Perfekt til taco, wraps o.l. Disse lefsene smakte akkurat som grove ”vanlige” tortilla lefser. Dette er den desidert beste oppskriften på lavkarbolefser jeg har forsøkt!
Oppskrift
80 g mandelmel (evt 30 g kokosmel)
5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg (4 dersom du bruker kokosmel)
1 ½ dl kokende vann
Bland sammen alt det tørre.
Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndmikser, eller bruk kjøkkenmaskin.
Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.
Del deigen i 10 biter. Trykk ut deigen til lefser. Jeg la deigen mellom to bakepapir, og kjevlet den ut så tynn som mulig. For å få lefsene over på stekepannen rullet jeg de rundt en ”lefsepinne”, og la de i pannen. Deigen er seig og god å jobbe med, og holder fasongen godt. Revner lefsene er det enkelt å ”lappe” de sammen igjen.
Stek lefsene i stekepanne eller på en takke på middels til sterk varme.
Lefsene holder seg godt et par dager i kjøkkenskuffen, eller de kan fryses med matpapir mellom hver lefse. De tiner på et øyeblikk, og da kan du enkelt ta opp de lefsene du trenger etter hvert.
Lefsene fungerer forresten også kjempefint som pizzabunn og som pølselomper!
Jeg har laget disse, mandelmel versjonen og det funket bra:D ypperlig som pizzabunn. Jeg synes det var litt vanskelig å få de tynne nok, så neste gang skal jeg ha litt mer vann i - 2-3 ss tenker jeg at holder.
Skulle kjøpe mandelmel i dag, men hva slags?
De hadde to forskjellige; en fettredusert og en med alt av fett. Det står mandelmel på begge pakkene. :confused:
Hittil i lavkarboverdenen er dette den beste allsidige maten jeg har smakt!
Deigen ble litt tykk av en eller annen grunn så det ble en stor pizzabunn, men senere i dag skal jeg lage tortillas. :sikle:
Fikk ikke til å kjevle ut disse jeg :( prøvde mellom 2 bakepapir, da hang de fast i papiret. Prøvde bakepapir med olje, det gikk bedre, men jeg måtte ha to nye ark for hver lompe. Prøvde også oljet kjevle og oljet benk, det ble bare kliss og lompene sprakk. Mine elendige bakeferdigheter kommer tydelig frem ja. Men de var gode!
Nå hadde jeg 2 dl vann oppi, men fremdeles blir deigen tykk og tung å kjevle, så den ble til pizzabunn i dag også. Bruker du strøkne skjeer med fiberhusken?
Jeg har en liten topp på dem.
Jeg brukte ca strøkne. Har veldig lyst til å få dette til diden mannen min elsker å spise pølser i lompe, og om det blir 20 gr varmere snart, går det jo an å grille også :D
Jeg får det heller ikke til så nå har jeg puttet de i ovnen som litt flate boller.
Venter man til deigen er kjølig eller skal man kunne kjevle mens den enda er varm?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.