< Tilbake til oversikten

Kanelkake (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

En nydelig saftig og god kake til kaffekosen...

Oppskrift
100 g hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler)
1 kopp sukrin
1/2 ts salt
1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
2 egg
1 ss kanel
1 dl kokende vann

Bland sammen alt det tørre. Tilsett egg og bland godt.
Tilsett det kokende vannet til slutt, og bland kraftig.

Ha røren i en godt smurt liten rund form. Strø over godt med kanel.

Stekes ved 180 grader ca 30 - 35 minutter.


#2

Kitt sa for siden:

Åhhh, jummi! :sikle:
Skal prøves til helgen!:)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

He he :) Hvorfor vente helt til neste helg...? Litt kos midt i uka er ikke dumt :D
Ganske enkelt fordi du fortjener det...;)


#4

Kitt sa for siden:

Rett og slett fordi jeg er GBP- operert og ikke kan spise mer enn en bitteliten bit selv.;)
Men skal ha gjester i helgen, så da har jeg noen å dele med!:D


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Ja da skjønner jeg at du må være litt forsiktig :)


#6

Kattinka sa for siden:

Jeg bakte denne til min mor i går, og hun sa den var kjempegod! :) har ikke smakt den selv, men den må jo være grei å ha og servere om man får gjester og slik nå mot jul. Luktet pepperkaker :)


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig at din mor ble fornøyd :)
Jeg delte kaken i to og frøs ned halvparten for å ha på lur i tilfelle uventet besøk :) Ser for meg at den tiner på et blunk i mikrobølgeovnen ;)
Litt lunken med pisket krem eller vaniljeis.... Trenger jeg si mer...:p


#8

Kattinka sa for siden:

Sikkert godt å lage ostekrem med philadelphia, sitron og sukrinmelis (og noen dråper stevia) og ha oppå også. :) Så blir det som en gulrotkake uten gulrøtter :)


#9

Colt-pixy sa for siden:

Tenkte jeg skulle lage denne til lørdag når jeg skal i bursdags besøk til min niese, gleder meg.


#10

Colt-pixy sa for siden:

Jeg lagde denne til bursdags besøket til min niese og den ble godt tatt i mot. For min del ble den litte granne for søt, så neste gang skal jeg bruke mindre sukrin.


#11

Odde sa for siden:

Kaken var kjempegod den, men er det noen måte man kan modifisere den og få den til å heve mere - kanskje legge til glutenmel og mer væske, eller bytte ut noe av mandelmelet med glutenmel - eller legge til et egg f.eks.

Min ble veldig lav - saftig, men "tett".

Odde


#12

Mat for sjelen sa for siden:

Jo, det kan du helt sikkert :) Det er også stor forskjell på kjøpt mandelmel... Jeg bruker bestille fra iHerb, og det er veldig finmalt. Et grovere mel vil gjøre at kaken ikke hever seg riktig så mye :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.