< Tilbake til oversikten

Gresskarkake (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Denne kaken ble saftig, god og holdbar. Nydelig aromatisk og varm kryddersmak.
Perfekt kaffekos nå i høstmørket...

Oppskrift
100 g hvitt mandelmel
½ ts natron
1 ss kanel
1 ts malt muskat
½ ts malt nellik
½ ts xanthan gum el. fiberhusk
1 knivsodd salt
1 dl gresskarpure
2 ss agavenektar, honning el. sukrin
3 egg

Bland sammen alt det tørre.
Tilsett gresskarpure, egg og agavenektar - bland alt godt sammen.
Smak til med mer søtt dersom du ønsker det.
Ha røren i en liten brødform ca 1,5 L eller en smurt liten rund form.
Strø gjerne over litt mandelflak til pynt.

Stek ved 180 grader i 35-45 minutter

Avkjøl og nyt :D


#2

Storemy sa for siden:

Hei! Nå har jeg prøvd oppskriften din, og kaka er kjempegod! Lagde den med gresskarmos, fryst ned ved Halloweentider. Toppet herligheten med en hvit sjokolade-kremostglasur, og det ble smashings! (Smeltet forsiktig hvit sjokolade uten sukker i en fløteskvett, rørte inn sukrinmelis og Philadelphia kremost naturell, cirka like mengder sjokolade og kremost.) Nam! :-)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Så flott at du likte kaken :) Denne er en av mine favoritter også :)
Blir kjempesaftig og veldig holdbar, så garanterer deg at den er like god i flere dager - dersom du ikke allerede har spist opp hele :D
Glasuren hørtes ikke dum ut...:) Må prøves :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.