< Tilbake til oversikten

Holde seg til minimalt med grønnsaker og "vanlig mat"

#1

avuna sa for siden:

Tok meg lang tid å komme tilbake til å teste ut lchf og se litt videre på det, ville så gjerne ha karben min, men når karb gjør deg syk så er det greit å ha en utvei. Denne gang vil jeg nekte meg selv å spise det som jeg tidligere har spist og ikke prøve å lage en unnskyldning på noen som helst måte, bare prøve alt det nye og det gode for helsen, og unngå det man tidligere har spist.

jeg ble temmelig overbevist da jeg leste "spis deg sukkerfri" av litsfeldt.
hvis man tar det man får i butikken, som egg, bacon, kjøttdeig, samt ting som salater og purre, og holder seg unna alt som heter brød, i alle varianter, trenger man strengt tatt da å spise nøtter? eller noe annet for den saks skuld. Jeg lengter etter en aspartam free drink da, for jeg vet ikke om aspartam er nyttig. Jeg har tatt makrell i omeletten min og spist meg mett på det, purre og ost(2 egg)(glemte å kjøpe bacon i dag). I går hadde jeg cremefraichesaus med kjøttdeig samt ruccola og purre, og må vel gå til innkjøp av noe for å stivne sausen. Må teste laks med en eller form for rømme i dag samt litt salat. Det verste er vel når man begynner å forbrenne og får smaken i munnen, usikker hvordan man skal få tolerert det. Samtidig våknet jeg med litt vondt i magen.

en av dagene må jeg prøve å finne noe kalkun tror jeg, det blir yummie(tror ikke jeg tåler kylling).
Nå håper jeg at gastritten min gårtilbake, men skulle ønske jeg fant meg en basisk drink for å unngå å få sur mage av fettet og kjøttet, men hvor finner man sånt noe.
blir man faktisk svett av denne maten, etter flere dager på den?


#2

smgj sa for siden:

Jeg kjenner ikke til boka du nevner og de restriksjonene den legger på grønnsaker. Du vet at grønnsaker i all hovedsak regnes som basedannende? Så om du får problemer med alt kjøttet og fettet så ville jeg ha sett om det var noe å finne der.

Om du blir svett av maten så er det nok økt forbrenning.

Nøtter trenger man ikke å spise. Men det kan være greit å tenke på at man bør spise så mange forskjellige matvarer som mulig innenfor det kostfilosofien tillater for å være sikker på at man dekker opp alle næringsstoffer. Sjømat for jod, sink og omega3, kjøttmat for lettopptakelig jern, litt frø (eller masse mørke grønnsaker) for magnesium osv. Baserer man kostholdet sitt på et fåtall matvarer blir det lett ubalansert og da anbefaler jeg iallfall å vurdere å supplere med f.eks ketolysevitaminene.

Lykke til.


#3

avuna sa for siden:

ja jeg tenker å spise mest mulig næringsrikt, tenkte bruke mat på data for det, jeg vet at spinat er veldig næringsrikt, men prøver å finne et bedre alternativ.
fisk så ofte som mulig i tillegg til kjøttet, slik at du får i deg nok a/d vitaminer.
kostholdfilosofien er vel mer basert på at man faktisk kan overleve på kjøtt og fett, så får en se hva som mangler, men tar jo i litt grønnsaker for å få smaken men minimalt med karbo, samt krydder kan jo gjøre en god del i vitamindelen. han anbefaler 70 % fett, 25 % protein og 5 % karbo. jeg kjøpte noe supermat men mkå se til å finne innholdet i det.


#4

Nerthus sa for siden:

Sverger til farris bris for aspartam fri drikke :-)

Grønnsaker gir viktig næringsstoffer, så jeg ville lagt med dette til alle måltider om mulig. Lag feks en stor porsjon mos, frys ned i porsjoner og spis litt hver dahåg :-)

Skaldeman forfekter jo en diett lik den du beskriver, jeg er dessverre for glad i grønnsaker til å holde meg helt unna ;-)


#5

avuna sa for siden:

jeg har aldri likt grønnsaker så. det må bli krydder, jeg prøver bare å skippe alt som heter karbo jeg om det er mulig(jeg var avhengig av sukker).


