nonta sa for siden:
På bloggen min finner du bilder av godsakene og utregnet næringsinnhold :)
Flere oppskrifter postes også i jula.
Håper den faller i smak :)
nytlavkarbo.blogspot.no/2012/12/konfekt-med-chiliganache.html
Start med fyllet:
2 dl kremfløte
200g mørk sjokolade + 100g sjokolade til sjokoladetrekk
1 ss chiliolje
harissa (tuppen av 1 ts, dette er sterkt!)
2 ss tagatesse (smak til. Er ikke nødvendig..)
1-2 eggeplommer
Kok opp fløte. Ta i sjokoladen brukket i biter. Rør sammen, og piskes luftig i miksmaster i 5 min eller mer, til kremen har blitt lys i fargen og luftig. Jeg røyk på et lite problem her, min skilte seg. Jeg glemte av hele maskinen, så den stod lenge. Det hjalp å tilsette 2 eggeplommer, kremen ble også fastere. Likevel var den fortsatt ikke helt på lag. Avkjølte den i kjøleskapet og pisket den opp i gjen. Kremen ble da perfekt, og mye ble det også.
Jeg skulle gjøre det enkelt, og plasserte kremen i silikonformer. Også hadde jeg veldig lyst å prøve de nye formene, med julemotiv.. Det var tåpelig gjort, fordi kremen var så fin og stiv at jeg kunne heller lagd noen pene topper med sprøytepose i stedet for å stå der å dytte kremen nedi formene, noe griseri var det..
Kremen må ikke være fryst før dypping, holder nok å avkjøle den i kjøleskap. Men, jeg gjorde nå det likevel. Satt de i frysen, og dyppet dem i sjokolade. Pass på temperaturen på sjokoladen, den skal ikke være varmere enn kroppstemperatur.
Oppbevares kjølig eller i frys.