hadde håpet å finne det ut helt sikkert!
lykkeliten2010 sa for siden:
På bama står det 0,3 så da stoler jeg på dere :)
Men det er jo synd at diett.no regner feil da, i såfall!
Gerd sa for siden:
''De er en del feil i diett.no har jeg hørt. Så det må ofte dobbeltsjekkes.Jeg har aldri brukt diett.no, regna for hånd den tiden jeg gjorde det :)
Er forresten rømme endret inne der? Tine endra jo karbohydratinnholdet i rømme i 2007 fra 1,6 til 2,9....
lykkeliten2010 sa for siden:
Seterrømme går hvertfall inn til 2,9 nå:)
Gerd sa for siden:
Bra, jeg vet det tok lang tid, og det var mye "ramaskrik" om det ei stund :ja:
Egg ble jo også endret her for ei stund siden fra 0,9 til 0,3..
Så vi må alltid følge med :)
lykkeliten2010 sa for siden:
Ble egg forandret på diett.no, eller ble eggene i seg selv forandret til 0,3?
Det står forresten i ketolyseboka at cottage cheese inneholder under 1g karb, det stemmer jo ikke det heller.
Gerd sa for siden:
eggene i seg selv ble forandret.
ketolyseboka har innholdsfortegnelse fra den store matvaretabellen fra da boka ble trykt opp. Så endringer etter boka er trykt gjør jo at det blir feil det som står i boka.
Matvaretabellen var den vi hadde å gå etter før. Ser jo at den ennå ikke har oppdatert egg f.eks. Ei heller rømme....
smgj sa for siden:
Husk at man må tross alt spise mye av en matvare før 1-2 grams forskjell i karbohydrat pr 100 gram har noe særlig å si ... Dessuten vil det være sesong- og typevariasjoner i nesten all naturlig mat.
Men, det er selvfølgelig greit å følge med - ikke minst for å fange opp de "skjulte" karbohydratkildene.
lykkeliten2010 sa for siden:
Aha! Håper de får rettet opp i det snart da. Hadde tenkt å kjøpe inn matvaretabellen, men da dropper jeg det:)
Men, JIPPI! Da skal jeg lage meg omelett med 2 HELE egg og masse sjampinjong i :D
Gerd sa for siden:
Bruk heller matvareguiden på nettet :)
Og les på varene du kjøper :ja:
Etterhvert så husker man det meste og vet hva man skal ha, så da blir ting lettere :)
lykkeliten2010 sa for siden:
Jepp, skal gjøre det:D
Stella27 sa for siden:
Man kan bli forvirra ja... Jeg brukte her for en stund siden god tid på butikken, for å se om den informasjonen jeg fant på matvaretabellen stemte med en god del av matvarene jeg vanligvis kjøper, og det er litt avvik her og der altså. På valnøtt boksen står det 6,5, mens på matvaretabellen.no står det 3,3.
Gerd sa for siden:
Og sjekker du forskjellige leverandører, så kan det faktisk stå forskjellig på pakkene...
Og sånn for å gjøre forvirringen komplett, så skal det være trukket fra kostfiber. ( EU regel)
Men ikke nødvendigvis på varer produsert i Usa.....
nellie sa for siden:
Akkurat nøtter kan variere veldig fra produsent til produsent. Det er forskjell på hvor og når nøttene kommer i fra, vanninnholdet på dem osv.
Stella27 sa for siden:
Jeg kjøpte en boks fra Harlem food AS, er en boks på 200 gram. Det er norsk innholds fortegnelse på den.
Men hvilken nøtter er det som har halvparten av karbene av denne??
Kira71 sa for siden:
Nå har jeg googlet ganske mange steder, de fleste steder står det faktisk 3,4. Men er det noe grunn til å droppe soppen for det? Det er jo kjempesunt, 3,4 er forholdsvis få karber, man skal spise mye for å komme opp i 100 gram. Jeg tar vanligvis ca 3 store champignon eller mindre i et måltid
Fant denne mens jeg lette: www.lommelegen.no/artikkel/den-undervurderte-soppen
Så jeg kommer i hvert fall til å fortsette med sopp med god samvittighet. :)
CookingWithGas sa for siden:
Matvaretabellen som brukes i ketolyseboka (og på forsiden av forumet her) er fra 2001. Det kom en stor oppdatering i 2006 (bl.a. justert for kostfiber), og en mindre oppdatering i 2012.
Du kan trygt stole på de to siste matvaretabellene, og spesielt den aller siste.
Andre kilder henter ofte data fra matvaretabellen 2001, den tilsvarende amerikanske tabellen, eller fra nettsteder som selv har brukt dårlige kilder.
Stella27 sa for siden:
Da må jeg bare spørre igjen jeg altså. Finnes det virkelig to forskjellige typer valnøtter?? For jeg er utdannet kokk, og dette er helt nytt for meg.
lykkeliten2010 sa for siden:
Med og uten skall?
...for i går fikk jeg beskjed fra diett.no om at en valnøtt veier 10 gram:eek:
smgj sa for siden:
I matvaretabellen skal det vel også stå "spiselig del i prosent"... da bør det være ganske åpenbart hva som er med skall og uten av valnøtter.
lykkeliten2010 sa for siden:
Jepp:)
lykkeliten2010 sa for siden:
Hmm nå bar jeg vært inne på bama og tittet, og det er jo faktisk sopp med opp til 12 g karbo pr 100 g:eek::eek:
Jeg skjønner ikke dette med sopp jeg:rolleyes:
Torkil sa for siden:
Hei
Sopp inneholder stort sett 0.3 gram KH/100 gram. Det kan være 1,5- 2,5 gram fiber i sopp, regner man dem med nærmer man seg 3 gram KH. Men fibrene skal ikke regnes med og det er her de vanligste feil skjer.
Årstid og tørkningsgrad kan påvirke innholdet av karbohydrater.
Nøtter er det notorisk størst forskjell på. Jeg antar at det skyldes at forhandlerne ikke analyserer innholdet og spesiellt ikke fibre men blott opplyser det som produsenten opplyser og er det plukket uten for EU kan fibrene være regnet med.
En analyse for innhold av fett,prottein og fiber blir dobbelt så dyr når fibrene skal analyseres. Mange tar ikke denne kostnad.
Har man utslag på stix og går ned i vekt, blir diskusjonen om decimaler på karbohydratinnhold mere akademisk :-)
Vennlig Hilsen
Torkil
lykkeliten2010 sa for siden:
Hei Torkil! Takk for at du tok deg tid til å svare, det var hyggelig!:)
Jeg synes fortsatt det er litt merkelig, for på bama.no så står feks shi take oppført med over 12 g karbohydrater. Så da lurer jeg litt på hva "sopp" er i boken? Og så trodde jeg det var sånn at fiberet var trukket fra på norske matvaretabeller?
Problemet mitt er nemlig at jeg ikke går ned i vekt, og slår heller ikke lengre ut på ketostick, og lurer på om det kan skyldes at jeg spiser masse sopp.
TrillTrall sa for siden:
Dropp soppen noen dager og se om ketosen dukker opp igjen...
Gerd sa for siden:
Du skal spise ganske store mengder sopp for å ramle ut av ketose, vil jeg tro.
Men som TrilTrall sier; kutt ut noen dager å se.
Ellers så lurer jeg på hva du spiser og drikker i løpet av en dag, sånn generelt sett?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.