< Tilbake til oversikten

Må være den dårligste artikkelen jeg har lest

#1

smgj sa for siden:

... sånn med unntak av Kari sine uttalelser, that is

www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.10739868

Her har man klart å innrømme at insulin og måltidshyppighet nok har innvirkning på fettlagring... men man klarer alt,så å skrive en hel, lang artikkel om insulin UTEN å nevne at
a) fett ikke gir insulinstigning og
b) KARBOHYDRATER er det som gir stigning...
Ingrid Spilde burde enten få med seg en forelesning om hvordan hormonet insulin virker (og påvirkes) eller slutte å skrive om ting som hun har altfor sterk personlig mening om til å presentere nøytralt. :mad:

og

(Min utheving)

AAAArgh! Dette provoserer meg MYE mer enn idiotuttalelser fra folk som virkelig ikke har peiling i det jeg regner som useriøse media.


#2

Yonah sa for siden:

Søren at det ikke går an å kommentere. Det burde jo være forbudt å skrive noe som høres så seriøst ut og kutte ut det VIKTIGSTE poenget her: karbohydrater og at fett ikke gir inlulinstigning.


#3

Kula sa for siden:

Problemet til denne canadiske forskeren ved navn James Johnson er at han VET det er fettet som er farlig, og at det samme fettet er hovedårsaken til all fedmeproblematikk.

Siden han og alle kollegene VET dette, må de jo tegne opp sin virkelighet rundt dette «faktum».

Når det gjelder de andre «oppdagelsene» omkring hvordan fedme oppstår, er de jo på linje med oppdatert oppfatning.


#4

HP sa for siden:

De fleste "eksperter" mener pizza, pommes frittes, kaker og hamburgere når de snakker om fettrik diett. Jeg tror logikken bygger på en overbevisning om at alle må ha og vil ha karbohydrater så derfor tas ikke karbohydratenes påvirkning med i vurderingen.


#5

smgj sa for siden:

Joda, men det må da være å overse bjelken i øyet eller kamelen i nåløyet eller elefanten i glassbutikken å hoppe over karbohydratenes rolle når man snakker om kontroll av insulinnivået. :rolleyes:


#6

HP sa for siden:

Nettopp. Lavkarbo er litt som et parallelt univers når det kommer til forskning og folkeopplysning, karbohydratene er en stor og potent faktor som er borte eller redusert.



#8

SinisterAlex sa for siden:

... sånn med unntak av Kari sine uttalelser, that is

www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.10739868

Her har man klart å innrømme at insulin og måltidshyppighet nok har innvirkning på fettlagring... men man klarer alt,så å skrive en hel, lang artikkel om insulin UTEN å nevne at
a) fett ikke gir insulinstigning og - FEIL, gir insulinutskillelse, ikke i samme grad som karbohydrater.
b) KARBOHYDRATER er det som gir stigning - FEIL, både proteiner og fett gir insulinstigning.
Ingrid Spilde burde enten få med seg en forelesning om hvordan hormonet insulin virker (og påvirkes) eller slutte å skrive om ting som hun har altfor sterk personlig mening om til å presentere nøytralt. :mad:


#9

smgj sa for siden:

For the record.... "SinisterAlex" har skrevet det som står i fet tekst over. Dersom du bruker quotefunksjonen så gjør du det adskillig lettere å lese hvem som mener hva i en tråd.

Når det gjelder kommentarene dine så er det riktig, såvidt meg bekjent, at også proteiner gir insulinstigning. Jeg ser ikke den store relevansen i forhold til min kritikk av artikkelen.

Forøvrig ser jeg gjerne kilder til informasjon om at fett gir insulinstigning, det har jeg nemlig ikke lest før.


#10

SinisterAlex sa for siden:

"As I imagine all of the readers of this know, insulin is a storage hormone released in response to eating with carbohydrates having the largest impact on insulin secretion, protein having the second greatest and fat having little to no impact on insulin secretion. Insulin sensitivity refers to how well or poorly the body responds to the hormone insulin. Individuals who are insulin resistant tend to have higher baseline insulin levels because the body is releasing more in response to try and overcome the resistance."

Dette er tatt fra Lyle McDonalds artikkel "http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/insulin-sensitivity-and-fat-loss.html"

Bare et generelt råd er å slutte å lese på nrk, forskning.no og disse såkalte vitenskapsidene. Heller les på pub med, Lyle McDonald, Alan Aragon eller Martin Berkhan sine artikler, hvorfor ? Fordi de bruker studier hvor kaloriinntak, og makroinntak er målt og kontrollert av eksterne kilder, ikke rapportering som de fleste ernæringsfysiologer og "forskere" baserer seg på.


#11

krokodillen sa for siden:

Ser ikke helt at "fat having little to no impact on insulin secretion" gir grunnlag for å skrive "FEIL, gir insulinutskillelse, ikke i samme grad som karbohydrater".


#12

SinisterAlex sa for siden:

Tok du deg bryet med å lese hele artiklen?


#13

smgj sa for siden:

Da ser jeg fram til at du kommer med forslag på studier eller forskning som underbygger påstanden også?
Bloggen du refererer til snakker dessuten for det meste om insulinsensitivitet og ikke om hvordan de ulike makronæringsstoffene påvirker insulinutskillelse i større og mindre grad. Det samme ser ut til å gjelde for underlaget.

Og jeg klarer fremdeles ikke å se hvordan dette er et argument mot min påstand om at en artikkel som tar for seg insulin og måltidshyppighet uten å nevne karbohydrater og karbohydratenes virkning på mengden insulin i blodet ER en dårlig undersøkt eller partisk artikkel?


#14

SinisterAlex sa for siden:

For det første jeg er ikke IMOT deg.

Jeg er enig i mye av det du sier, det jeg skulle fram til OG lyle sitt standpunkt er hvordan fett påvirker insulinet er avhengig av hvorvidt du har insulin-resistens, din insulinfølsomhet.


#15

smgj sa for siden:

Det var litt vanskelig å forstå utifra hvordan du startet innlegget ditt med

"feil ... "

:rolleyes:

Jeg er forøvrig fremdeles interessert i å finne ut om fett gir insulinutskillelse. Jeg klarer ikke å finne noe som støtter den påstanden på egen hånd, ser det ut for.


#16

krokodillen sa for siden:

Greit. Hvis jeg skulle fått noen til å lese en artikkel, ville jeg ikke uthevet to påstander som motsier hverandre.

Jeg ville heller ikke startet med FEIL! i uthevet tekst, dersom det var en bitteliten modifikasjon (som ikke engang er underbygget?) jeg ville poengtere.

Så, nei, det frister ikke å lese artikkelen. "Teaseren" viste rett og slett manglende logikk. Man skal alltid lese abstract for å finne ut om det er bryet verdt å lese hele artikkelen. Godt scientific jungelord :cool:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.