Mitt ønske med denne tråden, er at vi alle sammen poster oppskrifter på våre favorittretter. Det kan være brød, middag, dessert, drikker, eller hva som helst. Min favoritt:
Fiskegrateng.
400 g kokt torsk
300 g sellerirot
2 hardkokte egg i terninger
4 eggeplommer
2 dl fiskekraft
2 dl fløte/creme fraiche
muskat, salt & pepper
smør
malte mandler
bacon
Kutt selleriroten i terninger og kok terningene i litt lettsaltet vann i noen minutter til de begynner å bli møre. Visp eggeplommene inn i fiskekraften og fløte/creme fraiche. Varm forsiktig opp til sausen begynner å tykne. Du kan godt feite opp gratengen litt med å tilsette litt smør i sausen også. Smak til med salt, pepper og muskat. Ha sellerirotterninger, kokt torsk og kokte egg i sausen og rør godt.
Smør en ildfast form, og hell gratengmassen over i forma. Strø malte mandler over, og legg noen skiver bacon over tilslutt. Stek på 200 grader i en halvtimes tid, eller til baconet på toppen er blitt sprøtt.
Du begynner med å kutte et hull i biffen, ikke helt i gjennom, men slik at du får fylt den. Kutt opp mozarella, soltrøkede tomater og blant i krydder. Gi biffene en steke skorpe i panna. La de hvile litt mens du deler opp løk og paprika og legger det i en ildfast form. Legg på biffene og stek de i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter. Jeg pleier å severe med en valgfri salat :) Er veldig god med bearnaise saus.
Min favoritt er nok disse rundstykkene. Har funnet oppskrifta her inne, og bare endret den litt. De er veldig gode, og min kresne datter liker også disse :) de smaker ikke egg til tross for alle eggene, og er ikke svampete :)
RUNDSTYKKER
6 egg
1/2 dl rapsolje
1 dl fløte
3-4 dl raspet ost (en pose ferdigraspet Synnøve finden ost er passe)
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
4 ss mandelmel
4 ss fiberfin
4 ss fiberhusk
2 ts salt
2 ts sukrin (eller annen søtning)
2 ts bakepulver
Pisk sammen egg, olje og fløte. Bland inn osten. Bland sammen det tørre og rør det inn. La stå i 10 min. Form som rundstykker (blir et brett eller ca 15 stk)og stek på 200 grader i 12-15 min.
Kan også brukes til brød. Blir et brød. Da steker jeg på 180 grader i 50-60 min.
Taco-form
400-500 g kjøttdeig
1-1/2 1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 paprika, hakket
1 boks hakkede tomater
5 ts tacokryddermiks
1 ts sukrin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
(3 dråper tabasco)
100-200 g philadelphia ost
(2-3 ss jalapeno, skivet)
10+ cm purre, skivet
100 g revet ost
Stek kjøttdeig, løk og hvitløk.
Tilsett paprika og tomater og la koke i ca 20 minutter.
Ha i tacokryddermiks, sukrin, salt, pepper og tabasco, og la stå noen minutter til.
Smør philadelphia i en ildfast form.
Ha i kjøttfyllet og legg deretter på jalapeno, purre og revet ost.
Putt i ovnen på 225°C i ca 20 minutter.
Kjøttdeig i rømmesaus
400 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 bokser sopp
1 hakket stor løk
1/2-1 boks seterrømme
Stek kjøttdeig og ha det i en gryte med hakkede tomater, tomatpuré, sopp og løk.
La det koke i ca en halvtime.
Ha deretter oppi seterrømme og la det koke videre i ca et kvarter.
Garam masala-kylling
2 kyllingfileter i biter
1 boks rømme/crème fraiche
100 g philadelphiaost
1 stor SS tomatpuré
1 ts garam masala
salt og pepper etter smak
1/2 rød løk
tre champignon
1/4 rød paprika
Stek kylling og grønnsaker i smør og krydre. Når kjøttet er gjennomstekt, hell over rømme/CF og osten. Blandblandbland og rør til slutt inn tomatpureen og la det surre noen minutter. Dette er for øyeblikket livretten min. Ikke bry deg om garam masala-målet, ha på så mye du vil!!!
Kylling og bacon i fløtesaus
300 g kyllingbiter
100 g bacon (eller etter smak)
100 g sopp
Frisk basilikum eller bladpersille
Fløtesaus
2,5 dl fløte
0,5 terning hønsebuljong
1-2 ts pesto
1-2 ts dijon sennep
sort pepper
parmesanost
1/2 gul paprika i små biter
Kok opp fløten sammen med hønsebuljong og tilsett pesto, dijon sennep, parmesan og paprika. La den småkoke mens du steker kylling, sopp og bacon i smør.
Bland alt sammen og rør inn friske urter (jeg bruker krydder).
Ikke tilsett noe salt! Med buljongterningen og bacon er det ganske salt allerede.
(Passer godt med blomkål)
Brød med ost og valnøtt
4 egg
5 d/200 g revet hvitost
2 ss mandelmel
3 ss pofiber
2 ss fibrex
1 ss fiberhusk
1 ts jbk
1 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 dl fløte
50 g hakkede valnøtter
Visp stiv luftig eggedosis av egg og sukrin.
Hakk valnøtter og riv osten.
Bland alt det tørre godt.
Hell det i eggedosisen men du visper.
Spe med fløten.
Til slutt rører du inn osten.
Ha deigen i en bakepapirkledt liten langpanne (gjerne på 26x26).
Sett midt i ovnen på 175ºC varmluft i 20 minutter.
Loffeboller
1 egg
3 eggehvitter
3 ss bakepro/ketolyse bakemiks
2 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
en skvett melk/vann
Bland alle ingrediensene sammen med unntak av 2 eggehvitter.
Stivpisk de resterende to eggehvittene og vend inn til slutt.
Form små topper/boller og stek i ovnen i 15-20 min på 160 grader.
Luftige brød
4 eggehviter
25 g malte mandler
25 g malte solsikkekjerner
25 g linfrø
25 g sesamfrø
1 ts bakepulver
1-2 klyper salt
Visp eggehviter stive og vend forsiktig inn malte mandler, malte solsikkekjerner, frø og bakepulver.
Fordel røren i fire klatter på bakepapir.
Stek på 175 grader nederst i ovnen i ca 20 min.
Nannahs knekkebrød
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g)
2,25 dl kli (50g)
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann
Rør sammen deigen og la den hvile i 10 min så fiberhusken får svelle
Smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul
Stek begge samtidig i varmluft 160°C i 70 min
Bytt plassen til platene to ganger underveis og snu dem med forsiden inn
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.