#6

amritam sa for siden:

Man trenger mer salt når man spiser minimalt med karbo. Det kan hjelpe på svettinga.


#7

Rin sa for siden:

Det mange opplever - meg inkludert - etter en stund på lavkarbo, fri for masse kjemisk/oversøtet smak i maten, er at grønnsaker plutselig smaker mye bedre enn de har gjort før. :cool: Så når du er passe "avvent" kan det fort bli morsomt å eksperimentere med grønnsaker også! Men jeg synes ikke det er noe galt i å gjøre dette litt forsiktig skritt for skritt.

(Jeg likte ikke grønnsaker før - nå er jeg fryktelig glad i spinat og brokkoli og sellerirot og paprika og grønnkål osv. En annen ting er at det er ganske lett å få grønnsaker til å smake godt når du er innenfor en kostholdsfilosofi som plutselig gjør det helt greit å tilberede det med masse godt fett...)


#8

BenteR sa for siden:

Hei avuna!
Jeg er optimist fra diabetes.com.
Koselig og se deg her! Håper du finner mye spennende oppskrifter her inne, slik at du kan følge en diett som både er variert, smakfull, mettende og sunn.
Jeg lever så strengt lavkarbo som jeg gjør pga helsa og kommer til og måtte leve slik resten av livet, så for meg er det veldig viktig og ikke ha en streng og kjedelig diett, men velge fra alle råvarer og sette sammen forskjellige måltider slik at de smaker godt og gjør det til en glede og leve slik jeg gjør.
Når det gjelder grønnsaker, så finnes det så utrolig mye som smaker så variert, så jeg er nesten sikker på at om du gir det sjansen, så vil du finne noe du liker.


#9

Cherrytomaten sa for siden:

Tenkte bare å nevne noe ang. sausen. Jeg eksprementerer litt og har brukt glutenmel for å gjøre sausene mine tykkere. Bruker ikke så mye, du kan jo prøve det? :)


#10

smgj sa for siden:

Mel er en skjult intoleranse for mange... og da er glutenmel enda verre siden det er mel på steroider. (DVS det proteinet som de fleste som reagerer har problemer med i konsentrert form... ) Jeg vil heller anbefale kremost som fortykningsmiddel. Det smaker dessuten veldig godt. :)

Edit: redigerte inn teksten i "fet" fordi jeg hadde utelatt halvparten av det jeg hadde tenkt å skrive og som ga setningen mening. :)


#11

Yonah sa for siden:

Eller eggeplommer, eller løk som finmoses med stavmikser eller litt johannesbrødkjernemel( heller lite og la stå lenge og trekke). Jeg har fått mye skryt av brunsaus laget av å koke ut stekepanna etter å ha brunet karbonader, koteletter osv og myksteke løk, ta avkoket, koke løken lenge( gjerne en 20-30 min i litt buljong), redusere på væsken og ha i fløte, og gjerne redusere fløten før sausen jevnes med eggeplommer eller johannesbrødkjernemel.


#12

TrillTrall sa for siden:

Verdens letteste og kjempegode saus lager man jo ved å hive en smørklatt i panna etter steking, la den smelte og så hive oppi en skje eller to med creme fraiche eller rømme og røre det ut. NAM! Det blir ikke mye saus da, men det holder faktisk for Lille Gubben og meg for det blir mye smak på den.


#13

Borealis sa for siden:

Noen som har erfaring med å bruke xanthan gum til fortykning av sause, supper, smoothies?

[url]www.digresjon.no[/url]


#14

VSB sa for siden:

Funker på lik linje med johannesbrødkjernemel!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.