< Tilbake til oversikten

Lavkarbo - kalorier

#1

miniority sa for siden:

Jeg spiser lavkarbo, da jeg har hatt god effekt av dette tidligere for å gå ned i vekt.
Jeg regner ut alt jeg spiser og fører det inn i skjema..

Det jeg egentlig lurer på er om det er normalt å få et så lavt inntak av kalorier når man går på lavkarbo?
Inntak av karbohydrater er som regel mellom 10 og 15 om dagen,
og kalorier i døgnet blir mellom 400-600.

Det er vel ikke slik det skal være? Føler at inntaket av kalorier er veldig lavt,
vekten går nedover, men jeg vil ikke at det skal bli usunt og farlig...


#2

Kitt sa for siden:

Du kan da umulig spise nok fett og proteiner om du ligger så lavt i kalorier.
Du bør dessuten ligge over 15g karber.
Du skal ha i deg ca 1g protein pr kg kroppsvekt og en god del fett tilsvarende ca 70% av energiinntaket. Da kommer du langt over 400kcal i hvert fall.

Kan du si litt om hva du spiser til de forskjellige måltidene feks?


#3

miniority sa for siden:

Jeg føler at det er noe feil med hva jeg spiser ja..

Frokost; 2 små egg + et par skiver bacon

Lunsj; 50 g hjertesalat, 30 g agurk, 3 cherrytomater, 2 skiver hamburgerrygg, 20 g Apetina fetaost 3% arla.

Middag; 30 g agurk, 150 g kjøttdeig av svin Coop 9%, 3 cherrytomater, 40 g hjertesalat.

Kan ta noen mandler innimellom måltidene..


#4

senorita sa for siden:

Alt det der blir vel mer enn 600 KCAL??


#5

Photobscura sa for siden:

Nope. Måtte for "moro skyld" regne ut. Så vidt 600 kcal.

Dette er ikke nok mat for et barn en gang. Hvordan blir du mett av f.eks. to skiver pålegg og en liten håndfull nesten næringstomt grønt? :confused: Hvorfor spiser du ikke "skikkelige" grønnsaker? Steker du f.eks. kjøttdeigen din i smør eller olje? Det vil i så fall få opp både fett- og næringsmengden.


#6

miniority sa for siden:

Pålegget putta jeg oppi fordi jeg synes det så kjedelig ut ellers, og at det var det jeg hadde i kjøleskapet.

Jeg burde vel få i meg noen andre grønnsaker, men salat er så veldig enkelt, sikkert mye anna som er like enkelt, men jeg ser det bare ikke sjøl..
Enkelte dager klarer jeg ikke stå å lage mat pga sterke smerter og utmattelse pga sykdom, og blitt en vane å alltid velge enkelt og lite pga kvalme som kommer med smertene.

Steker kjøttdeigen i rapsolje.

Regner med at det ikke er "greit" å fortsette på den planen jeg har hatt denne uka, får kanskje tenke ut noe anna.


#7

Photobscura sa for siden:

Maten i seg selv er ikke så ille, men om du ikke orker å spise så mye, så ville jeg kanskje ha byttet ut det med litt mer fete matvarer, ettersom du ligger så langt nede i karbohydratene. Fetere typer kjøtt, steke i smør fremfor rapsolje (raps egner seg ikke særlig godt til steking, egentlig, samt at den ikke akkurat har den beste sammensettingen i fettsyrer, så greit å holde inntaket på et minimum). Grønnsaker kan du jo kutte opp og slenge i panna sammen med kjøttdeigen din, som du gjerne kan bytte ut med kjøtt/karbonadedeig i stedet for. Mange opplever stort inntak av svin som problematisk for ledd/betennelser etc.

