< Tilbake til oversikten

Ekspert: - Lavkarbo har mye av skylden



#3

Sothøna sa for siden:

En ting er ihvertfall helt sikkert,
det er ikke rart om folk blir skeptiske og helt i villrede.

Vi som er medlemmer her inne er vel mer enn normalt interessert i dette temaet, og etter mange år, så forstår man at ting er tatt helt ut av sammenheng.

Veldig mange prater negativt om LK, men faktisk veldig få av dem vet egentlig hva lavkarbo er, eller dreier seg om,
de fleste har fått med seg at det er fett, og da snakker vi fett i store mengder,
og all slags fett, uten forbehold :cool:

Kjenner jeg blir helt matt,
skulle ønske folk ihvertfall prøvde å sette seg inn i ting, før de slenger ut dritt,
for hva det er som er farligere med å leve av ren mat,
og mindre sukker og mel, ja det forstår jeg rett og slett ikke.

Og ikke minst, sette seg såpass inn i ting at de vet at LK ikke er nulltoleranse for karbohydrater, men ett meget vidt spekter.

Ja, jeg vil faktisk kalle spekteret for LK så vidt at det nesten kan kalles lavkarbo
når den vanlige fastlegen sier at du skal leve sundt, og kutte ned på sukker og hvitt mel, spis fisk og kjøtt, og masse grønnsaker ;)

Men da heter det ikke lavkarbo, da heter det bare sundt norsk kosthold,
så da sier jeg det igjen, det er lov å tenke sjæl :ja:


#4

krokodillen sa for siden:

"Finn fem feil":

Antall infarkter og annen hjerte- og karsykdom har ikke redusert forekomst, de har bare fått bedre behandling slik at pasientene overlever.

Kolesterol er ikke farlig. Kroppen kan pøse på med kolesterol når det er noe annet underliggende galt, for å forsøke å stoppe skaden.

Mettet fett er ikke farlig, og gir ikke høyt kolesterol heller.

"Årlig dør 1000 personer, og noen av dødsfallene kunne vært unngått". Jaha. Hvor mange dør av sykdommer relatert til for stort sukkerinntak?

"Ekspert". Greit nok. Det er neppe en beskyttet tittel. Leste nettopp om forskning som påviste at desto mer påståelige "eksperter" er, desto mindre er de til å stole på. Om de åpnet for feil i egne påstander og tenkemåter, derimot, var de mer treffsikre. Tror det ikke gjaldt forskere, men mer ymse kommentatorer og slikt. Men i dette tilfellet, same shit.


#5

Sprettball sa for siden:

Jeg tenker at en del av de som oppgir at de har et lavkarbokosthold heller ikke har så mye peiling, at de ikke egentlig har spist lavkarbo.

Et tilfelle som er nærliggende å tenke seg er en person som allerede sliter med kostholdsrelaterte helseplager, det være seg fedme, høyt blodtrykk, diabetes eller andre markører som signaliserer høy risiko for hjerte- og karsykdommer.

Så får vedkommende litt hetta av den dårlige situasjonen, har hørt om lavkarbo (hvem har ikke det etter alle avisoppslagene etterhvert...) men gjennomfører det bare sånn halvveis. Dvs egg og bacon til frokost, kneipp med ost til lunsj (kan jo ikke bli helt hysterisk...), juice (en av fem om dagen! :rolleyes:) bare litt dessert, en frukt eller to til mellommåltid, middag med litt mindre potet (vanskelig å spise noe annet enn resten av familien), 3 knekkebrød med brunost til kvelds.

Jeg harselerer med vilje her, dere ser hvor jeg vil hen. Ikke alle som angivelig har blitt syke av lavkarbo har spist lavkarbo. Ikke alle setter seg inn i hva som ligger i begrepet, eller bør ligge i det. Mange plukker bare elementer fra kostholdet og orker ikke sette seg så nøye inn i alt som dreier seg om ulike typer fett, næringsinnhold i matvarer osv. Men det er alltid greit å ha noe(n) å skylde på, så jeg regner med den "livsfarlige" dietten får mer enn sin rettferdige andel når skylda for elendigheten skal fordeles...

Jeg tror at en økende andel av de som blir syke oppgir å ha spist lavkarbo uten egentlig å ha gjort det. Eller at tilstanden deres før de begynte på dietten var slik at de ville blitt syke uansett, at det var for sent.

Tror nå jeg, da....

filosofererlittkveldstid* :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.