Hei. Jeg har levd på lavkarbo i et par år snart, men jeg sliter fortsatt med å finne ut hva jeg skal spise til frokost/mellommål/kvelds. Jeg har en mor som står for middagen så den er som regel ikke noe problem, problemet er å finne en form for erstatning for brød. Vi har laget slike lavkarbo langpannebrød i lang tid nå og de kan fint spises. De metter godt, men de er så kjedelige at jeg ender ofte opp med å kjøpe meg noe godt på butikken. Vi har prøvd ut forskjellige typer lavkarbo brød, men jeg må si at ingenting kan erstatte brød helt.
Tidligere har jeg også spist mye omelett, taco (vet det er litt karbohydrater i de lefsene, men helhetlig blir det fortsatt ganske lavkarbo) og pølser (ofte med brokkoli og peppersaus). Disse har jeg nå klart å forspist meg på og ser etter annet jeg kan lage meg, noe jeg kan se fram til å spise. Jeg er ikke glad i fisk og heller ikke voldsomt fan av salater selv om de fint kan spises til tider. Finnes det noe mektig, godt og kjapt måltid jeg kan lage meg? Gjør ikke noe at det kommer i middagsformat, det er ofte disse kjøttmåltidene som metter mest og som jeg gleder meg til mest. Noen tips å få?
Mange forslag på oppskriftsidene hvis du kikker der! Min favorittfrokost for tiden er 2 speilegg som jeg smelter revet ost på, og smørstekt sjampinjong til. Litt rå rødløk, paprika og agurk i terninger oppå. Det blir en semivegetar engelsk frokost som er lett å variere, foreksempel med bacon eller tomater. Jeg synes å merke at hvis det første måltidet om dagen er strengt lavkarbo og smaker salt, gjør at jeg har mere kontroll utover dagen. Eller jeg skjærer tykke skiver agurk, og "dipper" de i rekesalat, gjerne ferdigkjøpt. Halve, hardkokte egg og sukkererter er også godt til rekesalat. Hvis du lager Skyrics gode lavkarbopasta, og steiker den ørlitt lysebrun mens den allerede er i steikeovnen, så får du gode lefser til taco/wraps/kebab. Jeg smører røra utover på bakepapir FØR den tykner, så slipper man kliss og kjevlejobb.
Her går det mye i egg! Stekte egg med pølse eller bacon til, kokte egg, kokte kalde egg som "hurtigmat" etc. Pluss koteletter, stekes opp og legges i kjøleskapet. Bruker også iblant yoghurt naturell med litt blåbær og Natreen, men dette får ofte vekten til å stoppe opp for min del så jeg prøver å begrense meg litt. lavkarbobrød har jeg stort sett kuttet ut, syntes ikke det var noe særlig. Men ellers er det altså middag til alle måltider, gjerne kaldt hvis jeg har noe liggende i kjøleskapet.
Man trenger heller ikke "lage" frokost/kvelds. Før stressa jeg litt med det, omelett osv. Hos oss har vi ikke tid til det i ukedagene kl halv sju. Jeg skjærer en stor bit av en kokt skinke, av spekemat eller noe rester etter middagen, skjærer en bit av en ost og slenger dette i en matboks sammen med noen grønnsaker. Dette gjør jeg kvelden før så om morgenen er det bare å slenge med seg boksen på jobb og så spiser jeg det der når jeg blir sulten. Alt går så mye lettere nå som jeg legger mindre press på meg selv med de små måltidene:) Da har jeg mer overskudd til middagslaging. Dessuten blir jeg ikke så lei av egg så da koser jeg meg med det til helgefrokostene.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.