Heisann!
Jeg vet at brød er fy fy mht til lavkarbo diett, men hva med et skikkelig supergrovbrød?
Jeg lagde dette igår kveld, og det lukter nydelig (og min datter som generelt bare vil ha loff, elsket det!)
Ingredienser.(Halver mengder om nødvendig) 1000g sammalt hvetemel
1000g sammalt grovt rugmel
1,5 dl (93g) Solsikkefrø
3 ts Havsalt
1 pakke gjær
18 dl vann
5 ss olivenolje
Bland tørt, og hell i vått. (Deigen ER klissete)
Hev i 2 timer.
Spa over i 4 middels, eller 3 store smurte brødformer.
Det kan lønne seg å ta litt mel på fingrene og glatte til på toppen.
Etterhev 1 time.
Stek i ovn 175 grader i 1.5 timer.
Sundt og godt brød for hele familien!
Hørtes veldig godt ut, men uansett om man bruker spelt eller grovt mel er det for mye karber for mange (de fleste) lavkarbo retningene. Dessverre !
[color=purple][/color]
Sammalt hvete har 54,4 karber pr 100 gram og rugen har 57,5 pr 100 gram. Det vil si at hele brødet har MINST 1119 karber. Fordelt på 20-25 skiver burde det bli 44-55 karber :eek: pr skive....
[color=purple][/color]
Og om man får to brød ut av det er det jo fremdeles 20-30 karber pr skive.
[color=purple][/color]
Trist men leitt !
jepp...vet det. Blir gærn't uansett med mel..men noen av oss spiser jo litt brød, og kan ha det som frokost f.eks. Men ikke mer enn ei tynn skive nei...
Tror nok jeg holder med til mitt dasnke rugbrød og fedonbrødet. Og fiberrik da..
Hvorfor ikke bare bruke Atkins bake mix? Da får du jo et brød du kan spise:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.