nonta sa for siden:
Selvkomponerte skikkelig godbiter, om jeg skal si det selv hi hi..
På bloggen min, Pure Food Lifestyle (tidligere NYTlavkarbo) finner du bilder og utregnet næringsinnhold, både på denne oppskriften men også hva den inneholder om du bytter ut sjokoladen med 86% og tar bringebær i stedet for blåbær :)
Håper den faller i smak.
Du trenger:
100 g mørk sjokolade (minst 70%)
1 ss kaldpresset rapsolje
Frosne blåbær
vaniljepulver
usaltet smør
Søtstoff etter ønske, f. Eks Sukrin+ eller tagatesse
Chiliolje (kan droppes)
Små muffinsformer/ konfektformer
Oppbevar dem i frysen, de tiner raskt. Smelter og blir veldig myke hvis de står ute i varmen lenge.
Jeg startet med å lage kremen:
Sirup:
150 gram tinte blåbær med saft (Smak deg fram, det er ganske sterk smak. Kanskje du synes det er nok med 100-120g? )
1 dl tagatesse (eller søtningsstoffet du velger. Bare pass på at det løser seg opp, så ikke du får knasete krem. Smak deg fram på mengden.
Bærene ble most i gryte med stavmikser.
Mosen og søtstoff kokes opp, og skal få en seig/tykk konsistens (Søtstoffet du bruker vil påvirke hva slags konsistens du får. Med Sukrin+ blir den tykk/fyldig) Den blir enda tykkere når den er avkjølt.
Kokes ca 10- 15 min
Sikt sirupen i et dørslag. Avkjøl
Finn fram:
130 g. usaltet smør, mykt
1 ss chiliolje
1-2 ts vaniljepulver
Smøret, vanilje og chiliolje vispes luftig i miksmaster. Bland i bærsirupen litt og litt.
100g mørk sjokolade + 1 ss rapsolje smeltes i mikro (i plastbolle som tåler mikro og på lav varme. Sjekk den ofte så den ikke blir for varm.) Eventuelt kan du smelte sjokoladen i vannbad, også her bør du bruke plastikkbolle (fordi den leder ikke like mye varme, så det er lettere å kontrollere smeltingen)
Dekk bunnen av hjertene med sjokolade. Avkjøl til sjokoladen er stiv. Fyll på krem. Avkjøles. Nytt lag med sjokolade i bunnen.
Serveres i små muffinsformer/konfektformer