< Tilbake til oversikten

Karbohydrater og gluten

#1

kp88 sa for siden:

Hei!

Jeg har fått beskjed av legen min at jeg skal kutte ut karbohydrater og spise glutenfritt..
Jeg har ingen aning om hva jeg kan spise nå..Så håper noen av dere kan hjelpe meg med forslag?


#2

smgj sa for siden:

Hei!

Les middagstrådene (alle måltider kan være middag) og frokost/lunch-trådene så finner du nok masse inspirasjon. De første to ukene er vanskelig og uvant, deretter går det geldig greit.

Frokost kan f.eks være egg i en eller annen form, middag er stort glutenfritt om du hopper over pasta og lager maten fra bunnen av (masse gode oppskrifter her inne) og til lunch kan du lage hjemmelagde frøknekkebrød om du vil ha påleggsmat ellers så bruker jeg å spise oppvarmede middagsrester som jeg tar med meg. Du kan også lage salater (f.eks med majones, egg og tunfisk) som metter lenge.


#3

Lillemy71 sa for siden:

Det finnes mange gode råd/oppskrifter her inne på hva du kan spise, men en ide kan jo også være å velge en av de mange lavkarbobøkene som er på markedet. Da vil du både få en innføring i hvorfor lavkarbo er gunstig og ikke minst oppskrifter/ideer til hva du kan spise.

Det finnes rene "teoribøker", rene oppskriftsbøker og blanding. Det er også mange ulike filosofier, med ulik, daglig mengde karbohydrater så hva du skal velge kommer jo litt ann på hvor du vil legge lista for kh-inntaket ditt og det kommer jo også litt ann på hvorfor du er anbefalt lavkarbo. Men alle kutt fra et "normalt" norsk kosthold vil gjøre deg bra.

Fedon Lindberg sine bøker er moderat lavkarbo, Dr. Hexeberg sine bøker er mer streng lavkarbo og Ketolysekuren av Dr. Torkildsen noe av det strengeste.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.