Mat for sjelen sa for siden:
Nydelige sprø Biscotti med smak av kardemomme og appelsin...
Oppskrift
170 g hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler)
70 g sukrin
1 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk
en klype salt
40 g nøytral olje (raps f. eks) evt. smeltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
1 egg
2 ss revet appelsinskall (tilsvarer skallet av 1 middels stor appelsin)
1/2 - 1 ts kardemomme
hakkede mandler
Bland sammen alt det tørre. Tilsett egg, olje og sitronskall, og bland sammen til en smidig deig.
Legg deigen på en bakepapirkledd plate, og form den slik at den blir et rektangel på ca. 30 x 15 cm og 1 cm tykk.
Stekes ved 180 grader i 20 minutter.
Etter 20 minutter senker du temperaturen til ca 100 grader, tar ut deigen og skjærer den opp i ca 2 cm brede "pinner". Tørk kakene videre med snittsiden opp i 15 minutter, snu kakene og tørk videre i nye 15 minutter.
Oppbevares i tett boks, og nytes med en nydelig kopp te eller kaffe....
God Jul
fra
Tove