Hadde en ganske stor, men delvis planlagt sprekk i helga da jeg var på ferie. Har spist både poteter, brød, iskrem, sjokolade osv. Har rett og slett ikke tenkt over hva jeg har puttet i meg. Det har vært litt befriende, men langt fra verdt det i ettertid. Hele kroppen føles råtten! (og vannvekt til tusen! hehe.)
Mitt spørsmål angående dette er nå at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal komme meg tilbake til mitt gode lavkarbokosthold. Å spise mat med høyt fettinnhold nå med en gang virker litt ulogisk for meg, da kroppen sikkert enda holder på å prosessere karbohodyratene jeg har fått i meg. Skal jeg forsøke å spise litt magrere i noen dager? Hvordan fungerer egentlig kroppen, dere? :D
Jeg vil si, fortsett der du slapp før sprekken så du kommer i "vanlig" gjenge. Er i hvertfall det som har virket best for meg. Spiser du magrer kan du oppleve at du blir slappere og får en verre overgang til lavkarboen.
Om du nå går inn i et magert kosthold - på alle vis - vil det fungere kanskje 1-2 dager og deretter går du inn i en sultfase. Du må heller legge inn iallfall noe fett for å motvirke blodsukkersvingningene ("abstinensene")... og passe på å kjenne og kun spise deg passe mett. Sannsynligvis vil det bety at du spiser litt mindre enn vanlig et par dager også nå, men unngår hungeren etterpå.
Tror det er bare å kaste seg ut i det.
Rett på lavkarbo med en gang. Min erfaring er at hvis jeg begynner først har hatt en sprekk, så øker søtsuget betraktelig (som kanskje har sammenheng med at du føler det er feil å gå rett tilbake til lavkarbo), som igjen gjør at jeg utsetter lavkarbolivet mer og mer. Og plutselig en dag oppdager jeg at jeg sitter i joggebuksa i sofaen og dytter i meg melkesjokolade og cola...
Min anbefaling, basert på hvordan min kropp fungerer best, er å rett og slett hive seg rundt og gå tilbake til lavkarbo asap! Jo før, jo bedre!
Neste gang du ser en slik utskeielse nærme seg, så kan du lage iskrem på lavkarbovis (kremfløte, egg og søtning, og kanskje hakket mørk sjokolade (minst 70%)), eller ha en ekstra plate mørk sjokolade med deg, slik at du kan spise den når de andre mumser melkesjokolade. Eller rett og slett ha med deg lavkarbovennlig konfekt (sånn man lager selv).
Gå ut på kjøkkenet og lag deg en omelett med baconbiter og litt brokkoli til! :boxing:
Jeg syns det er best å gå rett på sak. :D Som andre sier her så er det lett å unngå fett pga utskeielsen og man føler seg lettere dårlig og søker enda mer karbo.
Etter en sprekk så kan du ha glykogen som må forbrennes før du kommer i ketose igjen. Det er lite forskjell på dette og da du begynte dietten så gjør hva du gjorde da.
Siden man ikke reduserer på fett når man starter på lavkarbo er det ingen grunn til å gjøre det etter en sprekk spør du meg. Jeg kjører en uke med streng fase 1 (kalles nilling her på forumet vistnok) for hver eneste prekk og planlagt pause jeg har før jeg hopper tilbake til hverdagen igjen og det fungerer fint for meg og sikkert for mange andre :)
Hvis du alikevel ønsker å gjøre noe drastisk så er det jo bare å trene litt. Det forbrenner glykogenet :p
Hvis jeg går rett over på høyfett etter en sprekk så blir jeg veldig dårlig i magen. Jeg kutter kh tvert, men er litt forsiktig med fett de første par dagene, så går det som regel bra. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.