< Tilbake til oversikten

Julemarsipan?

#1

lille_trille sa for siden:

Jeg bare elsker marsipan. Hva er den beste oppskriften?
Prøvde meg sist jul, men det ble totalt misslykka. Sikkert fordi jeg brukte mandelmel... hehe...
Anyone?


#2

lille_trille sa for siden:

.... og ja, vet at det fins mange oppskrifter her, men er interessert i å høre hva dere synes er den beste. Orker ikke prøve alle :)


#3

Ziltoidia sa for siden:

Jeg pleier å bruke denne:

Men jeg er faktisk enig med deg i at mandelmel ikke er helt optimalt, så jeg tror jeg skal bruke finmalte mandler fra nå av. Da må man ha dobbel mengde.


#4

Yonah sa for siden:

Mandelmel til marsipan er horriblelt, tørt som fy.

Skold mandler, tørk de og malt de to ganger. Flere oppskrifter her inne.

Ellers er valnøttmarsipan godt, så lenge den får stå en dag før den blir spist, den bitre smaken av valnøtter blir da borte.
Her finner du Marianns oppskrift: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=51561


#5

smgj sa for siden:

Man må ikke skolde mandlene heller om man godtar litt mer rustikk marsipan. :)


#6

Lillemy71 sa for siden:

Eller gjør som oss travle (ehhhh late heter det vel :D) - kjøp ferdig skoldede, malte mandler til diverse julegodis :)


#7

smgj sa for siden:

Man kan forresten lage marsipan med bittelitt cointreau i - det er nydelig. Og enda bedre om man lar kulene få et trekk av litt mørk sjokolade...


#8

Chamomilla sa for siden:

De har det også på iherb heldigvis! :D Har bunkret opp. Venter bare på tiltakslyst. :o
Og mørk sjokolade over hører helt klart med! :p

Kjenner jeg "må" begynne å eksperimentere snart. Har hanglet med forkjølelse eller noe greier i over en uke nå så har ikke hatt overskudd til mer enn det nødvendigste.


#9

Zincite sa for siden:

Eller Cognac... :sikle:


#10

Anne sa for siden:

Imse...hvis du koker valnøttene i 10 min (litt salt i vannet) så forsvinner også bitterheten. :)


#11

Yonah sa for siden:

Ja, men det gidder jeg ikke, det tar en del mere tid. Bitterheten blir borte bare marsipanen får stå over natten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.