< Tilbake til oversikten

Sandnøtter på lavkarbovis... (bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Disse småkakene blir sprø, søte og gode...
Konsistensen er overraskende lik vanlige Sandnøtter. Litt "smuldrete" i munnen, før de smelter på tungen...

Oppskrift
60 - 70 stk
1 kopp Solsikkesmør* (evt. Mandelsmør* eller Peanøttsmør)
1 egg
3 - 4 ss sukrin
1 - 2 ts vaniljeekstrakt
2 ts hornsalt
bittelitt salt

Bland sammen alle ingrediensene til en smidig og god deig. Smak til med søtt...
Trill kuler som du legger på en bakepapirkledd plate.
Trykk kulene litt flate med en gaffel.

Stekes ved 180 grader i 8 - 10 min. La kakene avkjøles helt på brettet.

Mine sandnøtter ble litt mørkere enn de tradisjonelle, pga solsikkesmøret. Jeg syntes ikke det hadde noe å si, men lager du ditt eget mandelsmør av skoldede mandler vil du få lyse lekre kaker...
Skal prøve det neste gang...:)

Dersom du vil kan du bruke disse fremgangsmåtene til å lage ditt eget Peanøttsmør også (bruk da Peanøtter uten salt). Dersom du kjøper Peanøttsmør ferdig anbefaler jeg at du sjekker karbohydrat innholdet. Mange ferdigkjøpte Peanøttsmør inneholder sukker...:)

[CENTER]God Jul
fra
Tove[/CENTER]


#2

Yonah sa for siden:

Hvor mye er en kopp da? Ikke amerikansk cup som er 2.25dl? 1.5dl som en kaffekopp?

Veldig spennende! Sprø kaker liker vi!


#3

Huldr sa for siden:

Oi, det må prøves! Sandnøtter er min favorittjulekake :love:


#4

Mat for sjelen sa for siden:

Nå har jeg vært på kjøkkenet og målt koppen min :)
ca 2 dl er den jeg brukte :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.