< Tilbake til oversikten

Koking av bibringe

#1

Camomilla sa for siden:

Forrige helg lagde jeg nydelig suppelapskaus av bibringe - som trakk i 2-4 timer på ovnen (sånn pent rett under kokepunktet). Idag ville jeg gjenta suksessen med litt annet i gryta - men oppdaget til min forferdelse at den KOKTE sånn tre kvarter uti prosessen :( Nå kjennes det ut som kjøttet er blitt sånn hardt og kjipt. Er det noe jeg kan gjøre for å få det mørt? Jeg har skrudd ned varmen og håper det skal holde å kanskje bare la det trekke litt lenger??? :o Noen flinke kokker der ute som kan berolige meg? :o


#2

Benzo sa for siden:

La det trekke 3-4 timer, 45 min kok skal ikke ha ødelagt kjøttet.


#3

Dolsi sa for siden:

Skjønner ikke helt problemet jeg. Det skal da ikke være noe problem om kjøttet koker?
Bruker ofte bibringe når jeg koker lapskaus og kjøttsuppe og hos meg bobler det i gryta noen timer.
For ordens skyld, jeg har kokkeutdanning og lager mye mat selv om jeg jobber som førskolelærer :)


#4

Camomilla sa for siden:

Ok, da gjør jeg det :)

Sier du det? Jeg trodde jeg fikk så mørt og fint resultat sist fordi jeg sørget for at det bare trakk hele tiden :p Da er det kanskje ikke så farlig?

Takk for svar, begge to :) Skal snart ha i litt grønnsaker og stæsj, så da blir det vel snart mat - skal rapportere om resultatet i morgen :)


#5

Kitt sa for siden:

Det var godt å høre! Trodde jeg hadde gått glipp av noe veldig viktig i min matlagings- opplæring! ;)

Har dessuten en komfyr som slett ikke syns at "trekke"- temperatur er noe kult! Må alltid ha sånn metall- tist under og selv da kan det koke på laveste varme!:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.