Nydelige små konfektbiter med smak av mint... Perfekt dersom du savner After Eight...
Sukkerfrie godsaker du kan unne deg, uten snev av dårlig samvittighet... Kan man ønske seg noe bedre...?
Oppskrift
ca 50 g sukrinmelis
2 ss kremfløte eller H-melk
1 - 2 dråper peppermynte ekstrakt (fås kjøpt på apoteket)
1/4 ts xanthan gum eller tragant (kan sløyfes)
Bland alt sammen til en jevn masse.
Juster med fløte/melis, dersom det blir for tørt eller vått.
Trill kuler som du legger på et fat dekket med plastfolie f.eks.
Sett kulene i fryseren ca 30 minutter.
Imens lager du sjokoladen du skal dyppe kulene i...
Sjokoladetrekk
2 ss kokosolje eller usaltet smør
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis eller annet søtt etter smak
1/2 ts vaniljeekstrakt
Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen noen sekunder.
Rør inn kakaopulver, sukrin og vanilje. Smak til med søtt.
Dypp kulene i sjokoladen, og sett konfekten kjølig (evt i fryseren) i ca 20 minutter - til sjokoladen har stivnet...
Takk for oppskrift! Nydelige bilder!
Mint- et eller annet.. :p var min barndomsfavoritt og after eight har jeg spist hver eneste jul tror jeg, elsker det.. så det burde være noe for meg - om jeg rekker.
Så koselig Chamomilla :) Disse godsakene er kjemperaske å lage.... Et lite kveldsprosjekt kanskje..?
Ellers er jo romjula lang, så jeg satser på å supplere litt etter hvert som vi spiser opp snop og kaker :)
Har pleid å lage noe lignende med 2 dl sukrinmelis, peppermynteekstrakt og 1ss fløte - dyppet i smeltet sjokolade. Kan skrive under på at det er godt, så, jeg går allerde god for denne oppskriften. :D
:):) Ja, de er aldeles nydelige!!
Dersom en synes sukrinsmaken blir "kald" er peppermynte en perfekt match :) Ingen jeg har servert disse til har kunnet kjenne sukrinsmak :D
I dag har jeg laget en masse masse marsipan sammen med ungene, så nå er julekonfekten i boks :D Lagde marsipan med konjakksmak og appelsin... Nyyydelig!! Spørs hvor mye som blir igjen til jul... Mannen min har stadige ærender inn i kjelleren der brettene står....:p
Prøvde meg på disse her om dagan og det blei bra rot, hehe. Smaken var faktisk nydelig! Men konsistensen blei veldig flytende. Så jeg tenkte i mitt stille synn at jeg bare legger massen i konfektformene og fryser. Men oppdaget fort at den ville ikke fryse! Så da måtte jeg skrape alt ut av formene og tilsette mer sukrin melis. Trur det blei omtrent dobbel så mye som i oppskrifta for at det kunne rulles/formes på noe vis. Så la jeg det i fryseren igjen og nå blei det relativt stive. Men tinte utrolig fort når jeg skulle dyppe dem i sjokolade. Jaja... nå har jeg endelig fått trekk på dem å la de i fryseren igjen. Blei nydelig smak! Bare så utrolig mye styr! Skjønner ikke hva som blei feil
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.