Jeg bare lurer på hvordan du har det på et sånt kosthold? Jeg lever selv på pluss minus 1000 kcal om dagen, men det er av medisinske årsaker ("ødelagt" (eller hva man skal kalle det) spiserør), og det merkes godt; jeg blir trøtt og sliten, treig i motorikken etc ...! Tvinger i meg noen ekstra kalorier med litt ekstra smør og kokosfett. Kanskje det kan være en idé? Skjønner det er vanskelig når helsa spiller inn, men noen få tiltak med f.eks. fettkilder, så er det ikke mye som skal til! Om du tåler meieriprodukter så er det også en ok fettkilde! (Og akk så smakfullt. :))


#8

miniority sa for siden:

Jeg spiser ikke rødt kjøtt, så det er litt vanskelig med karbonadedeig.. Desverre. Ellers hadde jeg brukt det. Jeg spiser lite svin, pga betennelser i kroppen, bruker bare kjøttdeigen der, siden jeg ikke greier kyllingkjøttdeigen.. Ellers går det i kylling og kalkun, pluss fisk.

Er vanskelig når det er mye jeg skal styre unna fordi det virker negativt på kroppen min ellers..

Vel, jeg merker ikke stor forskjell på hvordan jeg har det egentlig..
Jeg er like trøtt, sliten, svimmel, kvalm osv som jeg er til vanlig, så det er vanskelig å si hvor stor påvirkning det har på meg sånn sett..
Hadde en periode jeg spise en del vaniljekesam med bringebær, men jeg veit ikke om det har noen stor innvirkning på kalorier?


#9

Kitt sa for siden:

Røklaks, makrell i tomat,røkt ørret, peppermakrell osv får du ferdig i butikken. Krever ikke noe tilbredning og kan spises mer eller mindre rett fra pakken.

Lurer på hva du veier og hvor mye du skal ned også, jeg?

Kanskje du bør be fastlegen om henvisning til ernæringsfysiologen på nærmeste sykehus feks dersom du sliter med overvekt, men det er flere ting du ikke tåler. Mange av dem er kjempeflinke til å finne frem til gode menyforslag som passer til akkurat deg!


#10

Photobscura sa for siden:

Da tåler du altså meieriprodukter, skjønner jeg! Du kan ha en del å hente på litt seterrømme/creme fraiche, fløte og fete oster, tenker jeg da. Kitts forslag er svært gode, dersom du spiser fisk! :)

Nå vet jeg ingenting om hvor overvektig du er, akkurat hva slags helseproblemer du har, eller hvordan du spiste før. Men det logiske i meg sier at det ikke er rart at du opprettholder svimmelhet, kvalme og trøtthet med et næringsinntak som knapt er 1/3 av hva en gjennomsnittskvinne spiser ... :o


#11

sylwester sa for siden:

Almost there.. Eneste du bør gjøre er å øke proteininntaket til lunchen din slik at du ligger på 250-300g kjøtt om dagen i snitt, bruker en hel hjertesalat om gangen istedenfor bare 50g og tilsetter 3-4ss god olivenolje i salaten så er du der..

Hva slags kjøtt du spiser spiller igrunn ingen rolle da fettet kan du få via rømme/olivenolje/... Med de restriksjonene du har på kjøtt ville jeg ha spist laks og skalldyr i nesten halvparten av måltidene mine. Det er godt og noen mener til og med at det er sunt i tillegg :)


#12

Carisma sa for siden:

Oj, fikk meg en skikkelig vekker selv jeg! Dette er ca det dobbelte av hva jeg spiser for tida! :o Ikke så rart jeg er sliten heller da....


#13

Lavkarboforlivet sa for siden:

Det som kommer mest frem for meg er jo ALTFOR lite fett. Føler du deg ikke sulten gjennom dagen? Om du ikke føler deg sulten gjennom dagen, KAN det jo være at du spiser litt mere mandler gjennom dagen enn du tror, for det er ganske energirikt. Men uansett tviler jeg jo på at du spiser sååå mye mandler:-)? Når du lager salat for eks. så smaker det himmelsk med kylling og majones opp i. Ellers ville jeg enten tatt inn et fett meieriprod. i middagen, eller sneket inn litt kremfløte i kaffen om du drikker det. Du kan bli overrasket av hvor lite som skal til egentlig, fett er jo veldig energirikt, og om du skal fortsette på lavkarbo er det så viktig at du øker det inntaket. Ellers ser jo det andre greit ut, putt gjerne litt mere grønnsaker inn, eller andre fiberkilder. :-)


#14

VSB sa for siden:

Blomkål synes jeg er en grei ting å hakke rå og ha i salaten, for å få inn mer skikkelige grønnsaker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.