Skillingsboller eller kanelsnurrer - kjært barn har mange navn...
Da jeg var barn var skillingsboller noe av det beste jeg visste.
Lavkarbovarianten er om mulig enda bedre enn orginalen... Dessuten er de mye raskere å lage :)Du slipper å vente på heving og etterheving – bare rør sammen deigen, stek og spis...
Oppskrift
30 g kokosmel
3 - 4 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
50 g sukrin
1 ts salt
4 egg
1 ½ dl kokende vann
1 – 2 ss kanel
Bland sammen alt det tørre.
Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndvisper eller bruk kjøkkenmaskin.
Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.
Ha deigen på et smurt matpapir, og trykk den ut til et rektangel ca 30x20 cm og 1 cm tykk. Det kan være lurt å smøre litt olje på hendene også, eller bruke en liten plastpose på hånden – deigen er nemlig litt klissete.
Strø over godt med kanel.
Rull sammen deigen, og skjær opp i ca 2 cm tykke biter.
Stek bollene ved 175 ⁰C i ca 40-50 minutter.
Bollene kan sikkert godt fryses. Her forsvant de nesten før de rakk å bli avkjølt :) Neste gang må jeg doble oppskriften – minst!
Det fikk jeg lyst på! Nå! Det har luktet kanel fra minstebarnet sin havregrøt her i morges - så noe med kanel hadde vært så godt - men ikke grøten. Kokosmel er bedre for meg ja.
Hadde ikke noe særlig matlyst i dag, så jeg tenkte jeg skulle prøve disse. De ble ikke like fine som dine... og ikke smakte de... noe som helst egentlig. Jeg pøste til og med på med ekstra søtning for å få det til å smake mer, men tydeligvis uten hell. De ble bare tørre og smakløse (men merkelig nok ganske blaute inni).
Tenkte eg skulle lage Nannah's eplekake i ettermiddag, men har ikkje alle ingrediensane... så kanskje prøve dine skillingsbollar i staden - eg vil berre ha noko godt og nybaka som luktar og smaker kanel :spisesnak
Trur eg ruslar inn på kjøkkenet no med ein gong, eg!
Eh, jeg har bakt de. Hadde så lyst til å bare bake noe, så et brett står i ovnen nå. Mistenker mine ble litt mindre, for jeg fikk 16stk. Jeg målte jo ikke akkurat størrelsen på rektangelet. Får bare følge med ovnen så de ikke blir for brent.
Så synd at du ikke fikk de helt til Ziltoidia... Mistenker at du kanskje har stekt de litt for kort tid... Det er litt forskjell på de ulike typene fiberhusk, og kokosmel... Mulig du skulle latt de stått i ovnen 5 - 10 min lenger :)
Jeg har spist lavkarbo i over 2 år nå, så jeg synes fort at det blir for mye søtt, derfor har jeg kanskje mindre søtt i enn det andre synes er godt...
Smak deg frem og ha i så mye du synes er passe :) Jeg bruker ganske MYE kanel, og den i seg selv tilfører også en del sødme :D Kjøper min kanel på iHerb :)
Fiberhusken fungerer som lim her, kokosmjøl har ikkje limeeffekt... Så nei, det går nok ikkje. Om fiberhusken skal erstattast må det vere noko med bindeeffekt. :)
Det er det som er så rart... for utsiden vitner heller om for lang steketid. :p (også brukte jeg "vanlig" fiberhusk (det i gule pakninger) og Amanpranas kokosmel).
Også har jeg spist lavkarbo like lenge, og har samme forhold som du beskriver til søtt... men av en eller annen grunn forsvant søtsmaken i disse. Mystiske greier. :p Mye kanel var det også...
Jeg har nettopp tatt et brett ut av ovnen :) Jeg doblet oppskriften når jeg først var igang ;)
Eneste endringen jeg gjorde i forhold til originaloppskriften var at jeg strødde litt tagatesse oppå kanelen før jeg rullet sammen.
De er fremdeles ganske varme, realtivt svampete i konsistensen, men kjempegode :) Spent på hvordan de blir når de er helt avkjølt...
