Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på å lage en lavcarbo "Pie-crust" - paibunn. Og gjett om det funka! :D Bunnen har totalt kanskje 1g karbo (vegefuel soyaprotein 0 g kh per 100g)
Bland mel og salt i en bolle. Tilsett kaldt smør i biter og eggehviten, og kna deigen jevn. La den stå kaldt en liten stund (15 min). Trykk deigen ut i paiformen, og dekk med aluminiumsfolie. Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter. Ta bort folien og stek videre i 10-15 minutter til.
Fyll:
200 gram kjøttdeig (eller annet kjøtt)
evt 1/2 løk (om karbo-budsjettet tillater det)
tacokrydder uten sukker
evt hvitløk
1 tomat
en neve oliven (helst grønne)
en neve jalapenos
en neve ruccola eller spinat
Server med frisk salat og rømme! (og evt tacosaus)
Stek kjøttdeigen (og løk) og bland inn krydder. Legg fyllet på paibunnen. Legg biter av ruccola/spinat, jalapenos, oliven og tomat oppå. Bland eggene med fløten og persillen, og hell over fyllet i paibunnen. Strø over med ost. Stek videre i ovnen i 20-30 minutter. Bunnen blir skikkelig crispy og god! Bon Appetit!
:cool:
Man kan selvfølgelig variere fyllet som man vil! En løk, litt tomatpure, en tomat, krydder, ost og kanskje noen oliven, og du har en kjempegod ostepai!
Næringsinnholder er ca slik: 3200 kalorier, 17g karbo (med ketolyse soyaprotein, ikke medregnet krydder. Deler paien i 8, har du 400kcal og 2,2 g karbo per stykke. Husk å telle evt rømme, salsa eller salat du har ved siden av.
Har testet den og den var kjempegod!
Jeg brukte Atkins bake mix. Det var første gang jeg brukte den så jeg har ikke veldig god erfaring i å bruke slike erstatninger. Paien ble sprø i kantene, men ikke i bunnen. Deigen var ekstremt klissete å gni utover i formen, så jeg ville nok senket smørmengden noe. Dessuten vil jeg kutte ut saltet neste gang. Jeg brukte ordentlig smør og det ble salt nok.
Men smaken? Den er det absolutt ingenting å si på! Fantastisk!
Ps. Jeg blandet osten i egge/fløteblandingen og hadde også i revet parmesan. NAM!
Ja smørmengden kan nok reduseres litt. Jeg tok utgangspunkt i det som normalt står i oppskriftene på paibunner. Det hjelper å ha vann på fingrene når du trykker ut deigen. Jeg bruker usaltet smør, så hvis man bruker normalsalta smør kan man kutte ut ekstra salt, helt enig!
Denne ble ganske god den...Neste gang skal jeg ha presset hvitløk i bunnen:)..Hadde ikke hvitløk i dag nemlig...
Smakte litt osm pizzaen, men bunnen ble sprøere!
Tror jeg skal bruke denne paibunnen som pizzabunn framover;)
Pizzabunnen min har en tendens til å bli litt våt og "hengslete"
Jeg har denne i 0vnen nå, laget med ket0lyse bakemiks.. Brukte 2dl miks=100g= 8g karber. Så det ble j0 en del karber. Jeg laget eggestand av 5 egg 0g en drøy dl fløte/rømme. Bratwürst 0g vårløk i sammen med en g0d haug cheddar.
Bunnen var supersprø før jeg hadde i fyllet.. Angrer på at jeg ikke sl0 i erter slik jeg pleier, f0r den b0blet seg veldig til tr0ss f0r g0d prikking.
å, ha, dette var g0dt! Pai er n0e jeg virkelig har savnet! Hva tr0r dere 0m s0yapr0teinet til T0rkil?Gir det bismak? Dette her smakte bare supersprø bunn, aldri hatt så sprø bunn n0en gang:D 0g jeg har bakt mye pai...
Eg har aldri laga pai før, og det er første gang eg bruker soyaprotein. :p Deigen min står til kjøling no, men den blei veldig tørr, stemmer det? Måtte klemme den hardt sammen for at den skal "ta form".
Brukte omtrent 100g smør, burde eg ta i meir?
Ble kanskje litt tørr deig, så neste gang bruker jeg sikkert litt mer smør/evt. et helt egg.
Dere ser selv hvordan deigen hadde sprukket to plasser. Men det gjorde jo ingenting ;)
Tusen takk for oppskriften :)
Nå er jeg hekta på pai, hehe ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.