< Tilbake til oversikten

Marianns skummmmkake

#1

Mariann S sa for siden:

Søt og god skumkake :)
Hjerteforma mi tilsvarar ei vanlig rund form på ca 24 cm.

[LEFT] [/LEFT]

Eg valgte å starte med en tynn botn av sjokoladekake :)

ca 0,15-0,2 dl fløte
ca 30-35 g smør
50 g 86 % sjokolade

1 egg
ca 30 g tagatesse

25 g malte mandler
1/2 ts bourbon vaniljepulver
1/2 ts bakepulver

Smelt smør og ha så oppi fløten. Ta panna til side og
ha oppi sjokoladen i bitar. Rør til ei jevn 'masse'.
Pisk egg og tagatesse en lett dosis.
Bland sjokolademassen og det tørre oppi dosisen.

Fordel røra i ei bakepapirkledd form, og steik på
160 grader 20-25 minutt.

Avkjøl kakebotnen heilt før du har oppå skummet.

Skummet:
4 eggekvitar
100 g tagatesse
ca 2 ts vaniljesukker
6 plater gelantin
1 dl kokande vatn

Legg først gelantinplatene i kaldt vatn ca 10 minutt.
Pisk eggekvitane stive. Tilsett tagatesse og vaniljesukker,
og fortsette og piske det endå stivare.
Ha dei oppbløtte gelantinplatene (vri ut vatnet først) oppi 1
dl kokande vatn. Løys opp platene og avkjøl dette litt før du
slår det oppi den stivpiska eggekvita.... mens du fortsatt
piskar og piskar.

Løyse kakebotnen frå kakeformkant og bakepapir/botn,
og legg den på ett kakefat. Ta på igjen kakeformringen.

Fyll oppi skummassa og sett kaka kaldt, så skummet stivnar.

....... lenger har eg ikkje kome endå. So om det blir
sjokoladedryss, sjokoladelokk eller kokos på toppen,
det har eg ikkje bestemt meg for endå :)
Men iallefall; her er oppskrifta om noken har lyst å prøve :)


#2

Dietta sa for siden:

Og denne legger du ut NÅ - ETTER at jeg allerede har bakt kake til kvelden ?????? Fy, fy på deg MariannS :klem:


#3

senka sa for siden:

Hahaha Dietta,det betyr at du ikke følger på Facebook :D
Hun la den oppskriften for noen dager siden der ;)
:klem:


#4

Dietta sa for siden:

Helt rikitg :ja: Har ikke fulgtmed på noenting i det siste. Stort sett vært på sykehuset med muttern. Men, kake blir det i kveld, selv om det ikke blir denne :D


#5

senka sa for siden:

Håper at det snart blir roligere hos deg,og alt ordner seg :)
Jeg føler bare at du lagde kjempegod kake uansett :D;)


#6

Stella27 sa for siden:

Åååååå! Denne så GOD ut!

Du har ikke tilfeldigvis regnet ut karbo innholdet i den? :)


#7

Moogie sa for siden:

Enda flere kaker! Herlighet! Må prøve den nå i helga kanskje?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.