< Tilbake til oversikten

Våre favorittoppskrifter

#1

MissPivotal sa for siden:

Hei, alle sammen!

Mitt ønske med denne tråden, er at vi alle sammen poster oppskrifter på våre favorittretter. Det kan være brød, middag, dessert, drikker, eller hva som helst. Min favoritt:

Fiskegrateng.

400 g kokt torsk
300 g sellerirot
2 hardkokte egg i terninger
4 eggeplommer
2 dl fiskekraft
2 dl fløte/creme fraiche
muskat, salt & pepper
smør
malte mandler
bacon

Kutt selleriroten i terninger og kok terningene i litt lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å bli møre. Visp eggeplommene inn i fiskekraften og fløte/creme fraiche. Varm forsiktig opp til sausen begynner å tykne. Du kan godt feite opp gratengen litt med å tilsette litt smør i sausen også. Smak til med salt, pepper og muskat. Ha sellerirotterninger, kokt torsk og kokte egg i sausen og rør godt.

Smør en ildfast form, og hell gratengmassen over i forma. Strø malte mandler over, og legg noen skiver bacon over tilslutt. Stek på 200 grader i en halvtimes tid, eller til baconet på toppen er blitt sprøtt.

Helt utrolig godt! :eek:

Oppskrift opprinnelig funnet her: lchf-bloggen.blogspot.no/2011/03/fiskegrateng-med-sellerirot.html


#2

Stella27 sa for siden:

Jeg vil gjerne komme med en oppskrift vi her i heimen synd var veldig god :)

Ostefylte biffer!
Til 4 peroner
Du trenger:

4 200 grams biffer
2 mozarella
4 soltørkede tomater
Nykvernet pepper
maldonsalt
Tannpirkere
1 løk
1 paprika

Du begynner med å kutte et hull i biffen, ikke helt i gjennom, men slik at du får fylt den. Kutt opp mozarella, soltrøkede tomater og blant i krydder. Gi biffene en steke skorpe i panna. La de hvile litt mens du deler opp løk og paprika og legger det i en ildfast form. Legg på biffene og stek de i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter. Jeg pleier å severe med en valgfri salat :) Er veldig god med bearnaise saus.


#3

Bik sa for siden:

Min favoritt er nok disse rundstykkene. Har funnet oppskrifta her inne, og bare endret den litt. De er veldig gode, og min kresne datter liker også disse :) de smaker ikke egg til tross for alle eggene, og er ikke svampete :)

RUNDSTYKKER
6 egg
1/2 dl rapsolje
1 dl fløte
3-4 dl raspet ost (en pose ferdigraspet Synnøve finden ost er passe)
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
4 ss mandelmel
4 ss fiberfin
4 ss fiberhusk
2 ts salt
2 ts sukrin (eller annen søtning)
2 ts bakepulver

Pisk sammen egg, olje og fløte. Bland inn osten. Bland sammen det tørre og rør det inn. La stå i 10 min. Form som rundstykker (blir et brett eller ca 15 stk)og stek på 200 grader i 12-15 min.

Kan også brukes til brød. Blir et brød. Da steker jeg på 180 grader i 50-60 min.


#4

Ziltoidia sa for siden:

Denne sjokoladekaken

Taco-form
400-500 g kjøttdeig
1-1/2 1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 paprika, hakket
1 boks hakkede tomater
5 ts tacokryddermiks
1 ts sukrin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
(3 dråper tabasco)
100-200 g philadelphia ost
(2-3 ss jalapeno, skivet)
10+ cm purre, skivet
100 g revet ost

  • Stek kjøttdeig, løk og hvitløk.
  • Tilsett paprika og tomater og la koke i ca 20 minutter.
  • Ha i tacokryddermiks, sukrin, salt, pepper og tabasco, og la stå noen minutter til.
  • Smør philadelphia i en ildfast form.
  • Ha i kjøttfyllet og legg deretter på jalapeno, purre og revet ost.
  • Putt i ovnen på 225°C i ca 20 minutter.

Kjøttdeig i rømmesaus
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 bokser sopp
1 hakket stor løk
1/2-1 boks seterrømme

  • Stek kjøttdeig og ha det i en gryte med hakkede tomater, tomatpuré, sopp og løk.
  • La det koke i ca en halvtime.
  • Ha deretter oppi seterrømme og la det koke videre i ca et kvarter.

Garam masala-kylling
2 kyllingfileter i biter
1 boks rømme/crème fraiche
100 g philadelphiaost
1 stor SS tomatpuré
1 ts garam masala
salt og pepper etter smak
1/2 rød løk
tre champignon
1/4 rød paprika

Stek kylling og grønnsaker i smør og krydre. Når kjøttet er gjennomstekt, hell over rømme/CF og osten. Blandblandbland og rør til slutt inn tomatpureen og la det surre noen minutter. Dette er for øyeblikket livretten min. Ikke bry deg om garam masala-målet, ha på så mye du vil!!!

Kylling og bacon i fløtesaus
300 g kyllingbiter
100 g bacon (eller etter smak)
100 g sopp
Frisk basilikum eller bladpersille

Fløtesaus
2,5 dl fløte
0,5 terning hønsebuljong
1-2 ts pesto
1-2 ts dijon sennep
sort pepper
parmesanost
1/2 gul paprika i små biter

  • Kok opp fløten sammen med hønsebuljong og tilsett pesto, dijon sennep, parmesan og paprika. La den småkoke mens du steker kylling, sopp og bacon i smør.
  • Bland alt sammen og rør inn friske urter (jeg bruker krydder).
  • Ikke tilsett noe salt! Med buljongterningen og bacon er det ganske salt allerede.
    (Passer godt med blomkål)

Brød med ost og valnøtt
4 egg
5 d/200 g revet hvitost
2 ss mandelmel
3 ss pofiber
2 ss fibrex
1 ss fiberhusk
1 ts jbk
1 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 dl fløte
50 g hakkede valnøtter

  • Visp stiv luftig eggedosis av egg og sukrin.
  • Hakk valnøtter og riv osten.
  • Bland alt det tørre godt.
  • Hell det i eggedosisen men du visper.
  • Spe med fløten.
  • Til slutt rører du inn osten.
  • Ha deigen i en bakepapirkledt liten langpanne (gjerne på 26x26).
  • Sett midt i ovnen på 175ºC varmluft i 20 minutter.

Loffeboller
1 egg
3 eggehvitter
3 ss bakepro/ketolyse bakemiks
2 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
en skvett melk/vann

  • Bland alle ingrediensene sammen med unntak av 2 eggehvitter.
  • Stivpisk de resterende to eggehvittene og vend inn til slutt.
  • Form små topper/boller og stek i ovnen i 15-20 min på 160 grader.

Luftige brød
4 eggehviter
25 g malte mandler
25 g malte solsikkekjerner
25 g linfrø
25 g sesamfrø
1 ts bakepulver
1-2 klyper salt

  • Visp eggehviter stive og vend forsiktig inn malte mandler, malte solsikkekjerner, frø og bakepulver.
  • Fordel røren i fire klatter på bakepapir.
  • Stek på 175 grader nederst i ovnen i ca 20 min.

Nannahs knekkebrød
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g)
2,25 dl kli (50g)
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann

  • Rør sammen deigen og la den hvile i 10 min så fiberhusken får svelle
  • Smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul
  • Stek begge samtidig i varmluft 160°C i 70 min
  • Bytt plassen til platene to ganger underveis og snu dem med forsiden inn

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.