< Tilbake til oversikten

Lavkarbo Bountykonfekt... (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Konfekt hører med til jul. Hvorfor ikke lage en sukkerfri lavkarbo variant av Bounty - sjokolade...?
Disse godsakene holder seg godt i kjøleskapet, og kan gjerne fryses.

Oppskrift
1 boks kokosmelk
1 - 3 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt
ca 200 g kokosmasse

Sett kokosmelken i kjøleskapet, slik at den skiller seg. Bruk den faste delen av melken.
Smelt kokosmelken i en kjele, rør inn sukrinmelis og vanilje. Smak til hvor søt du vil ha massen.
Rør inn kokosmasse.

Ha massen over i en liten firkantet form, kledd med plastfolie.
Sett formen i kjøleskapet et par timer, til massen er stivnet.

Sjokoladetrekk
2 ss kokosolje eller usaltet smør
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis eller annet søtt etter smak
1/2 ts vaniljeekstrakt

Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen noen sekunder.
Rør inn kakaopulver, sukrin og vanilje. Smak til med søtt.
Hell sjokoladeblandingen over kokosmassen, og sett konfekten kjølig i ca 20 minutter - til sjokoladen har stivnet...

Skjær konfekten i passe store biter og oppbevar i kjøleskapet.
Kos deg...

Tips: Du kan også lage kuler av kokosmassen og dyppe i sjokoladen - dette blir penere, men jeg er litt lat, og velger å gjøre det på den lettvinte måten ;-D


#2

Storemy sa for siden:

Kjempegode! Jeg bruker hele boksen med kokosmelk, og lar det stå noen timer slik at kokosmassen blir juicy. Så har jeg oppi noen skjeer med kokosolje (Cocosa), slik at det blir fastere. Jeg har massen oppi isbitformer, bruker baksiden av ei skjei til å få de fint fulle og glatte på toppen. Setter de i fryseboksen til de er faste, og gjerne frosne før de dyppes i sjokolade. Gjerne litt kokosolje i sjokoladen, også, da synes jeg sjokoladetrekket blir passe tykt og penest. (Kokoskonfekten er kjempegod uten sjokolade, også, minner om Ferrero Rocher'ers Raffaelo)


#3

Yrla sa for siden:

Jeg har lurt på om det er godt å lage "marsipan" av kokos istedet, altså med eggehviter, kokosmasse eller kokosmel og sukrinmelis og om det blir godt. Noen som har prøvd?


#4

Lich sa for siden:

Jeg er litt ubegavet med baking,mener du at du bruker hele boksen også det "tynne"?
Dyppe i sjokolade ,hvordan foregår det ,hiver du dem oppi gryta eller har dem på en gaffel eller ? Og hvor legger du dem etter de er sjokoladisert,på bakepapir? :rolleyes:


#5

Storemy sa for siden:

Hei! Ja, jeg bruker det "tynne", også. Kanskje ikke riktig alt, det kommer an på innholdet i boksen. Noen har mere "tynt", og noen har mindre. Den tørre kokosmassen trekker til seg mye fuktighet. Fyller massen i 2-3 isbitformer (kjøpte noen på Europris som det var lokk til) og når jeg har lyst på godis, banker jeg kokos-(is)-bitene utav forma og trekker de med sjokolade. Smelt 150-200 gram sjokolade i en kopp, satt ned i en liten kasserolle med vann. Ha oppi 1-2 ss cocosa til det er passe flytende. Jeg bruker 2 kakegafler til å ta kokosbitene opp igjen fra sjokoladekoppen, og rister av det meste av den overskytende sjokoladen, før jeg setter de på et bakepapir. Er du kjapp, (det går veldig fort med fryste kokosbiter) så rekker du å pynte de med litt kokos eller noe annet, før sjokoladetrekket stivner.


#6

Mat for sjelen sa for siden:

Vær obs på at "light" kokosmelk, dvs med mindre fettinnhold, ikke vil skille seg slik vanlig fullfett kokosmelk gjør :)
Jeg bruker vanlig kokosmelk i oppskriften :) Bruker du light varianten, må du nok ha i litt mer kokosmasse :D


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Har ikke prøvd, men hørtes utrolig godt ut...:D


#8

Lich sa for siden:

Tusen takk for presiseringer,da burde jeg få til dette.Har ikke bakt siden jeg la om til lavkarbo for ca 6 mnd siden,men snart er det jul ...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.