< Tilbake til oversikten

Sellerirotterte

#1

Kanutten sa for siden:

Jeg spiste potetterte i går og den var bare nyyyydelig! Så i dag prøvde jeg å lage lavkarboversjonen av den. Jeg høvlet skiver av sellerirot og fulgte stort sett denne oppskriften. :sikle: Det ble veldig godt!!


#2

Gerd sa for siden:

Legg inn oppskrifta og fremgangsmåte her. Siden dette er et oppskriftforum.


#3

Kanutten sa for siden:

Kopiere ut oppskrifta mener du??? Ai ai! Skal gjøre det!!


#4

Kanutten sa for siden:

Potet terte, dvs jeg byttet potetene ut med sellerirot.
Linken jeg henviser til viser hele oppskriften MED bilder, mye bedre!

Her kommer min oppskrift på potet terte. Denne kan også lages dagen før. Jeg laget 4 små porsjons terter til middagen idag og en form til senere i uken.

1 kg mandelpotet


1 sjarlottløk

1 vårløk

timian

salt/pepper

Parmesan

Bruk mandolin eller ostehøvel og høvle tynne skiver av potet.

Smelt så smørret og tilsett finhakke løk og vårløk.

Tilsett så timian blader,salt,pepper og revet parmesan etter eget ønske.

Bland alt sammen og legg potetne lagvis i en brødform som er kledd med bakepapir. Terten må presses under steking. Jeg satte en brødform oppå og la i noen stener. (Der gikk Ikea pynten..)

Stek så terten i 40 minutter. De små porsjonsfomene stekte jeg i 20 min. Disse skal varmes oppigjen til lammesteken i ettermiddag.

Sånn terten i brød form.

Del så terten i passe biter og server til kjøtt eller fisk.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.