< Tilbake til oversikten

Ørret med peppermyntepesto, pancetta og revet sitron

#1

Sivensvans sa for siden:

Hentet fra Kristin Jacobsens bok: Fisk og kjøtt til hverdags.

4 pers:

Ca 800 g ørretfilet (helst den tykkeste delen på fileten)
50 g mandler (kan med fordel ristes lett i ovn)
2 fedd hvitløk
1 liten håndfull mynteblader
1 liten bunt persille
1 dl olivenolje
Revet skall av en sitron
4 store skiver pancetta (evt parmaskinke, tynne baconskiver)
1 gul squash
1 grønn squash
Salt og kvernet pepper
Smør og olje til steking.

Grovhakk mandler og hvitløksfedd - ha det i en hurtigmikser sammen med mynteblader, persille og olivenolje. Kjør det til en grov masse.
Bland inn sitronskallet og smak til med salt og pepper.

Del fisken i 4 jevnstore stykker - krydre dem lett med salt og pepper.
Fordel myntepestoen på fiskestykkene og pakk hvert stykke inn i pancetta.
Smør en ildfast form med litt olje og legg fiskepakkene i formen.
Stekes ved 220 grader i 12-15 minutter.

Skjær squashen i tynne skiver og stek dem møre i litt smør og olje.
Smak squashen til med salt og pepper.
Anrett squash og fisk på varme tallerkner og server gjerne en klatt rømme eller creme fraiche til.

Bon apetit! :)


#2

nellie sa for siden:

Høres nydelig ut.:)


#3

Sivensvans sa for siden:

Ja, nå har jeg servert dette 2 ganger og altså fått såå mye skryt..!

Jeg har brukt laks - og, jeg har droppet pancettaen. Har servert mandelpotet og salat til. Tror forøvrig man kan bruke denne pestoen til hvilken fisk som helst.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.