Jeg spiste de siste i går, og de var fremdeles like gode. De tåler med andre ord fint å ligge i plastpose i kjøleskapet noen dager :)
En fordel med disse er at resten av familien ikke er helt fortrolige med konsistensen, så jeg fikk de stort sett for meg selv:D
Enig i at det er fint å ha goder for seg selv innimellom. Men jeg skulle ønske familien min var villig til å spise slik bakst fremfor vanlige skillingsboller som ungene bakte her i går.. (og som jeg kræsja i også..). Vi hadde også besøk av et barn med diabetes 1 - som hadde med seg insulin som han måtte ta før han kunne spise sukker-hvetemel-skillingsbollene..
Ingrediens-kombinasjonen kokosmel-fiberhusk-egg minner om rundstykkeoppskrift et par til her inne pluss jeg bakte utfra for et par uker siden mariahealth.blogspot.no/2012/07/toasted-sub-sandwich-and-panini.html. Det var enormt med kommentarer på forskjellige resultater, vellykte og mislykkede.. kokende vann var noe som gikk igjen som vesentlig for vellykket resultat. Har man ikke kokosmel og fiberhusk av samme merke som er brukt i opprinnelig oppskrift må man kanskje regne med å måtte prøve og feile for å finne det som passer for de ingrediensene man har. Jeg kjøpte en annen type fiberhusk nå enn jeg hadde tidligere og den gjør vaffelrørene mine mye tykkere med samme mengde... MYE tykkere.. ;). Bare som et eksempel.
Det kokende vannet er et triks som er godt kjent når man baker med fiberhusk :)
Når man tilsetter kokende vann vil fiberhusken reagere og tykne med det samme :D Dette gjør at man får en deig med en gang :)
At det er forskjell på fiberhusk har jeg også fått erfare... Den typen jeg kjøpte nå sist må jeg ha mye mindre av enn den jeg vanligvis bruker :confused: Var ikke klar over at det var slik da jeg skrev oppskriften... Trodde husk var husk ;)
Jeg lagde røra altfor bløt! Skulle sikkert brukt mer fiberhusk, men var redd for å overdrive. Evt mer kokosmel? Vet ikke. Jeg smurte røra utover på et bakepapir i håp om at det ville bli litt fastere, at det skulle fortsette å tykne lizzm.. :o :lol: Flirer av meg selv. Hadde på kanel. Gjorde et tappert forsøk på å rulle sammen ved hjelp av bakepapiret. Ungene ventet spente rundt meg på skillingsboller. :lol: Det var bare såååå klissete! Jeg fant frem en stor ildfast form og tok oppi et nytt bakepapir og hadde "røra" over på dette - med noe svinn... Selvfølgelig hadde jeg klint til med dobbel oppskrift med det samme slik at det skulle bli ekstra uhåndterlig... Flirer fortsatt av min klønethet med lavkarbobakst....
Fikk det nå inn i stekeovenen og omdøpte den kanelmarmorerte saken til kanelkake. Den hevet seg kjempebra og datt så sammen igjen temmelig mye. Men den ble passe gjennomstekt. God og saftig! Kanelkaken min kan helt klart brukes til mye rart så det er absolutt ikke bortkastet kløneri. Kommer sikkert til å mumse i meg en del i morgen og så tenkjer jeg fryse ned i biter så jeg har noe godt å ha med på turer i påsken.
ÅÅ! Jeg har sett på disse lenge! må prøve meg på slike til ungene. De spiser jo muffinsene mine med kokosmel og lapper/tykke pannekaker, så kanskje de liker disse også? Men trur jeg må vente til etter 17. mai, for nå må jeg jo bake til det.
kommer jo an på hvilket merke kokosmel du bruker ;) Det er jo egentlig kun den som har karbo, eller kanskje litt i kanel + ev. tagatesse om du strør den også over. Den jeg har hjemme nå gir ca 6 g karbo på 30 gr.
Er disse gode? Ser utrolig harde og tørre ut..........
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.