< Tilbake til oversikten

Karboinnhold, hjelp meg

#1

HerbaLinn sa for siden:

Hei!
Jeg har ikke fått ordnet meg ketolysekuren boka enda, og lurer på litt små ting.

Hva spiser dere av grønnsaker og av meieriprodukter?
Jeg spiser stortsett alt under 5gram karbo pr 100gram vare, men ikke tomat og paprika. Bruker seterrømme og kremfløte.

Gjør jeg det riktig?


#2

sylwester sa for siden:

Hvorfor ikke tomat og paprika?
Jeg bruker blomkål, brokkoli, squash, aubergine, hermetiske tomater, paprika, løk, hvitløk. Rekkefølger er i mest til minst.

Meieriprodukter: Fast hvitost (ofte Jarlsberg),Cottage Cheese (originale), Seterrømme, Kremfløte og Smør.

Å holde seg under 5g/100g vare er sikkert greit, men hvitløk f.eks. ser jeg ingen grunn til ikke å bruke da andelen karber i det ferdige produktet er ganske lavt da man somregel bruker lite hvitløk. Jeg prøver heller å holde meg under 10g karber totalt i et måltid og at de fleste av dem er fra grønnsaker heller enn maieriprodukter.


#3

BenteR sa for siden:

lavkarbo.no/matvaretabell

Jeg spiser mellom 4 og 6 karbohydrater pr måltid, men i praksis betyr det at jeg kan nesten spise så mye mye grønnsaker jeg orker siden mine karbohydrater hovedsaklig kommer fra grønnsaker.
Sånn av og til legger jeg det jeg spiser inn på diett.no for og sjekke at jeg får dekket alle mine næringsbehov på en best mulig måte. I starten gjorde jeg dette nesten daglig
Fløte og rømme brukes i sauser og slikt, men det blir jo liksom ikke den store mengden karbohydrater av det siden jeg liker mat som ikke er druknet i saus.


#4

Gerd sa for siden:

Inntil du får boka så kan denne være en fin rettesnor:

lavkarbo på 3 minutter
[color=#222222][/color]
og lurer du på hva ting inneholder så er www.matvareguiden.no et fint redskap.
[color=#222222][/color]
:)


#5

HerbaLinn sa for siden:

Tusen takk! Den lavkarbo på 3 minutter var jo kjempe fin! :-)

Jeg fikk beskjed om at tomat hadde veldig høy GI, og derfor noe jeg burde holde meg unna, vet ikke om dette er sant, men har da gjort det jeg da..
Og paprika, hadde jeg vel trodd var veldig søtt, og derfor noe man burde bruke minst mulig av.. Tar jeg så feil???


#6

HerbaLinn sa for siden:

Hvordan regner du ut karbo innholdet i måltidet ditt? Veier du maten du lager?


#7

Gerd sa for siden:

Spiser både paprika og tomater jeg :ja:
Du må veie og telle de med i dagens regnskap :)

ja, når jeg starta kuren, så veide jeg og telte allt de første ukene. Det setter seg i fingrene etterhvert :)

Åsså brukte jeg oppskriftene og menyene i boka, til jeg ble tryggere :)


#8

kamp sa for siden:

Vei maten og legg det inn på diett.no eks :)


#9

Yonah sa for siden:

Enkleste måten er å veie ja. Ikke mye pes det.

Tomat har vel 2.5g karbo/100g, så det er ikke så mye. Paprika har litt av i overkant av 5 g/100g. Paprika inneholder kjempemye c-vitamin, så spis av den.


#10

Sugarmom sa for siden:

spiser grønn paprika jeg :))mener det er mindre karbohydrater i de.


#11

sylwester sa for siden:

Jeg eyeballer det. Hver dag spiser jeg ca. 400g salat til lunch. Den hadde 200g grønne blader/salat (3), 50g tomat/paprika (3), 25g kokt/stekt sopp (1) og 4ss (45g) olivenolje. 75g stekt kjøtt/fisk/skalldyr/whatever. Under 8 karber i dette eksempelet, men jeg varierer litt for hver dag og teller det som 8 hver gang.

Middag er enkelt. Lager du noe godt så stapp det inn på diett.no og sjekk vekta på resultatet eller del det inn i x porsjoner. 1/3 lasagne = xg sånn ca hvis du lager den på omtrent samme måte (med tanke på karbene) hver gang. Jeg liker gryter og former som har minst 3 posjoner slik at det holder med 2-4 middager i uka og aller helst at meste av matlagingen skjer fre-søn.


#12

Lich sa for siden:

Er som Imse sier,paprika og c vitamin = sant ,se hva som skjer med dagens c vitamin inntak når du legger inn paprika på diett.no .Høyt c vitamin inntak er bra i disse forkjølelses tider


#13

Yonah sa for siden:

Bare husk på at om man sparer inn på karbene, og velger den grønne, så inneholder den langt mindre c-vitamin mm. Lurt å ikke være for gnien. Grønnsaker skal ikke spare inn på. Torkil sier 15g karbo om dagen FRA grønnsaker, de skal og bør man spise.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.