Sivensvans sa for siden:
Hentet fra Kristin Jacobsens bok: Fisk og kjøtt til hverdags.
4 pers:
Ca 800 g ørretfilet (helst den tykkeste delen på fileten)
50 g mandler (kan med fordel ristes lett i ovn)
2 fedd hvitløk
1 liten håndfull mynteblader
1 liten bunt persille
1 dl olivenolje
Revet skall av en sitron
4 store skiver pancetta (evt parmaskinke, tynne baconskiver)
1 gul squash
1 grønn squash
Salt og kvernet pepper
Smør og olje til steking.
Grovhakk mandler og hvitløksfedd - ha det i en hurtigmikser sammen med mynteblader, persille og olivenolje. Kjør det til en grov masse.
Bland inn sitronskallet og smak til med salt og pepper.
Del fisken i 4 jevnstore stykker - krydre dem lett med salt og pepper.
Fordel myntepestoen på fiskestykkene og pakk hvert stykke inn i pancetta.
Smør en ildfast form med litt olje og legg fiskepakkene i formen.
Stekes ved 220 grader i 12-15 minutter.
Skjær squashen i tynne skiver og stek dem møre i litt smør og olje.
Smak squashen til med salt og pepper.
Anrett squash og fisk på varme tallerkner og server gjerne en klatt rømme eller creme fraiche til.
Bon apetit! :)