Mat for sjelen sa for siden:
Disse småkakene blir sprø, søte og gode...
Konsistensen er overraskende lik vanlige Sandnøtter. Litt "smuldrete" i munnen, før de smelter på tungen...
Oppskrift
60 - 70 stk
1 kopp Solsikkesmør* (evt. Mandelsmør* eller Peanøttsmør)
1 egg
3 - 4 ss sukrin
1 - 2 ts vaniljeekstrakt
2 ts hornsalt
bittelitt salt
Bland sammen alle ingrediensene til en smidig og god deig. Smak til med søtt...
Trill kuler som du legger på en bakepapirkledd plate.
Trykk kulene litt flate med en gaffel.
Stekes ved 180 grader i 8 - 10 min. La kakene avkjøles helt på brettet.
Mine sandnøtter ble litt mørkere enn de tradisjonelle, pga solsikkesmøret. Jeg syntes ikke det hadde noe å si, men lager du ditt eget mandelsmør av skoldede mandler vil du få lyse lekre kaker...
Skal prøve det neste gang...:)
- Her finner du oppskrift på Solsikkesmør (ikke tilsett salt...)
- Her finner du oppskrift på Mandelsmør
Dersom du vil kan du bruke disse fremgangsmåtene til å lage ditt eget Peanøttsmør også (bruk da Peanøtter uten salt). Dersom du kjøper Peanøttsmør ferdig anbefaler jeg at du sjekker karbohydrat innholdet. Mange ferdigkjøpte Peanøttsmør inneholder sukker...:)
[CENTER]God Jul
fra
Tove[/CENTER]