< Tilbake til oversikten

Opptrapping hjelp/tips

#1

knuttien sa for siden:

Nå er det snart 3 måneder siden jeg starte min første kostholdsendring noensinne. Målet var 2 måneder med vektnedgang og så en rolig opptrapping etterpå.

Jeg gikk ned 10 kg på 5 uker fra 86 kg til 76 kg (bmi 29,4 til 25,6)
Så sto vekta stille i tre uker. Hele tiden prøvde jeg å leve under 20 karber dagen. Så tenkte jeg at jeg ikke ville gå mer ned, så da startet jeg en rolig opptrapping av karber.
Først en uke med 30 gram karber dagen, så en uke med 40, så en med 50
og denne uken har jeg begynt på 60 gram karber om dagen. (ca - jeg måler aldri helt 100% nøyaktig)

Men den siste måneden har jeg gått ned 3-4 kg til.
I går veide jeg 73,4 kg om morgenen, og jeg spiste følgende:
Frokost: Omelett med grønnsaker ++ (maks 5 karber)
Lunsj: 2 lavkarbobrødskiver med kyllingsalat: (ca 15 karber)
Middag: Taco med 1 tortilla og så mer uten lefse (første tortilla på 3
måneder, og 20 gram karber bare i tortillaen.) (totalt ca 30 karber)
Kvelds: Et stykke iskake (ca 9 karber), en pose 45 gram baconsvor
(ca 0,25 gram karber) + 1 sjokoladekjeks (ca 5 karber)
I tillegg: 0,75 liter pepsi max.
Totalt hele dagen ca: 65 karber
Kalorier var det ihvertfall nok av.

Men i dag tidlig veide jeg bare 72,5 kg. Laveste jeg har veid på 10 år.

Jeg var sikker på at jeg sikkert hadde gått opp etter dette, men jeg fortsetter tydeligvis å gå ned.... blir jo nesten litt bekymret nå..

Kan det være at jeg tåler så mye karber og allikevel kan være i ketose?

Tilleggsspørsmål: Leste et annet sted her på forumet at når jeg kom opp i 75 karber dagen burde jeg begynne å kutte litt på fettet..
Er det noen som kan gi mer info rundt dette? Vet at det kalles lavkarbo helt opp til 150 gram karber om dagen - men da spiser man vel ikke så mye fett? eller?

Tips og råd mottas med takk! :)


#2

TrillTrall sa for siden:

Jeg husker ikke hvem som sa det (Lutz?), men ja - over 72 g/kh i døgnet, da bør man holde et øye med fettmengden. Lavkarbo er vel definert som under 150 g kh/døgn ja, men det betyr ikke at man kan spise 140 g kh og trø innpå fett samtidig, så du har helt rett. :)

Det er ikke uvanlig å gå ned mye i noen uker for deretter å stoppe opp i noen uker. :)


#3

smgj sa for siden:

Mark Sisson er på samme nett som Lutz. Ikke at man må ned i kalorier, men at når man passerer 100g og beveger seg opp mot 150 så kan man ikke spise så mye fett man orker, men må skule til det totale man får i seg.

Han sier dog ikke at grensa ER 100g, men at den for de fleste vil ligge mellom 100-150. Etter hans oppfatning så vil de aller fleste greit holde oppnådd vekt med mellom 50 og 100g daglig (igjen, sweet spot er individuell og dersom man trener mye kan den være høyere).

Det kan godt hende du vil fortsette å gå ned ved å ligge litt høyere - igjen, dette er individuelt, noen erfarer at de går lettere ned rett utenfor ketose, men jeg vil vel anbefale deg å i størst mulig grad fokusere på å hente sunne kilder til de karbohydratene du velger å spise i det daglige. :)

Lykke til.


#4

knuttien sa for siden:

Ok. Takk for gode svar. Da vet jeg det. :)

Ang. sunne kilder så velger jeg primært det, men innrømmer gladelig
Også at lavkarbo hadde vært mye vanskeligere uten baconsnacks. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.